23 Haz 2009

Glen Johnson & Santa Cruz


Büyük kulüplere genç yaşta gelip orada bekleneni veremeyen ve düşen profillerini underdog takımlarda tekrar cilalayıp büyük transfer yapan iki topçu.. Aynı anda Premier League'in üst kısımlarına terfi ettiler.. Glen Johnson Chelsea'ye geldiğinde İngiltere'nin sayılı beklerinden biri olması bekleniyordu.. İstikrarsız 3 sezondan sonra, bunu gittiği Portsmouth'ta başardı.. İngiltere'nin sayılı altyapılarından West Ham akademisinin bir ürünü Glen Johnson.. Rio Ferdinand, Frank Lampard, Michael Carrick ve Joe Cole gibi.. Chelsea onun üzerinden 2 milyon pound zarar edip 4 milyona Portsmouth'a yolladı.. Liverpool'un onun için Portsmouth'a ödeyeceği miktar ise tam 18 milyon pound.. Pompey son zamanlarda düşen profilleri parlatmayı iyi başardı.. Chelsea ve Arsenal'de tutunamayan Lassana Diarra'nın bütün yeteneğini ortaya çıkarıp 20 milyon pound'a Real Madrid'e yollamışlardı en son.. Benzer büyük karı Glen Johnson'dan elde ettiler.. Liverpool orta saha ve forvette coşup, arkada Dossena ve Arbeloa gibi anlamsız adamlarla oynuyordu.. Ki Benitez'dir buna neden olan.. Glen Johnson'la sağ kanadı anormal sağlamlaştırdılar.. Kuyt ve Johnson koridoru rakip solu fena döver fizik olarak.. Kuyt'ın açtığı ve içe götürdüğü koridoru adam gibi kullanabilecek bir oyuncunun Pool'a gelmiş olması büyük şans.. Benitez'in bu sezon ortaya çıkan mantalite değişimini doğrulayan transfer girişimlerinden biri bu.. Kokuyu alıyor Rafa, EPL'de başarının salt iyi kademe ve defansif futbolla gelmeyeceğinin farkına biraz geç de olsa vardı.. Sol tarafa da benzer bir takviye bence gerekli ama gelir mi orasını bilmiyorum..


Aynı durumun bir benzeri Blackburn cephesinde.. Santa Cruz Bayern Munchen'e 18 yaşında geldiğinde geleceğin önemli forvetlerinden biri olması bekleniyordu.. Almanya'daki 7 sezonda beklenen çıkış gelmedi.. En önemli etkense elemanın başını kaldıramadığı sakatlık serüvenleriydi.. Profilini iyice düşürdü, gençlikten çıktı ve yaklaşık 5 milyon euro'ya Blackburn yolunu tuttu 2007'de.. Geçmişi sakatlıklarla dolu bir oyuncu için EPL gibi fiziğe dayalı bir futbolun oynandığı bir ligde inanılmaz bir başlangıç yaşadı.. 22 gol attı geçen sezon ve sadece 1 maç kaçırdı.. Bu sezon ise eskiye dönüş vardı.. Hem ufak sakatlıklar canını sıktı, hem de geçen seneden oldukça uzaktı görüntüsü.. 2 sezon önce beraber oynadığı ve mükemmel anlaştığı David Bentley'nin gidişini de bu düşüşün altına yazıyorum ben.. Ama bu sezon oldukça kötü bir dönem geçiren Blackburn onu 17 milyon pound'a City'ye satmayı başardı.. 72 tane forveti olan City'nin aradığı oyuncu mudur Santa Cruz hiç emin değilim ben.. Bu sene Everton'a gidip kendine gelen Jo'nun ve diğerlerinin üzerine gelecek oyuncu daha farklı bir seviyede olmalıydı.. Araplar iş başı yaptığı günden beri çok doğru işler yapıldı transferde.. Santa Cruz transferine o gözle yaklaşamıyorum ben..

9 YORUM:

scugnizzi dedi ki...

az önce glen johnson'ın liverpool'a transfer olamadığını öğrendim liverpool'un ekonomik sorunları nedeniyle.

Parma Maniac dedi ki...

kaynak?

Svetlin dedi ki...

ronaldo ve tevez'in ayrılmasından sonra liverpool'un transferleri sonrası benitez'e rağmen ellerimizle liverpool'u şampiyon yapıcaz bu sezon. ha gayret sir.

FD dedi ki...

FourFourTwo yazarı Ali Ece de dedi. Liverpool a bankalar kredi garantisi vermemiş

lionel dedi ki...

svetlin benitez olmasa ligi gorucegi yok bir de ustune s.ligi gordu adamlar.opup baslarına koysunlar bence.

city nin 72 forveti var demişsin ben de santa cruz transferini okuduktan sonra resmi siteye girip baktım acayip fazla kalbur ustu forvetleri var;bellamy,santa cruz,jo,vassell,bojinov,caicedo,benjani.
dahası da var bence bunların 4unun gitmesi lazım vassell,benjani,bellamy onden olmak uzere.

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

ne olursa olsun Glen'e verilen pra çok fazla o paraya çok daha iyilerini alabilirdi. Zaten anlamıyorum ingilizlerin kendi oyuncularına değerlerin üzerinde paralar vermelerine..

guiza semih dedi ki...

johnson liverpoldaysa böylece arbeloa ve alonzo reale doğru yola çıkabilir ufaktan ufaktan.

Svetlin dedi ki...

lionel,

benitez'in cl başarısı ile ilgili bişey demedim. ama premier lig kurulduğundan beri bu takım cl kazandığı başarılı yıllarda bile şampiyon olamıyorsa suçlusu benitez bana göre. ben sadece ligden bahsediyorum yani.

Barkness! dedi ki...

bu adamların çok kaliteli topçular olduklarını düşünmüyorum. bence çok daha kalitelilerini bulabilir bu iki takım da. saygılar.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.