18 Haz 2009

Terminator Salvation


Yapılışının üzerinden 18 sene geçmiş, Terminator 2 hala izlediğim en iyi bilimkurgu-aksiyon filmi olma özelliğini sürdürüyor.. İlk filmi ilk olarak televizyonda izlemişim, belki 10 yaşında bile değilim.. O durdurulamaz T-800 vücudu yandıktan sonra stop motion tekniğiyle çekilen metal iskeletten oluşan haliyle küçük ruhuma tarifsiz bir rahatsızlık yaşatmış.. Belki de ilk defa izlediğim bir şey üzerinden endişe duymuş, korkmuş, rahatsız olmuşum.. Üzerine gelen film, devam filmlerinin başarısızlığı klişesini yerle bir edip tartışılmaz bir sinema şöleni olunca oluşan Terminator miti ve evreni de bambaşka bir yer ediniyor tabii gönülde.. Üstüne T3'ün çekileceği haberini almışız.. U-571'den fazlasıyla takdir ettiğimiz Jonathan Mostow gelmiş.. Ruha fazla zarar vermeden, sinemaya yeni hiçbir şey katmadan fakat James Cameron'un çizdiği yoldan fazla çıkmadan, Arnold'la olabildiğince yeterli bir film yapmış.. Buna da eyvallah demişiz bir yere kadar.. Peki bu son gelen rezalet nedir? McG ismi çıktığından, Terminator filmleriyle alakası olmayan fragmanlar geldiği günden beri böyle bir kepazeliğin geleceğini biliyoruz.. Böyle bir miti, elinde Charlie's Angels rezilliklerinden başka bir şey olmayan böyle bir kifayetsize vermenin mantığı nedir yahu? 200 milyon dolar bütçe çıkarıp onu böyle yeteneksizlerin elinde çar çur etmek hangi ilerizekalı yapımcının fikridir? Yeni Batman serisinin müthiş Bruce Wayne'i, oynadığı her yapımda mutlaka vasatın üstünde, hatta iyinin de üstünde performans gösteren Christian Bale'i en dandik, Nick Stahl'dan bile beter bir John Connor haline başka kim getirebilir? T3 çekildikten sonra Mostow'un filmi için inanılmaz eğlendim, çok iyiydi diyerek tevazu gösteren James Cameron bu rezaleti izledikten sonra hangi açıklamayı yapar? Yazık ki böyle vasıfsız yönetmenlerin, beyin kıvrımları gelişmemiş böyle yapımcıların yapacağı iki Terminator'u daha beyazperdede izleyeceğiz.. Film bittikten sonra gerizekalı T-800'leri, Skynet'in ana üssünde en önemli adam Connor'un üstüne sadece tek bir robot yollayan, öldürülmesi gereken Kyle Reese'i inatla öldürmeyip hapseden aptallar ordusunun insanlar karşısında nasıl mağlup olacağını 2 film boyunca büyük bir prodüksiyon ve kahramanlık hikayesi üzerinden izlemek zorunda bırakılacağız..

Robert Patrick gelip şişler umuyorum tamamını.. Hepsine yazıklar olsun..

8 YORUM:

Adsız dedi ki...

ehehehehhe geberdim gülmekten. allah insanı senin diline düşürmesin tardini. çok komik olmuş tamamıyle katılıyorum

Adsız dedi ki...

ya shoiw tv 90larin basinda ilk acildiginda 3 sene icinde terminator un ilk bolumunu gostericez diyorlardi hatirliyormusun (84 tarihli olan)? daha sonra gercektende 1993te bende 9-10 yasindayken gosterdiler tv de ilk bolumunu, daha sonra 2. bolum cikinca yerel kanallar (kanal a) gizlice felan gosterir olmuslardi o yuzden t2 ye doymustum aslinda 2000e gelindiginde biktirmisti hatta surekli yayinlanmaktan ama 1.si her zaman esrarengizligini korudu az yayinlanarak tvlerde.

Parma Maniac dedi ki...

İlk film dediğin tarihlerdeydi adsız evet.. İkinci filmi ise ben ilk olarak sinemada izledim ve yeri çok çok ayrıdır o nedenle bende.. Ben de defalarca izledim ama bıkamadım, izlediğim en iyi 3-4 filmden biridir T2 gerçekten..

toy dedi ki...

31 aralik 1991 de seyretmistim t2 yi sinemada, hic unutamam. balkonun en on sirasindaydim. film btince, agliyordum ve ayaga kalkip alkislamistim -ki butun salon deli gibi alkis tutuyordu. hadi benimki cocuk akli, onlara ne oldu bilmem.

Liverbird dedi ki...

Senin dediğin Reese'e öldürmeyip tuzak olarak bekletmelerine ben de hiç anlam veremedim.

Bir de bu filmi izledikten sonra aklımda şöyle bir düşünce uyandı, bunlar niye ilk filmde geçmişse 1 tane terminatör yolluyolar da 100 tane yollamıyorlar? Hadi şu var, son filmde Connor gidip daha fazla üretilecekken patlatıyor hepsini de aynı şeyi ikinci film için de düşünebiliriz.

Yağız Gönüler dedi ki...

Sevmiyorum bilim kurguyu, nefret ediyorum. Bu yüzden hiç izleyemiyorum bu tip filmleri.

Mutu dedi ki...

katılıyorum ya kaç yaz geçirdik ne umutlarla beklemiştik iğrençç bir filmdi hiç alakası yok nerde o sarah connor'ın rüyalarında gördüğü iskelet kafasını ezen terminatörler?ben öyle birşeyler bekliyordum bütün umutlarım izleyince gitti ahhh james cameron ahh sen cekecektın bu filmide izleyecektik

Unknown dedi ki...

arnıld babanın filmin sonuna doğru saunadan çıkar gibi çıktığı sahne çok acayip yalnız. ilk filmdeki abiyi direkt koymuşlar zaten de dumanlar falan. ne bileyim. baya güldüm ben.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.