12 Haz 2009

Orlando Magic 91-99 Los Angeles Lakers


Yazacak fazla bir şey yok aslında bu maçla ilgili.. Denver deplasmanındaki ilk maçın ilk yarısındaki rezalet oyundan sonra devre arasında yaşanan büyük hayal kırıklığı arkasından o maça benzer bir dönüş, şans faktörünün devreye girişi ve uzatmada maçı koparış.. İki berbat ilk yarıdan serinin kaderini belirleyen iki inanılmaz galibiyet çıkardı Lakers.. İlk 6 dakikada rakibe 6 boş üçlük imkanı veren, J.J. Redick ve Marcin Gortat'dan ikili oyun sonrasında Gortat üzerinden boş smaç yiyen paspas olmuş savunma ikinci yarıda nasıl geri döndü şu anda hiçbir şey bilmiyorum.. Tekrar izlemek gerek ama bir şeyler normal değildi bugün.. Kobe'nin Allen Iverson'culuk oynadığı, Pau Gasol'un yine Dwight tarafından fiziksel yönden ezildiği, Lamar Odom'un kenardan hiçbir şey vermediği bu maç 2 adama yazılır.. İkinci yarıda yanlış saymadıysam 16 sayı atan Trevor Ariza ve artık kendisine bir şey diyemeyeceğim, Robert Horry'nin bir boy küçüğü, büyük adam Derek Fisher.. Normal sezonda, play-off'un çok büyük bölümünde paspas olan adam finalde büyük toparlanma göstermişti zaten.. Bugün Lakers'ın şampiyonluk çekinin yarısını imzaladı tek başına..

Normal sürenin son 1 dakikasına 5 sayı önde girmişsiniz.. 3 sayıyken 2 faul kaçırıp son 5 saniyede beraberliğe geliyorsunuz.. Bu açık bir şekilde moral bozar.. Üstüne yetmiyor, aynı adamdan maç kafa kafaya giderken bir 3 daha yiyorsunuz.. Şans perileri bu sabah Lakers'ın yanındaydı.. Kobe'nin eğer bu maç alınacaksa bugün, kendisinin alması gerekirdi.. Beceremedi.. Sahneye Ariza ve Fisher çıktı.. Orlando'da Hidayet'e büyük yazık oldu.. Şu anda dünyanın en iyi 15-20 oyuncusundan biridir deyince 1-2 tepki gelmişti fazla dedin diye.. Ama bugün bir daha gösterdi onu.. NBA'in final serisinde şu topu oynayacak 10-15'ten fazla adam sayamazsınız.. 25 sayının, istatistik kağıdının dışında şeyler var Hidayet'ten sahaya yansıyan.. Çok daha saf basketbol yetenekleri şu oyunu oynayamaz bu seviyede..

Maçı neden Jameer Nelson'la bitirdi Orlando Magic anlamadım.. Ama Jameer'in büyük süreler aldığı 2 maçı da Lakers'ın kazandığı gerçeği bir kez daha gelecek Stan Van Gundy'nin önüne.. Bugünkü maç bu işin bitişidir nazarımda.. Buradan şampiyonluğu verecek takım, coach ve oyuncu zaten görünmesin kimsenin gözüne..

Fisher, bambaşkasın..

12 YORUM:

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Jameer Nelson'in super savunmasina dua etsin Lakers, ne diyeyim.

Adsız dedi ki...

jameer nelson'dan önce, son topta tam sahada kobe'ye ikili sıkıştırma ardından 3 sayı öndeyken foul yapmama meselesi daha önce gelir bence. stan van gundy iyi koç belki ama maçın sonunu çok kötü yönetti bence. açıkcası lakers'In şampiyon olmasını istemesemde finalleri hakeden takım lakers baskıyı kaldırabilen her zaman oyunu çevirebilen takım. kobe'nin attığı sayıya rağmen (savunmada yaptıklarını ayrı tutuyorum çok iyiydi savunmada) 2 maç üst üste bu kadar kötü hücum etmesi şansı 5 yılda 1 kere geçerdi herhalde orlando'nun eline ama değerlendiremediler. neyse lakers burdan seriyi vermez, hidayet'te muhtemelen başka bir takımla kontrat imzalar orlando'da nba finallerini uzun süre göremez bir daha.

aksilaz dedi ki...

Orlando coachu Gandy nınde sucu var bunda. kimse faul yapmayı aklına getiremedi. hepsinden önce faula tamayan bi takımın NBA şampiyonu olmasıda haksızlık olurdu.Hıdo 4 ve Howard 3 faul atamadı son 3 dakıka ıcınde.

granger17 dedi ki...

sten van gundy çok sempatik ve çok iyi bir koç ama bugünkü hatası kabul edilemez seride 2-1 geridesin maç kaybetme sanşın yok ama işini şansa bırakıyosun hedo adına çok üzüldüm çok yazık gerçekten bu serideki tek fark oyun kurucu farkı birisi maç alıyo birisi maç veriyo bu serinin özti bu olsa gerek

Erhan dedi ki...

Tamamen ayrı bir şeye dikkat çekeceğim, ben/biz yıllardır Lakerslı oyuncuları buraları oynarken fazlasıyla izlediğimizden midir nedir bir türlü anlayamadım, başa baş girilen 2.ve bu maçta da fark ettim ki son anlarda Lakers'daki herkesin sahadaki duruşu dahi Orlandolular'ın kat kat önünde. En ufak bir telaş, yanlış tercih yapılmadan maç sonu anca bu şekilde oynanır. Diğer tarafa bakıyoruz, topu oyuna zorla sokmalar, asıl hücumu kullanması gereken adamı topla buluşturamamalar ve doğal olarak kaçan çok önemli basketler..

