9 Haz 2009

Kaka resmen Real Madrid topçusu


Silvio Berlusconi 1 haftadır alıştırma faaliyetlerine başlamıştı.. Son karar Pazartesi dedi durdu.. Günün son saatlerinde resmi olarak açıklandı.. Florentino Perez'in ilk adamı Kaka.. Nam-ı diğer, PES telaffuzuyla "kekaaaa".. Milan parayı görünce City'de gibi olduğu satışa getirdi hemen taraftarı.. City devredeyken caddelere dökülen Milanlı taraftarları bu sefer göremedik gözyaşlarıyla ama.. Berlusconi Kaka gidiyorsa Ronaldinho'muz var canım diyor.. Haklı olabilir.. Bir target striker transferinin arkasında Pato'yla beraber Roni'ye iş düşebilir seneye.. Ya da gelen 65 milyon euro'nun bir kısmıyla Kaka'nın bir boy küçüğü alınır.. Roni de ıskartaya çıkar sezon içinde..

Real'e 6 yıllık imzayı atan Kaka'nın kulübe toplam maliyeti 120 milyon euro.. 65 kulübe, yıllık 9 milyon euro'dan 54 milyon da Kaka'ya.. Perez için sivrisinek ısırığıdır muhtemelen.. Real'in bolca transfere ihtiyacı var.. Defansın ortası, muhtemel sol bek ve hücum hattı tamamen değişecek.. Orta saha ve forvet hattında, göbekte oynaması muhtemel Diarra'lar dışında Real formasının içini dolduracak hiçbir oyuncuya sahip değiller.. Eh, yanlış yapılanmanın ve transferlerin sorumlusu da biz değiliz tabii.. Ama para harcayarak mı dolacak bu içi boşalmış kadro, yoksa ilk Perez döneminin sonu gibi bir yığın borcu beraberinde mi getirecek onu daha sonra anlayacağız.. Ribery EPL tarafından çekilmezse çok büyük ihtimal Real'de, ki Barca'nın Henry sonrası sol açığı için ideal çocuktur aslında.. Bir sağlam forveti de getirecekler.. Sağa CR7 gelecek mi, yaklaşık 1-2 ay boyunca da bununla ütülenecek kafamız.. İstedikleri kadroyu kurduklarında o takımın hocası Pellegrini midir, onu da ilk 6-7 hafta sonunda tecrübe edeceğiz beraber.. Fazla umutlanmamaları kendi adıma önerimdir Madridistalara..

22 YORUM:

Unknown dedi ki...

Abi Higuain'e ayıp etmişsin. Ligde nerdeyse her maçta iyi oynadı daha 21 yaşında ve bence Real'de oynamayı hakediyor. Raul'u da kolay kolay harcayamayacaklarına göre 1 tane forvet yeterli olacaktır Real için. David Villa ve Forlan'ı bir şekilde paylaşır Real'le Barcelona

Fenerlig dedi ki...

Şu adama o kadar paraya bizim ülkeye gelseydi bizim basın yine bir bahane bulurdu. kafamda şimdi onları hayal ediyorum :)

CaRtMaNtR dedi ki...

Pepe - Garay rotasyonu stoper mevkisini doldurabilir belki ama yinede o bölgeye bir ekleme gerekir. Sol taraf için Marcelo ve Torres düşünülür ama yinede ilk 11in zayıf halkası olacaktır o kısım. Birde rotasyon için Getafe'deki pek çok RM altyapısı çıkışlı adama sarkılabilinir. Keza iyi bir açık olarak eski evlatları Mata'ya sulanmalarıda gerekir bence. Forvet rotasyonu içinde Portillo'yu alsınlar Galacticos ile altyapı harmanı yeni bir sistem kursunlar diyeceğim ama yazarken banada inandırıcı gelmedi pek çoğu :D

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Umutlanmasın tabi.Karşılarında belki tarihin en iyi takımı var.Daha önceki Galacticos denemelerinide gördük,geçen senekin Mardid'den çok daha iyi olduğu kesin ama hiçte öyle mükemmel takımlar çıkmıyor ortaya,zaten transferle mükemmel olmak diye bir şeyde yok,kimi alırsan al.Umarım Real alabildiği tüm yıldızları alırda birde öyle geçeriz,daha da keyifli olur.Ha 6 olmaz o ayrı.

