5 Haz 2009

Los Angeles Lakers 100-75 Orlando Magic


Bir altta 2 takımı teraziye koyunca farklı duran "24" yazdık, 24 farkını çok çabuk gösterdi.. Kobe son 7 şutunda 1 isabet bulup hafif cıvıdığı maçı 16/34 şut yüzdesiyle tamamlarken Dwight-Hedo-Lewis üçlüsüyse toplam 6/27 attı.. Böyle bir maçta oluşan 25 sayılık fark için normal muamelesi yapmak bile zor.. Orlando Magic en son bir maçı %30'un altında isabet oranıyla ne zaman tamamlamıştır bir araştırmak gerek ama Lakers savunması gerçekten mükemmeldi bugün.. Phil Jackson'dan triangle istemiyoruz, içimiz bulandı artık P-Jax denen her yerde "üçgen hücum aabi" kelamlarını duymaktan.. Phil Jackson bir savunma uzmanıdır ve bunları kurgulayarak mükemmel hoca olmuştur.. Tex Winter'ın ürettiği triangle offense'e yaptığı katkılarsa coachluk profilinin cilalarıdır ki Tex Winter da kabul eder zaten bunları.. Bu sene müthiş LeBron savunmaları gösterdi Lakers, hepsi P-Jax sayesindeydi.. Bugün de Dwight'ı durdururken aslan payını ona vereceğiz elbette.. Hep böyle görmek istiyoruz Phil babayı..

Jameer Nelson'un oynayacağını düşünmüyordum, yazıda bahsetme gereği bile duymadım.. Bugünkü maçta Jameer tamamen düşük Orlando'nun kazançlarından biri olarak görülebilir.. Fakat 2-3 haftadır devam eden yüksek form döneminden sonra bir düşüş yaşarsanız ve o düşüşte aylardır forma giymeyen bir oyuncu önemli bir rotasyon parçası olarak sahada yer alırsa, acaba o olmasaydı da böyle olur muydu sorusu ister istemez gelecektir önünüze.. Rotasyon şemaları boşuna oluşmuyor.. Her oyuncunun alev alev yanarken bile belirli zamanlarda kenara gelmeleri, hangi 5 parçanın bir arada daha uyumlu oynadığı, ilk 5 ve second unit'lerin sahaya ne şekilde bölüneceği hep uzun süren denemelerden sonra bulunur ve oturtulur.. Takımlar da önemli ölçüde bunlardan alır güçlerini.. Jameer Nelson bugün müthiş başlayan Hedo'nun soğumasında önemli etkendir bence.. Çok iyi işleyen yapının tekerine sokulmuş çomak olmuş olabilir bugün.. Olmasaydı böyle olur muydunun cevabını verebilecek hiç kimse yok ama bu maçtan sonra Stan Van Gundy'nin kafası bu soruyla uzun süre meşgul olacak bence..

Andrew Bynum uzun zamandır kalamadığı kadar dik bir şekilde ayaktaydı bu maçta, ki yine bir altta bahsettiğim şekilde karşısında oynayan Dwight Howard'ın kendisini motive edişidir bunun nedeni.. Ufak da olsa bir avantaj bu.. Bugünkü dominasyonla birlikte beklediğimden daha fazla kaldı sahada ki iç sahada beklenebilecek bir şey bu.. İlk çeyrekte Kobe ve Gasol ikilisi çok kötü attığı için başabaş giden ama Lakers üstünlüğünde geçen 12 dakikayı istatistik yönden destekleyen adamdı takımda.. D12 savunmasındaki başarısı dışında bu yönüyle de öne çıkar.. Bir parantez de Luke için açmak gerek tabii.. Detroit Pistons'la oynanan finalden Kobe'yle birlikte kalan tek oyuncu.. Durup durup finalde vurmasının altında yatan şeylerden biridir bu tecrübe.. Dayak yiye yiye vurabiliyorsunuz bu oyunda.. Şu takımın en saydırdığım adamlarındandır Walton, ama bugün büyük iş yaptı..

Orlando yönünden üzülecek çok fazla şey yok.. Kendi yıldızların dağılıp, karşındaki adam böyle coşunca kazanamazsın.. Dünyanın en basit şeyi bu.. Ama maç kopmadan önce, kopmasına neden olan bölümde bir hayli boş şut kaçırdılar.. Girse nolurdu? Muhtemelen bu gece kazanamazlardı ama daha zor bir maç olurdu Lakers için.. Dwight'a gömülen Lakers savunması bu şutları seri boyunca verecek Orlando'ya.. Bazı maçlarda potaya tükürür gibi üçlük atan bu adamlar soktuğu zaman ne olacağını da Lakers'ın vereceği cevapta göreceğiz.. Ben olsam ikinci maçta eski rotasyona geri dönüp, Jameer'i sadece imdat çıkışı olarak düşünürdüm fakat..

Yol bir bakıma yarılandı.. 2. maç önceki yazıda dediğim gibi şu aşamada küçük çaplı bir final olur Lakers için.. 2-0'a gelen seriden sonra Kobe ve Phil'in Orlando'ya üst üste 3 maç vereceklerini düşünmüyorum ben ki bu şampiyonluk demek.. Verseler nolur? Momentumun bir kısmı bu durumda bile Lakers'ın elinde olmaya devam edecek.. O yüzden ikinci maç çok önemli, çok daha sert ve ciddi geçecektir.. Bir teşekkür de ilk yazıda saydırdığım Kosova'ya edeyim.. Cleveland serisinde tepki aldığını biliyorum.. Bugünkü güzel halinde bu etkili midir bilmiyorum.. Kobe Bryant da maçı erken kopartıp bazı şeylere izin vermedi ama umuyorum bu şekilde devam eder.. Bir ara Dwight'ın Gasol'e 2. hücum faulu yapmasından sonra tam Gasol'e saracakken Kaan Kural araya girip topu uzaklaştırdı ki gülümsedim o pozisyonda.. Görmek istediğimiz Kosova bugünkü Kosova'dır.. Teşekkür ediyoruz kendisine..

5 YORUM:

karaktersiz dedi ki...

orlando bu performans ile 1 mac bile alamaz gibime geliyor. hezimete hazir olsunlar bence. zaten aslolan orlando'nun kotu performansi degil, lakers'a yakian $ampiyonluktur.

alessandro del piero dedi ki...

magic'in büyüsü erken bozuldu be abiler.. hedo'nuz, howard'ınız toplanınca yarım kobe etmiyor ayrıca, gerçekler acıtabilir..

cleveland savunmada sert bir takımsa şu lakers'in nasıl tanımlanacağını bilen birileri varsa beri gelsin bu arada..

Onur Aydın dedi ki...

Hedo Sacramento'da iken Lakers ile play-off'larda karşılaştığında maça Los Angeles'da bayağa bir türk gitmişti.

Şimdi sıradanlaştı :) Güzel bir şey.

Lakers ortalığın damına koy tabiki :)

Erchamion dedi ki...

Kobe pitbull gibiymiş dün, canlı izleyemedim maçı ama Kobe'nin yüzüğü ve finallerin MVP'si olmayı ne kadar istediği belli oluyor. GO LAKERS GO!

peralta dedi ki...

yarın ki muhtemel spor gazetesi başlıkları: kobe sihir yaptı, orlando büyülendi, kobe'den abrakadabra (yok bu olmadı) ve benzeri şeyler...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.