22 Haz 2009

Gökhan Zan Galatasaray'da


Servet Çetin'in Marseille'ye transferinin kesinleşmesidir bu manasız hareket.. Sabah Gökhan Zan'ın Beşiktaş'la opsiyonlu olan sözleşmesinin uzatılmasının unutulması üzerinden oyuncunun serbest kalabileceği haberlerini okumuştuk.. Akşamına kalmadan Galatasaray'a transferi resmi siteden duyuruldu.. Bu blogda Türk stoperlerin bazılarının yetersizliği ve arkada kalan bazı cevherler için kullanılan en sık örneklerden biridir Gökhan Zan.. Fiziği dışında hiçbir özelliğinin vasatın üstünde olduğuna inanmam, bazılarını da oldukça kötü bulurum.. Ama Servet'in gidişiyle Beşiktaş ve Milli Takım tecrübesini serbest görünce dalmış bizim yöneticiler.. Servet Çetin'den Gökhan Zan'a geçiş büyük bir profil düşüşüdür.. Servet ya da genç oyuncu transfer edip parlatma şansı da olmayacak bu transferde Galatasaray'ın.. Artık gelecek yabancı stoperin muhteşem bir oyuncu olmasını beklemekten başka yapılabilecek bir şey kalmadı.. Muhtemelen bonservis ödemek istemedi Galatasaray Yönetimi..

Beşiktaş Yönetimi Topuz transferinde yaşadıklarından sonra beklenmedik bir darbe daha yedi.. Taraftarın büyük bir bölümünün gözünde önemli bir zayıflık daha yaşayacaklar.. Bilinçli taraftar bu gidişe çok üzülür mü bilmiyorum fakat ne olursa olsun bir tecrübe kaybı yaşayacak Beşiktaş defansı.. Fenerbahçe'den sonra Galatasaray'dan Beşiktaş'a vurulan başka bir darbe.. Ama verimi ne olacak şimdiden kestirmek imkansız.. Emre Güngör'ün durumuna göre Gökhan Zan seneye Galatasaray tandeminin ana oyuncularından biri olabilir.. Şimdiden beni korkutmaya yetiyor bu.. Eren Güngör'e neden 4-5 milyon euro vermiyorlar diye kızamıyorum yöneticilere ama neden yeni bir Emre Güngör'ü 1 milyon civarına çıkaramıyorlar diye kızmakta serbestim.. O zenginliğe sahip bir ülkeyiz zira.. Yaklaşık bir hafta boyunca Galatasaray ve Beşiktaş yönetimleri üzerinden başarı ve başarısızlık geyikleri dönecek ülkede.. İki takıma fayda ve zararlarını ise ancak yeni sezonda görebileceğiz.. Şu an için hayırlı olsun demekten başka yapabilecek bir şey yok..

18 YORUM:

Adsız dedi ki...

ne darbesi yahu? bjk camiasında bayram havası var şu an. allah gs'li dostlarıma sabır versin, tepe tepe kullanın.

sunshine dedi ki...

Herşeyi geçtim Rıjkaarda nasıl kabul ettirdiler bu adamı merak ediyorum.Gelecek sene için duam emre güngörün hiç sakatlanmaması alınacak yabancıyla birlikte oynaması.Allah kadromuzu bu kazmaya mecbur bıraktırmaz işallah.

Mario Jardel dedi ki...

sıçrama ihtimali olan ve potansiyeli gökhan zan'dan çok daha yukarda olan bir semih kaya'ya neden güvenilmedi onu anlayabilmiş değilim.. En kötü semih kaya en iyi gökhan zan'dan iyidir neznimde.. ne de olsa genç ve gelecek vaat eden bir oyuncu yaptığı hatalar gençliğine verilerek kabul edilebilir ve pişme sürecindeki kusurlar olarak değerlendirilebilir.. Peki gökhan zan ne iş ?

Eğer yeteri kadar şans verilirse gelecek sezon defansımızda patlamaya hazır bir el bombası taşıyacağız, geçmiş olsun..

Adsız dedi ki...

En çok Beşiktaş kazaçlı çıktı bu işten. Saatli bomba pozisyonunda E. Aşık vardı, gereksiz oldu... Sakatlık lanetimize güveniyorum :)

ERKUT dedi ki...

