26 Haz 2008

Jermaine Toronto'ya


Off-Season'ın ilk takas bombası Pacers ve Raptors arasında patladı.. Jermaine O'Neal, TJ Ford + Rasho Nesterovic + 17th pick karşılığı Toronto'ya gidiyor.. Jermaine'in son yıllardaki sakatlıkları ve maaş bordrosu düşünüldüğünde bir tarafın diğer tarafa soktuğu bir kazık yok ama özellikle Toronto açısından güzel bir alışveriş olacak.. Jermaine yıllık 22 milyon dolar alıyor ve 2 yıllık kontratı var daha.. Indiana bundan ve uzun süredir yararlanamadığı bir uzundan kurtulmuş oluyor.. Jermaine'den artık hayır gelmeyeceğine inandılarsa fazla sorun yok, adamla beraber yaşayan onlar.. Ama cap space için yapılan bir hamleyse bu beyhude.. Sadece 1 yıl için fazla gereksiz duruyor takas bu açıdan zira..

Jermaine hakikaten dizleri paraladı son yıllarda.. Ne kadar iyi olacak sağlığı bilmiyorum ama Bosh'un yanında çok iyi duracak savunmada.. İki oyuncu da yüzü potaya dönük oynamayı seviyor ama Bosh'ın Jermaine'den driplingçi olarak farkı var, büyük sorun olacağını zannetmiyorum bu konunun.. Jermaine sağlam kaldığı sürece Toronto hem savunmada çağ atlayacak hem de kaybettiği TJ Ford'dan bir eksi almayacaklar zira Calderon ellerinde duruyor..

Indiana zaten Jim O'Brien'la birlikte savunma basketbolunu tamamen bırakıp tempoyu forse ederek hızlı oynayan bir ekip olmuştu.. Bu yapı için TJ Ford'dan daha iyisi bulunmaz.. Ama savunma? Ön alandan Jermaine gibi bir bir savunma adamının gidip arka alana TJ gibi fazlasıyla yumuşak bir elemanın gelmesi zayıflayan savunmalarını iyice evlere şenlik hale getirecek.. Hücumla bunu ne derece kapatırlar onu sezonda göreceğiz..

Toronto Jermaine sağlıklı kaldığı sürece bomba gibi bir takas yaptı.. Elindeki fazlalık PG'ı vererek daha iyisini bulamazlardı Jermaine'den.. Indiana'da şüphelerim var ama ellerindeki yapı için o da çok uygunsuz kaçmıyor şu aşamada..

9 Temmuz'da resmileşecek takas..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.