6 demişken,bir sorum olacak,İspanya süper kupasında Barça kiminle oynayacak,Kral kupası finalisti Bilbao'yla mı,2. Madrid'le mi?Umarım Madrid'tir,yeni kurulan takım oturmadan şöyle bir bizim karşımıza çıksın bakalım,Kaka ve diğerlerine bir hoşgeldin diyelim.Oturmamış yeni Madrid güzel çerez olur...

mondo trasho dedi ki...

hadi bakalım.
sırada kim var acaba?
zlatan da la liga'ya giderse seri a izlenmez artık.

dark knight dedi ki...

new york knicks salary cap fazlası olduğunda ne kadar takıyorsa real de borcu o kadar takar.. :)

bnm anlamadığım real madrid ne yapsa kulp takan insanlar. hakan ünsal dan bi farkı yok çoğu kişinin söz konusu real olunca.. kaka yı alsa kabahat, ronaldo yu istese kabahat, defansa adam alsa eminim "önlerinde kaka gibi bi topçu olmadan ne işe yarar" derlerdi. şu real madrid bizim türklere sorsa keşke takım nası kurulur, daha iyi biliyor herkes..

neyse. cr7 de gelsin de kim top oynuyor kim çimleri yoluyor izlesek.. kaka nın city olayıyla real transferini bir tutanların ise ciddi zeka sorunları yaşadıklarını düşünüyorum. anti real olacağız diye basit doğruları bile göremiyorlar..

umarım cr7 gelir ribery bence de barça'lık adam. futboluyla oraya yakışacaktır. hem real için tipi uygun değil.. :) belki de cr7 yi verirse manu almak ister. ama yok yok barça ve real toplasın herkesi, daha zevkli oluyor çekişmeleri..

lionel dedi ki...

bilbao ile oynayacak,Vakili kardeş.tarhileri belli.

semih dedi ki...

vakilinchuk 6'yı çok dolamışsın diline. Galatasaraylımısın ?

burak dedi ki...

sanırım villa yı da bitirdiler. ki bence şarttı. nistelroy iflah olmaz. huntelaar pek olmadı. raul ile higuain de bilindiği gibi klasik santrafor değil.

ronaldoya yada ribery ye hiç gerek yok. bence real madrid bu ikisini boşverip fabregasa kassın. çünkü ortada 2 diarra yada bir diarra ve olası bir x.alonso bence çok defansif bir orta. ama diarra yada alonsonun yanına hücum tarafı da iyi olan bir fabregas ideal. olur. kanat için se ne ronaldo ne ribery. o kadar yıldıza lüzum yok. david silva olmalı. iniesta ayarında bence silva. öbür kanadı ise robben ve higuain yeter. stoper için se ilk aklıma gelen albiol. önümüzdeki yaz dünya kupasında büyük ihtimal pique-albiol olacak ispanya tandemi. yani 4lü savunma önüne fabregas-alonso (diarra) önde silva kaka robben(higuain). santrafor villa. 4-2-3-1..

villa nın yedeği ise negredo olmalı. huntelaar ve ruud postalansın..

burak dedi ki...

biz de fazla umutlanmayın diyoruz anti-madridistalara. başta çakma katalanlar olmak üzere..

Protanopia dedi ki...

Brezilya milli takımının en önemli oyuncusu Kaka'nın yerini artık milli takım kadrosuna da giremeyen R10 doldurur mu? Bence imkansıza yakın.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

semih,

yok manchester united'liyim,bişeymi vardı?

daldan dala atlamayalım.