Mesele gökhan'ın kalitesi değil mesel Bjk yöneitminin tutumu. adamın koluna kaptanlık badı ver opsiyon kullanma.onuda geç tekrar anlaşma yoluna dahi gidemeden adam seni ekip gitsin. Bu konuda verecek örnek çok onları blogta yazdım zaten. kısaca yeter demirören Yeter.

ERKUT dedi ki...

mesele zan2da olmayan stoper kalitesi yada cam adam olması değil. Kısaca sorun zan değil. Beşiktaş onun varlığına muhtaç değil yokluğuda fazla şey değiştirmez. Mesele beşiktaş'ın yönetim şekli.nedemen opsiyonu kullnamyı unutmak. sen adama kaptanlık pazubadı ver sonra elini kolunu sallayarak G.saray'a gitsin. bu kaçıncı yönetim vukuatı.

Protanopia dedi ki...

Yedek olarak kabul edilebilir bir oyuncu ama asla ilk 11 oyuncusu değil Galatasaray için.

Emre Güngör inşaallah kurtulur kronik sorunundan. Ayrıca Emre Aşık da daha değerlidir Zan'dan. Rijkaard'a en azından fornmayı hakedene vereceği konusunda güvendiğimizden iyi bir yabancı gelirse eğer pek sıkıntı çekmeyiz muhtemelen.

julien sorel dedi ki...

fenerbahçe'nin piyasayı bu kadar yükseltmesinden sonra gökhan zan dahi olsa, galatasaray'ın bonservissiz oyuncuya saldırmasını normal karşılamak lazım.

manisa bile futblcu alacaklarını ödeyemediği için futblcuları tarafından şikayet edildiği halde, kaleci için 5 milyon € (bir milan baros parası) bonservis belirliyorsa, durup düşünmek lazım.

ismail köybaşı 4 milyon €, ediz 3 milyon €, eren 5 milyon € vs. e kimi alacak anadolu'dan galatasaray servet'in yerine?!

bir yabancı bir de potansiyeli olan genç yerli olmak üzere iki stoper alınması bekleniyordu. yabancı yerine riskli de olsa bedavadan gökhan'ın alındığını düşünecek olursak, yerli oyuncunun ikinci ligten ya da sular durulduktan sonra tsl'den bulunması halinde çok da mantıksız bir hareketmiş gibi görünmüyor bu transfer. servet gibi ya tutarsa denilerek alındığı belli. umarım sonu da servet'e benzer...

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

Bir Beşiktaş'lı olarak fazla üzülmediğim transfer oldu. Ama Zan'ı çok daha kötü sezonlarına şahit olmuş, çok kahrını çekmiş bir taraftar olarak tam da bir şeyleri düzeltiği bir zamanda takımdan gitmesi biraz koydu... Galatasaray için Servet bir level altını alarak doldurdular.. Beşiktaş ise bunu kolayca kapatacaktır...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Servet geldiğinde oluşan havanın birebir aynısını görüyorum taraftarda...Elbette Servet'in bizde çoşması Zan'ın da çoşacağı anlamına gelmez,ama keşke bizde biraz ders almış olsaydık.

11'e değilde rotasyona alındıysa eğer süper transferdir.Bundan iyi yerli stoper kim var?Eren Güngör.Başka?Bana çıkıp Ediz filan demeyin rica ediyorum.

Yabancıda muhtemelen Neill olacak.Yanında Emre Güngör-Gökhan Zan ve Hakan Balta'dan biri oynar,zira muhtemelen sol bekte getirilecek.E daha ne savunma rotasyonu olacak ki?İlla ki ideal bir ikili çıkaracaktır Rijkaard bu kadar adamda.Daha Semih Kaya var birde...

mondo trasho dedi ki...

Herkes aynı hataya düşüyor.
Sanıkıyor ki zan, servet'in yerine alınmış bir oyuncu! Alakası yok yahu, nasıl zorla böyle algılıyorsnuzu?

Ortaya sağlam ve yabancı bir stoper alacak Galatasaray, Servet'in yerine...

