8 Haz 2009

Rijkaard İncileri


"Total Futbol da total oyuncularla oynanır hani. Total Futbol'u uygulatmak o kadar kolay olsaydı, Van Basten'i, Koeman'ı gittiği her takıma uygulatırdı bu Total Futbol'u. Ama o kadar kolay değil işte. Hem Barcelona'nın oyuncuları da bir farklı."

"Bülent Korkmaz'a sabır gösterilmez ama Frank Rijkaard'a gösterilir tabii."

Sonsuz saçmalamalar dışında işin nirvanası.. Seneye Hakan Ünsal'la yine eğlenceli günler bizi bekler. Bu Total Futbol ve Rinus Michels'i de bir doladılar ağızlarına, herkesin ağzında Total Futbol.. O konulara da gireceğiz elbette ama insanlar alsın bir heveslerini.. Rijkaard'ı övmek için de, yermek için de şu Total Futbol ve Michels'e girmeseler olmayacak..

Ünsal'ın bir muhtemel transfer hesaplarına girişi vardı ki Sneijder üzerinden tekrar tekrar izlenecek performanslar bunlar.. Gören de Rijkaard'la anlaşan Galatasaray Yönetimi'nin bu konuları hiç konuşmadığını sanacak.. Üstünel ve Polat bütçenin ne olduğunu, kimlerin alınıp alınamayacağını söylememişlerdir zaten Rijkaard'a.. Rijkaard da kimi alabileceğini bilmeden gelmiştir Barcelona'dan sonra Galatasaray'ın başına..

19 YORUM:

Jordi Metal dedi ki...

Sopa manyağı Hakan yine boş boş konuşuyo

abeyle dedi ki...

abi 10 milyona münihin elinden aldılar bir dakikada sneijder'i
bide bu sene 32 lig maçında oynamış bekire kendi takımında pek oynatmıyorlar demediler mi sonrasını izlemek istemedim zaten

Liverbird dedi ki...

Geçen hafta sandalyeden düşürmüştü asıl bu: "Beşiktaş'ın yapacağı tek bir şey var, şampiyonlar liginden gelecek 10 milyonun 5'ini birine 5'ini birine verip, Barcelona'dan Hleb ile Gudjohnsen'i alacaksın"

Bugün de yine 2 lafının 3'ü Lincoln'dü.

Bahadır dedi ki...

rijkaard daha yeni geldi. ne sabrı daha dur, sabırsız!

dark knight dedi ki...

gs yönetiminde suç. aziz yıldırım olsa bu adamları betona bağlar denize attırır.. bu hainlere yapılması gereken bu. bizimkiler hala şilt versin..

zachpaulsen dedi ki...

bu nasıl bir kuyruk acısıdır allahaşkına bitmedi gitti. 6 aydır parasını alamayan futbolcular, lincoln gitmeli.. ya sen kimsin nasıl bir adamsın?
hakan ünsal seni bu kulübün kapısında içeri sokmamak lazım bir daha. şimdi de utanmadan rijkaard'a sallıyor.
ntvspor'da yorumculuk yaapacak başka adam kalmadı mı?

canbil dedi ki...

suç hakan ünsal da değil artık bence, NTV'de...

Fatih dedi ki...

bir adam kendisinden bu kadar tiksindirir. ntv'nin yaptigi cogu isi saygiyla karsilar severek izlerdim ancak su hakan unsal'i cikarip konusturuyorlar ya, olacak is degil.

CaRtMaNtR dedi ki...

Daha lig başlamadı. Hele lig başlasın Hıncal Uluç korkak ilan edicek, KÜÇÜK Hakan yeteneksiz ilan edecek, Mehmet Demirkol Bülent daha iyiydi diye iddia edecek. Diğerleri Barça'da yaptkları ne kadroyu salsan sahaya yapardı tabi diyecek.

Hadi bu adamların çapı belli; NTV'nin olayı nedir bu adamlara bunları söyleme şansını bu kadar veriyor. Bunca yıl Kenan Onukla belli bir marka haline geldikten sonra bunu harcamaya çalışmak neden

mondo trasho dedi ki...

sen kimsin de rijkaard hakkında yorum yapıyorsun? galatasaray ne kadar büyük bi kulüp ki böyle büyük adamları türkiye'ye getiriyor ve siz de kıçınızın üzerinde fütursuzca sallayp duruyorsunuz. lincoln kadar değil rijkaard kadar taş düşsün kafanıza.

Adsız dedi ki...

Kendisi cok total bir futbolcuydu ya guccuk hakanin o yuzden boyle konusmasi normal yani.

