26 Haz 2008

, ,

Türkiye 2-3 Almanya


Şu maçtan sonra ne yazabiliriz ki? Söyleyeceğimiz ne anlamlı olur? Sabri'sinden Uğur'una, Gökhan Zan'ından Semih'ine hepsine helal olsun demekten başka ne çıkabilir ki ağzımızdan.. Bu kadar eksikle, 14 oyuncuya düşmüş bir rotasyondan turnuvanın en fizikli takımını oyun olarak bu kadar ezen takım için hangi övgüleri yazmak lazım ki? 2 golü bireysel hatadan yemişiz yine, adamlar doğru dürüst kalemize gelememiş.. Üzer normalde böyle kaybedilen bir maç, hele dakika 90'da.. En ufak bir üzüntü yok yahu içimde.. Uzun zamandır bir Türk takımıyla böylesine gurur duymuyorum ben.. Müthiş bir 20 gün yaşattılar bize, haklı başarılarıyla ülkeye dönecekler..

Bir söz de Terim için yazmak lazım.. Türkiye Avrupa'da "Comeback Kings" olarak geçti İsviçre maçıyla başlayan süreçte, bir süre daha da gidecek bu güzel ünvan.. Ama comeback'in kralını yapan tek bir adam vardır Euro 2008'de, Terim'dir o da.. Sınırsız sevgiyle bağlı olduğum bu adam Milan macerasından sonra o kadar çok yanlış yapmıştı, o kadar çok düşüşe geçmişti ki.. Var olan sevgimde bile erozyon oluşmuştu.. Ama bir adam için 20 günde bu kadar mı değişir her şey? Şu anda Guus Hiddink'le birlikte tartışmasız en önemli hocası turnuvanın.. Varsın Mehmet Demirkol saçma sapan yazılarla bütün övgüleri futbolculara versin, Şenol Güneş'i özlesin.. Fatih Terim İsviçre maçıyla birlikte, biraz da şansın yardımıyla müthiş bir iş başarmıştır.. Şu maçtaki futbolcularla şu sistemi (İster 4-1-4-1, ister 4-3-3, ister 4-5-1 deyin) ortaya koyup böylesine izbandutlardan oluşan bir rakibi futbol olarak paçavraya çevirmeyi başaran hocaya şapka çıkartılır sadece.. Fatih Terim tekrar İmparator'dur, isteyen istediğini özlesin, istediği payeyi istediğine versin.. Bu Avrupa'nın da, dünyanın geri kalanının gözünde de öyle.. Öylesine bir maçtı ki bu yarı final, inanılmaz işlerin gerçekleştiği 3 maçtan daha büyük etki yarattı futbol adına, bence..

2010'da devam etmek üzere.. Allahınıza kurban..

7 YORUM:

Adsız dedi ki...

2010da devami gelsin.

siz boyle oynadiniz ya zaten bizim gonlumuzde sampiyonsunuz varsin kazanmayin kupayi.

mondo trasho dedi ki...

turnuva boyunca en iyi oyununu oynayıp kaybet! nasıl yanmasın içimiz. eze eze yenildik! sağlık olsun, bu heyecan da yetti.

peralta dedi ki...

motive etme tarzına, inancına tek lafım yok. futbolcularıyla dialogları da büyük ihtimalle çok iyidir. sosyal bir adam Terim.

ama ne taktik dehası allah aşkına. hazırlık maçları dahil 8. maçta o da belki de mecburiyetten düzgün bir 11 oluşturdu. evet bence de elindeki malzemeyi en efektif biçimde kullandı dün. tam terim forma girmişken, biz iyi oynamaya başlamışken turnuva bitti!

italya'ya mı gidiyor nereye gidiyorsa gitsin, ertelenmiş egolarını tatmin etsin, orada da sonsuz başarılı olsun, iyi gelir.

ama biz onun tafralarını, triplerini, seviyesiz giderlerini görmekten usandık. selametle...

Adsız dedi ki...

hocam hislerimi kaleme almışsınız.

elinize sağlık :)

garrinchar dedi ki...

sağlam bir arka dörtlümüz olsaydı kupa bizdeydi arkadaşlar fazla konuşmaya gerek yokkk yok o şu bu bilmem ne isp itly eng fra hol dışında avrupada kimde var böle orta saha varsa hber verin bana 2 bek imizin zaafiyetleri yüzünden bittik bize puyol gibi adam lazım yapabilecksek onu türk yapalım demi mert nobre i deil ve a vederson u

Adsız dedi ki...

Volkan'ın Sevilla maçındaki performansı Fenerbahçe'nin başına nasıl bela olduysa, Türkiye'nin yarı final ve finali kaçıran bu maçı da yeryüzünün en şanslı, en sevimsiz ve en overrated hocası Terim'i başımıza bela edecektir.

Eğer hakikaten Türk futbolunun bu turnuvada yarı final oynayacak organizasyonunun olduğu düşünülürse yeni tokat 2010'a katılamamak olarak geri dönecektir.

Ben bir sonraki maçta ne oynayacağımızı, kiminle oynayacağımızı bilmiyorum. Terim futbola dair hiçbirşey koyamadan ayrılıyor Milli takımın başından. Ama yine imparator. Bıraksanıza allaseniz...

Adsız dedi ki...

türk milli takımını şişirmeye devam edin,balonları yakında patlar.doğru düzgün oyun oynamadan şansla balla yarıfinal oldu diye havalara bak sen.2002den sonra ne olmuştu hatırlayın.ayrıca terim kasıntının allahı olan,futbolu benim bildiğimin 10da biri bilmeyen uyuz bi herif

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.