27 Haz 2008

Jefferson for Yi + Simmons


Şaka mıdır nedir kardeşim bu? Hadi Toronto - Indiana takasının kendi içinde bir mantığı vardı, bunun mantığı ne ki? Milwaukee, Richard Jefferson'ı kadroya katıp New Jersey Nets'e Yi Jianlian, Bobby Simmons ve de bir adet bacak göndermiş.. Kiki Wandeweghe istediği yere monte etsin o bacağı..

Ne salary, ne oyuncu dengesi.. Akıl alır gibi değil.. 3 senelik sağlam bir kontratı var Jefferson'ın, ederi mi o paranın tartışılır evet.. Takas da Simmons değil, Yi için yapılıyor eywallah.. Ama overpaid'in kralı Simmons'ın 2 yıllık ve 20 milyonluk kontratını da çakıyorlar Nets'e.. Mo, Redd ve Jefferson'dan oluşan arka alan güzel oldu Milwaukee'de.. Birazdan başlayacak draft'te front court'a kasıp Bogut'la bir şeyler yapmaya çalışacaklar.. Nets gibi takımlar olmasa ne yapacak diğer takımlar ben bilmiyorum..

Pau Gasol takasına konuşanlar buna da konuşsun..

4 YORUM:

outlawtorn dedi ki...

ulan 3 gün nete girmedik jeffersonu vermil öküzler, carterı da bu saatten sonra satamazlar. hem jefferson gibi adam niye satılır manyak mısınız siz?

SozenE. dedi ki...

New Jersey Nets adına stratejik bir hamle olduğunu düşünüyorum. 2 veya 3 sezon içerisinde Brooklyn'e taşınacak olan Nets, geçiş sürecini tamamladığında, Dwayne Wade ile LeBron James sınırsız serbest olacak.

Nets, iki sezon için yüksek hedefler yerine kontrat boşaltma ve yeni şehrinde kaliteli bir kadro kurma hedefi ile ilerliyor. Son hamlesiyle, 2010 yılında LeBron James için yaşanacak büyük rekabete katılacak takımlardan biri oluyor, Brooklyn Nets.

2008-09 Sezonu için 51,496,080 $ olan salary, önümüzdeki sezon 31,200,000 ve 2010-2011 Sezonu öncesi de 17,300,000 dolara kadar düşüyor, Nets adına. Bu da LeBron James'in serbest kalacağı sezon öncesi Nets'i en avantajlı kulüplerden biri yapıyor.

Parma Maniac dedi ki...

Ne Wade'in, ne LeBron'un takım değiştirmesi o kadar kolay değil.. Bir hedefi varsa Nets'in o da LeBron ama Jay-Z bağlantıları falan çok yalan geliyor bana.. Cleveland LeBron için gayet iyi bir çekirdek oluşturdu, düzenli konferans yarı finali yapacak bir konuma geldiler ki NBA Finali bile oynadılar işte.. Nets 2010'da LeBron gibi adamlara açılırken ne sunacak? Berbat bir kadro.. LeBron zaten başlamış işte sıfırdan Cleveland'da, neden başa dönsün 24-25 yaşında?

Cleveland elinde tutabilir mi LeBron'u bilmiyorum ama kaybederse de kaybedeceği takım Nets olmaz bence.. Nets'in de bu takasta sağladığı tek avantaj bir yıl önceden FA piyasasına açılmasıdır.. Sadece bir yıl, getirdiği avantaj bu..

SozenE. dedi ki...

Cleveland Cavaliers, iki sezon içerisinde önemli bir hamle yapmazsa (her gece yeni bir takas bombasının patladığı 2008 Şubatı'nda Danny Ferry'ye Jason Kidd diye yalvaran LeBron, arzusu yerine gelmediği için hayli mutsuz olmuştu)kesin olarak ayrılacağını düşünüyorum James'in sözleşme süresi sona erdiğinde.

New York Knicks, tüm planlarını 2010 üzerine yapıyor mesela. Sezon içerisinde Donnie Walsh ile anlaşarak James Dolan'ın izlerini silme yolunda dev bir adım attılar. 2009-2010 Sezonu'nda dört oyuncusunun (Randolph, Curry, Richardson ve Crawford) maaş toplamı 45 milyon doları geçiyor. Bu konuda düzenleme yapıp 2010'da Wade ve LeBron pazarını gireceklerdir.

Mike D'Antoni, kısa süre içerisinde Knicks'i kendine getirebilir; ama Crawford dışında sistemine uyan bir oyuncu bulmak da kolay değil Knicks kadrosunda. Bu açıdan bakıldığında da Knicks, en geç sezon sonunda kadrodaki fazlalıklardan kurtulup 2010'a rahat girmek isteyecektir.

New Jersey Nets ise Brooklyn'e taşınma süreci tamamlandığında, Knicks ile bir kez daha büyük bir rekabete girecek. Vince Carter'ın takımda tutulacağını düşünüyorum; ama Rod Thorn, Carter'ı da gönderebilir gözünü karartırsa. Bu sabah, Cavs ve Nets arasında Carter merkezli bir takasa girişebileceğini okudum.Yine de gelecek sezon bilet satabilmek adına Carter'ın Nets'te kalacağını söylemek, mantıksız değil.

Sonuç olarak; Cleveland Cavaliers'ı düzenli playoff oynayan ve NBA Finalleri'ne çıkaran LeBron James'ten başkası değildi. Bu başarıları, çoğu kez yardım almadan yakaladı (Detroit Pistons, 2007 Doğu Konferansı Finalleri 5. Maçı). Brooklyn Nets, yeni bir pazar olacak. LeBron da bu pazarın yeni yüzü olarak her anlamda kazanabilir.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.