Gökhan Zan Servet'in alternatifi değil, Servet'in yerine yabancı bir stoper alınacak.

Gökhan as stoperin yanındaki yerde "oynama ihtimali olan" 3 yerli stoperle beraber forma savaşı verecek olan bir oyuncudur sadece. Olaya böyle bakmalı.

RaRe dedi ki...

aaaa bu sefer de bedavaya gelen stoperi 10 milyona Avrupa'ya satıcaz demek ki...

BJK bayram yapsın bari =) gene kaçtı paracıklar...

apaç dedi ki...

ibrahim kaş'ı da alalım, milli takıma en çok oyuncu veren kulüp biz olalım.

nasıl bir transfer politikasıdır lan bu!

resmen midem kalktı.

böğk! bu kelimeyi günün birinde kullanacağım hiç aklıma gelmezdi; ama hakiketen böğk.

yazıklar olsun, defa kere yazıklar olsun, başka da bir şey demiyorum!!

Adsız dedi ki...

Alinan bir oyuncudan hemen sonra Besiktas'a laf atma girisimi cok sacma ve yersiz olmus. Besiktas taraftari su an gayet mutlu. Tepe tepe kullanin Gokhan Zan'inizi.

Tum darbeler boyle olsa keske.

Parma Maniac dedi ki...

mondo trasho muhtemelen yaptığın yorum posta dairdi.. Servet'in yerine aldık demedim zaten ben, söylediğim şey Servet'in gidişinin bu transferle kesinleştiği.. Bu arada öyle demedim ama o kapıya çıkan bir yaklaşımı da var bence transferin, onu özellikle ekliyorum.. Yabancı bir stoperin gelecek olması Zan'ın Servet yerine gelmediğini göstermez ki.. Eğer Servet Galatasaray'da kalıyor olsaydı Galatasaray yabancı defans almayacak mıydı? Yoo, alacaktı.. Ve dediğim gibi, gelecek yabancı oyuncuyla birlikte Zan'ın ciddi anlamda tandemin ilk ikilisi arasında girme ihtimali var.. Emre Güngör'ün sağlık durumu ve sakatlıklardan ne kadar formda döndüğü belirleyecek bunu.. O durumda da aslında Zan Servet'in gidişi düşünülerek takıma alınmış oluyor..

Adsız, Beşiktaş'a laf atma girişimi yok.. Bunu manasız olarak tanımladığım bir hareket üzerinden yapmam zaten yapacak olsam.. Ama sonuç olarak Beşiktaş yönetimi kendi oyuncusunu yaptığı bir hata üzerine kaybetmiştir.. Zan o kadar kötü bir oyuncudur ki, bilinçli bir hareket diyorsan bu eyvallah.. Değilse Beşiktaş yönetimi suçlanmalı.. Galatasaray'da beğenmediğim ama rotasyonda bulunan, zaman zaman görev yapabilecek bir oyuncuyu bu şekilde kaybetsem ben, tepki veririm yönetime.. Sen vermiyorsan o senin bileceğin iştir tabii..

Adsız dedi ki...

Bakmayın bjklilere çok büyük zarara uğradıklarının farkında değiller.İyice bir düşünürlerse anlayacaklardır.G.zanın boşluğunu doldurmak amacıyla kasalarından para çıkacak birde g.zandan para kazanamadılar
Birde şu 8 yabancı işi var her yerde zapotocnynin kalacağı yazıyor bir de bu yönü var bu transferin
G.zan saattli bomba da Toraman süper oyuncu mu sanki :)

cüneyt dedi ki...

yav rijkaardı getirdiniz de transferler pek kötü. mustafa sarp gökhan zan. nolur şu serdar özkanı da alın :)

rijkaard 2-3 ay çalışıp sahalara dönse m.güven den m.sarp tan daha alasını oynar.

brk dedi ki...

gökhan zan'ın sağ stoper ve sabrinin sağ bek oynadığı takımın ihtimali bile beni korkutmaya yetiyor. şaka bi yana herhalde yönetim fenerbahçede tutanamayıp bizde parlayan servet modelini bir kez daha ya tutarsa mantığında gökhan üzeriden deniyor, inşallah hayırlı olur ama hiç zannetmiyorum

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.