Adsız dedi ki...

@vakilinchuk

isin gucun yokmu arkadasim senin butun gun bloglarda barca tellalligi yapiyorsun, yok 6 olmazmista su olurmusta, sanane sen kendi takimina baksana, tum sene barca barca diye yazmadik yer birakmadin, millet tebrik ettikce simdi bi de anti-real durumlari felan baslamis, sanane adamlarin transferlerinden arkadasim? kotumu iste futbol izliyorsun o rekabet olmasa tek basina barca kazansa surekli herseyi dahami iyi (daha iyi diyorsundur eminim) nasil bi mantikla yaziyorsun anlamadim walla. adamlar ne guzel transfer yapiyolar iste yarin ribery de biter ertesi hafta da cr7 biter sonra bak sen cumbuse el classico da ki yildizlara bak, hayalimizde bile turkiyede goremeyecegimiz yildizlar oynayacak derbilerinde adamlarin, otur zevk alarak izle, ama seninki tam tersi anca bi takima bok atayim barcaliyim diyeyim herkese, bunun gibi tipler iste nefret ettiriyor turkiyedeki futbolseverleri liverpooldan ve barcadan.

ps

barcaliyim ama solemem farz olmustu artik, realli felan olsam da umursamazdim ciddiye almazdim kompleksinden yaziyor derdim ama adam benimde destekledigim herkesin destekledigi bu yuzyilin en iyi takimini (simdiye kadar) nefret ettiriyor herkesden saka gibi, bi de 6 felan yazmis hey allam ya neler var

guiza semih dedi ki...

real madrid in olduğu yerde barcelonaya laf düşmez.. isterse triple değil bilmem ne yapsın..

vakilinchuk konusunda adsıza aynen katılıyorum. ne yer ne içersin arkadaş sen.

not : üstteki semih ben değilim.

Adsız dedi ki...

tardini turkiyedeki liverpool ve barcelona taraftari hakkinda bir profil yazisi bekliyoruz senden :) aceto zamaninda yazmistiya peki sen kimsin diye :)

Parma Maniac dedi ki...

adsız kralı yazılmış işte, daha ne :)

Beyler lütfen tartışmaya dönmesin iş.. Futbol içi her türlü sidik yarıştırabilirsiniz ama dışına çıkarsanız müdahale ederim..

guiza semih dedi ki...

@burak
yazdıklarına katılıyorum. fabregas hariç ama. bence fabregas barcelonaya gider. ispanyaya dönerse yani

tardini transfer döneminde biraz suskun görüyorum seni.

burak dedi ki...

@guiza

valla bilemem nereye gider döner mi. benim fikrim o. iki tane buldozer çok ortaya. bir inceci bir kalas iyi olur işte.
şahsen fabregası reale yakıştırıyorum.

Adsız dedi ki...

bencede fabregas ve xavi alonso reale alinsalar bu seneki transfer yeterli olur peres icin, hem lige ve el classicoyada biraz daha renkl gelir, boyle uzay futbolu karsida rakip bile yokken la liga da hic cekilmiyor. hep barca hep barca :) ama bi yere kadar biraz da real guclensin valencia eski gunlerine donsun biraz da renk gelsin

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ulan adsız,birden fazla olduğuna ikna edemedin beni ama istikrarlı olarak tekrar geliyorsun,içime dert oldu ya bunun gibi rahatsız ettiğimiz insan sayısı çoksa diye.Tamam hadi gözün aydın,artık Barça ve Real postlarına yorum yazmayacağım,madem bu kadar kafana takıldı rahatla hadi.Kendimi kötü hissetlim ulan sayende,harbiden abartıyormuyuz acaba diye düşündüm,gerçi kime ne nihayetinde ya,hadi dediğin gibi olsun.Yaparsam çıkar yine çemkirirsin...

http://erenlogoglu.blogspot.com/2009/06/taraf-olunmadan-seyir-zevki-olur-mu.html

Mükemmel yazmış,benim felsefemle tamamen aynı.Seviyorum taraf olmayı ne yapayım.Mesele aslında benim gibi taraf olan bir başka adamın rahatsız olması ya,hadi dediğin gibi olsun adsız efendi...

lionel dedi ki...