Adsız dedi ki...

ntv de kalitenin k si kalmadı tek program "gol"

Mario Jardel dedi ki...

kendizi o kadar totaldi ki 2-3 sene fazla oynayamayıp galatasaray'ın parasını alamayınca düşman oldu.. İyi ki galatasaray sana jübile yapmamışta gerçek yüzünü ortaya çıkarmış.. Zamanında fenerbahçe'ye giden tanju bile senden daha galatasaraylı..

Unknown dedi ki...

tüp falan çekiyor sanırım bu adam programa girmeden önce.

şu kafaya ulaşılmaz başka türlü.

Adsız dedi ki...

ben en çok ercünün sabrını takdir ediyorum. nasıl sabrediyo o iki cahile hala anlayabilmiş değilim. bi programda o iki salağa kafa göz dalsa ne güzel olur ama :P sonra heken total futbolda böyle şeyler yok der , sergende yumruk yerken kameraya bakmaya çalışır:P

İsmail Şayan dedi ki...

Total Futbol konusunu bekliyoruz efendim, el atacağınızı duymak sevindirdi. Bu lafı ağzına alanların neredeyse tamamının, neden bahsettiğini bilmediğine dair bir kanı oluşmuş durumda bende de.

Cem Guvener dedi ki...

Millet olarak bayiliriz sexy ve anlamli kelimelerin anlamini algilamadan kullanmaya. Mesela herkes bir vizyon misyon dan bahseder ama ici tamamen bostur daha sonra gelen kelimelerden olusan cumlelerin. Aynen dedigin gibi de Total Futbol o hali aldi.

Total futbol asagi, total futbol yukari. Sanki herkes mahalle arasinda total futbol mantalisiyle oynayarak buyumus Turkiye'de Rijkaard imzaladigindan beri. Sorsan, biraz anlat desen kimseden cikmaz ama anlatimi.

"Sey iste, Cruyff lar oynuyodu ya. Yaa anla iste hani su portakallar oynadi sonra Barcelona. Iste pas yapiyorlar, ha ha bir de herkesin tam yeri belli degil. Amaaan takim halinde toptancana totalcene futbol iste."

aşkın dedi ki...

Bence total futbol bir halı saha anlayışıdır.Rakip defansı aşamayanın kafası bozuluyor geriye gidiyor ve defanstaki arkadaşına sen ileriye çık ben beklerim diyor.
Eskiden mahallede top oynarken oynamasını iyi bilen abilerimiz böyle yapıyordu ileri gidin diye.
Gerçi bir gün olsun bize pas vermezlerdi hep kendileri kaleciden topu alıp herkezi çalımlayıp giderlerdi.
Eğer alay geçmeseler yorulan kaleye geçer ve kaleci oyuna dahil olurdu ama saha büyük olduğundan ve profeşınıl olduklarından bunu yapamıyorlar.Hatta kalecinin topu şişirmeden pas yaparak başlatması gönlü kalmasın onun topla oynamasının orta yolu bulunsun diye.Biz ülkecek total futbolun kralını oynayabilirdik ama hep o pas vermeyen abiler yüzünden.Yoksa mentalite aynı mentalite.Amma pas vermeyince onlar Kroyf çıkardı biz Yusuf Şimşek.Pas önemli.

hadesperado dedi ki...

diyoruz işte; "Hakan küçüktür ama mide bulandırır." hele bir de star gazetesindeki bulaşık artığı yazısını okuyun...

asıl farkedilmesi gereken; ntv ve doğal olarak ntvspor'un tavrıdır.

m.demirkol, r.dilmen, küçük hakan triosuyla; tarafsız olduklarını ilan edip farklı programlarda, bazen demirkol ve dilmen gibi gizliden (çünkü iyi yaparlar) bazen de küçük hakan gibi açıktan (çünkü bu diğerleri gibi gizliden yapamaz eline bulaştırır) Galatasaray'a saldırmanın dayanılmaz "hafifliğini" yaşıyorlar. bunun için ayrıntılı bir analiz var: blog takip edenlerin çoğu bilir, bilmeyenler için "devrimderki" (borges) blogunda "karışık pizza" postu ve devamı...

Total futbol konusunda ise Gayın-sin'de güzel bir yazı dizisi var, 2. bölümde, futbolu seven herkese tavsiye ederim.

@Parma; kusura bakma araya iki üç reklam sıkıştırdım gibi oldu ama, bu bloglar benim değil sonuçta, maksat gönüller bir olsun...

Saygılar.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.