Bireysel olarak da Ariza'nın müthiş dönüşü maçı Lakers'a getiren en büyük etken oldu. Kobe vasatın bile altındaydı bence her ne kadar istatistikleri öyle demese de(32,7,8).

Fisher içinse söylenecek pek bir şey yok. Ligde onun ayarında, ondan çok daha iyi nereden baksanız 10-15 tane guard vardır ama son saniye üçlüklerinde kendisiyle yarışabilecek bir isim daha yoktur heralde. NBA kanal d'de yayınlanan zamanlardan beri yani ilk takip etmeye başladığım zamanlardan beri en sevdiğim oyunculardan biridir ayrıca genel güruh sevmese de kendisini. Hatta bir ara blogumda Ginobili ile ikisinin fotosu bulunuyordu, o derece. (:

Erhan dedi ki...

Ayrıca bir şey daha eklemek isterim ki ekşi sözlükte de görüyorum, Alston ve Nelson ikilisine fazlasıyla yükleniliyor hatta dalga geçiliyor. Nelson'ın sakatlığı öncesinde yakaladığı istatistiklerden -özellikle de Lakers'a karşı- pek haberi yok sanıyorum birçoklarının. Allstar dahi seçilmişti ki o ara sakatlandığından ötürü Lewis'i almışlardı onun yerine. Yani sadece finalleri izleyip yorum yapılıyormuş gibi geliyor bana.

Alston içinse savunabileceğim pek nokta yok sanırım, çok yetenekli olmasının yanında takım oyunu adına çok zayıf bir oyuncu ancak yine de oralara kadar gelmiş oyuncuları eski bir deyimle itin g.tüne sokmak yanlış bir tutum bence. Eleştirinin de bir dozajı var sonuçta.

Parma Maniac dedi ki...

lifelessness söylediğin şey tamamen tarihten, geçmişin kültüründen geliyor.. 62 yıllık NBA tarihinde 31. finalini oynuyor bu sene Lakers.. Forma tecrübeli, içindekileri de direkt etkiliyor bu.. O yönden bakmak gerek buna.. Ki oyuncu yönünden de çok daha tecrübeli Lakers.. Hedo dışında Orlando'da buraları oynamış adam yok.. Lakers geçen sene finale geldi.. Kobe, Gasol yıllarca bu seviyede top oynadılar.. Çift yönlü bir üstünlük var yani tecrübe konusunda..

Turiaf dedi ki...

Harika bir doğum günü hediyesi parma..

Bu seriyi pazar bitirelim hem orada hem la'de kutlayalım şampiyonluğu

Erchamion dedi ki...

Sağda solda yorumları okuyorum, sinirden "Aaaallaah" diye zıplayacağım artık Sabri bey gibi. Hayatları boyunca toplasan 10 maç seyretmiş, 7'si de Hido ya da Mehmet'in maçı olan adamlar, gelip "Gasol çirkef, Kobe artist" tadında orta-2 tespitleri yapıyorlar. Biraz da Murat Kosova-Kaan Kural ikilisinin gazına gelmiş kitleler saydırıyorlar da saydırıyorlar. Gerçi bu maçta Kaan Kural frenledi kendini ama Murat Kosova hala aynı. :D

Yemin ediyorum artık Hidayet ya da Mehmet finale çıkmasın, Playoff ilk turunda elensinler istiyorum. Bireysel olarak harika oynasınlar ama elensinler. Biz de rahat rahat izleyelim maçımızı.

Ayrıca Kobe de beni çok şaşırtıyor, ritmini yakalamış, üst üste iki şut sokmuşken gidip garip şutlar kullanıyor, kendi ritmini de bozuyor. Buna rağmen istatistik kağıdı oldukça doluydu maç sonunda.

Bir maç kaldı Lakers'ın önünde artık. Hadi Lakers, al gel de buralar bayram olsun! ^^

K-RaMo dedi ki...

4.periyodun bitmesine 11 sn var. 2 ft kacırıyosun. olcak iş değil. şampiyon lakers artık

lahoooov dedi ki...

Bu arada Orlando forumlarında Hidayet giderse Ariza'yi alabilir miyiz tartışmaları da ayyuka çıkmış durumda.Yanılmıyorsam şu an hiç bir roster'da olmayan Brian Cook ve Maurice Evans karşılığında geldiği Lakers'ta süper, daha doğrusu beklenenin çok üzerinde bir performans gösterdi ve göstermeye de devam ediyor.Bugün de üçüncü çeyrekteki oyunuyla takımı kendine getirdi

Hidayet de gerçekten müthiş top oynadı ama bunda rahatlığının da etkisi büyük. Molada bir Tyron Lue ile bir Foyle ile şakalaşıyor, oyun kenardan başlamadan biraz Ariza ile laflıyor, hakemin omzuna elini koyuyor, sürekli gülümsüyor, neşeli neşeli birşeyler anlatıyor. Bu psikolojik rahatlık da oyununa direk etki ediyor, büyük alkışı hakediyor.Onun da Portland'a gidebileceği söyleniyor ama bakalım, göreceğiz.

mondo trasho dedi ki...

dıwayd haaavırd nasıl kaçırdı o serbest atışları, anlamadım. bi tanesini soksan kazanacak orlando yahu. bile bile lades. intihar. intihar ki ne intihar. aynı anda zehir içip, bilek kesmek gibi.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.