7 Haz 2009

Roland Garros 2009


6/1 7/6 6/4.. Roger Federer 2009 Roland Garros Şampiyonu.. Böylece Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson ve Andre Agassi'den sonra kariyer grand slam'i yapan 6. erkek oyuncu oldu.. Daha önceki 5 grand slam'in 2'si 1930'larda, 2'si 1960'ların başındaydı.. Modern zamanda bu işi beceren tek oyuncu Andre Agassi'ydi ki benim en büyük tenis efsanemdir o.. Fedex de modern zamanlarda ikinci oyuncu oldu ki hemen arkasına koyuyorum kendisini ben zaten.. Turnuvanın tartışmasız en büyük sürprizini yapan Robin Söderling'i çok rahat bir oyunla geçti, kazanamadığı tek turnuvayı da hanesine yazdı.. Devamını Wimbledon'da bekliyoruz..

4 YORUM:

Game & Set & Match dedi ki...

nadal, sakatlığı sebebiyle roland garros - wimbledon arasında oynanan kıytırık bir turnuvadann (adını şimdi tam yazamayacağım) çekilme kararı almış. geçen sene kazanmıştı o turnuvayı nadal, ki o turnuvadan önce roland garros'u, o turnuvadan sonra da wimbledon'ı kazanmıştı. sakatlığının onu epey hırpaladığı belli zaten, wimbledon'da finale çıkarsa, federer'e karşı elinde bulundurduğu psikolojik üstünlük sebebiyle bir şansı olabilir ama ben kendisinin orayı göremeyeceğini, federer'in rahat alacağını düşünüyorum. ayrıca, federer'in bu sene sonu veya ondan sonraki sene tenisi bırakması söz konusu, bir haberden ziyade dedikodu ortalıklarda dolanan, not düşeyim istedim.

alt + 168 dedi ki...

federer nadal arasında nadal'a olan sempatime rağmen fedex'in grand slam yapmasına açıkça sevindim,gelmiş geçmiş en büyüklerden biri olduğunu kendisini göremeyecekler için de belgelemiş oldu.

Nadal'ın ilerki yıllarda tamamlayacağına inanıyorum ama asıl soru pete sampras nasıl kaçırmış?

utku dedi ki...

küçükken atarimde yer alan "andre agassi tennis" adlı oyun hasebiyle ben de daha tipini bile bilmeden, maçını bile izlemeden bir agassi taraftarı olmuştum (türklerin takım tutma zorunluluğu hissetmesi). sonradan kafaya yatıyor tabi, perestroyka sonrası amerikan rüyası ne de güzel bir şeymiş.

federer bu beşini de dağıtır o ayrı. tenis oyunu icat olunduğundan beri bu oyunu oynayan yeryüzündeki en iyi oyuncu. bir uzaylıyla tenis üzerinden düello yapılacaksa tüm tarihten seçilmesi gereken ilk oyuncu.

Game & Set & Match dedi ki...

@deniz gencer

Sampras'ın neden Grand Slam yapamadığı çok açık. Çok kötü bir toprak kort oyuncusuydu. RG'deki en iyi derecesi yarı final, ki bu yarı finale çıktığı yıllar dışında da döküldü RG'de. Federer'in toprak kort performansı "efsaneler" arasında değil belki ama, "çok iyi" seviyesinde. Şanssızlığı gelmiş geçmiş en iyi toprak kort oyuncusuyla aynı döneme denk gelmesi. Nadal olmasaydı, eminim RG'yi de şu ana kadar en azından 2-3 defa kazanmıştı Federer.

Nadal da dediğin gibi tamamlayacaktır Grand Slam'i. Roland Garros, Australia Open ve Wimbledon cepte zaten, bir tek US Open kaldı onun adına. Federer'den daha genç bir yaşta yapacaktır hatta bunu. Zira en kötü olduğu kort olan çim kortu halletmiş durumda şu an, sert kortta da toprak kort kadar olmasa da iyidir, aradan bir US Open şampiyonluğu çıkarır en geç birkaç yıl içerisinde diyorum.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.