Arkadaşlar futbol sevgisi takım sevgisi ırk millet dinlemez.kimsenin tadını kaçıracak laflar söylemeyin olayı kişiselleştirmeyin.Adam sağda solda bir takım taraftarı olarak yanlı yorumlar bırakıyorsa,kimseye saygısızlık yapmıyosa, blog sahibi yayınlıyorsa,ya senin tuttuğun takımı sevdiğinden fazla seviyorsa?, karışmayın, futbol saygı sınırları içerisinde 'taraftar' olarak güzel.

liverpool,barcelona taraftarı çokmuş memlekette, madem rahatsız oluyorsun sen tutma o zaman o takımları, ama bırak ta insanlar sevdiği takımları tutsun,desteklesin.eleştirme, rahatsız etme, kendi halinde takıl, umursama, bak o zaman daha güzel olcak inan bana.saygılar.

İsmail Şayan dedi ki...

@ adsız 21:02

Aceto'nun söz konusu yazısını bu şekilde değerlendirmek hem Aceto'ya hem yazıya ciddi bir haksızlık olur, yazıda bahsedilen çok daha fazlasıdır. Mesele hangi takımın taraftarı olunduğu ile zerre ilgili değildir. Kulaktan dolma, temeli çürük klişelerle "futbol entellektüeli olduğu" havası yaratmaya çalışanlardır orada hedef...

@ Parma Maniac

"Ribery Epl tarafından çekilmezse..."

Bence biz EPL'den bu tarz transferleri pek görmeyeceğiz. Mümkün değil midir, mümkündür elbet. Ama örneğin Sir, ancak CR satılırsa yapar bunu bence. Ya da Benitez için Torres ya da Gerrard ayrılırsa yapılacak bir hamledir. Kaka örneğinden giderek neden böyle düşündüğümü açıklamaya çalışayım:

Kaka'nın eline yılda net 9 geçecekse Real'e yıllık maliyeti 11,7 nin biraz altında kalıyor. Kaka'nın eline aynı paranın geçmesi için bir İngiliz kulübünün kasasından yılda çıkacak para ise 18 milyon Euro; aradaki fark da yıllık 6,3 mişyon euro'nun biraz daha üzerinde. Sebebi İspanya'da vergi oranının %23, İngiltere'de ise %50 olması. Oyuncunun maliyeti bir İspanyol kulübü için 100 ise İngiliz kulübü için yaklaşık 174. Çok ciddi bir yük ve büyük bir dezavantaj İngiliz kulüpleri için. Bu tarz transferlerin kulübün diğer kalburüstü oyuncularının "maaş düzeltmesi" taleplerini de beraberinde getireceğini varsayarsak Epl kulüplerinin "yıldız kaybetme" gibi istisnai haller dışında bu tarz transferlere pek sıcak bakmayacakları fikrine kapılıyorum. Chelsea ve City gibi kategori dışı takımlar bu kapsamın dışında tabii... Ki onların bile bu noktayı o kadar da gözardı etmediğini City, devre arasındaki Kaka transferi girişiminde gösterdi bize diye düşünüyorum.

Bu arada Kaka'nın City'ye gitmeyip Milan'da kalışını "yaşasın, paraya hayır dedi, endüstriyel futbola karşı zafer" çığlıklarıyla alkışlayanlara da kendimce "peki sen kimsin" demek geldi içimden, olanların "Kaka'nın Real'e gidişinin yolunu yapmak" olduğu tespitini o günlerde yazmış birisi olarak.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.