19 Haz 2008

Sözler boş


Yaklaşık bir gün oldu şampiyonluğun ilan edildiği.. 40 sayılık bir maçla, ultra onur kırıcı bir mağlubiyetle saf dışı kaldı Lakers.. Seri kritiği, maç kritiği yapmak istemiyorum.. Pas geçme hakkımı kullanmak istiyorum.. İsteyen taraf kazandı, istemeyen, sertliği görünce sinen taraf kaybetti.. Bu kadar açık.. Phil Jackson seri içindeki hareket kabiliyeti konusunda biraz daha hayal kırıklığına uğrattı beni.. Doc Rivers'ın 4. maçta tamamen mecburiyetten döndüğü 4 kısanın tutması gereksiz övüldü her yerde, faul problemi olmasa yapacağını zannetmiyorum zira.. Kobe Michael Jordan'a karşı kendisini ezmek isteyenlerin eline bir koz daha verdi ki kendi iş bilmezliği..

Sonuç olarak Boston hak ettiği bir şampiyonluğa imza attı.. Lakers için bu sene başarılıdır bence.. Sene başında bu kadronun buraya geleceğini söylese biri muhtemelen dalga geçilirdi kendisiyle.. Gasol geldi sezon ortasında evet ama aynı şekilde Bynum'u kaybetti bu takım.. Bynum'la çok daha iyi savunma yapabilen ama hücumda bu kadar etkileyici oynayamayan bir takımdı Lakers.. İyi hücumun fazla önemli olmadığı da yıllardır gördüğümüz bir olgu NBA'de.. Yani? Bynum'lu bir takımı tercih edebilirdim bu Gasol'ü görünce.. Lamar ve Gasol front court'uyla bu işin gitmeyeceği play-off'lar başlamadan belliydi.. Bynum'un geri dönüşüyle yeni bir plan yapması gerekecek Phil babanın..

Beni bir diğer üzen konu tam doğum günümde, 4. maçta, LakersTR üyeleriyle düzenlenen muhteşem gecede kaybetmemiz oldu.. O günkü hayal kırıklığını bir taraftar olarak uzun süre unutmayacağım heralde.. 24 sayıdan 35 Lakerslıyla izlenen bir maçın elden kayıp gidişini izlemek berbat bir duyguydu.. Ama nihayet geri döndü Lakers.. O geceler bir 4-5 sene boyunca her yıl tekrarlanacak gibi artık..

Yaşlı bir kadro olan Boston Celtics'in seneye 1 yıl daha yaşlı bir takım olarak şampiyonluğu koruma çabası da 2008/2009 için takip etmesi en zevkli konulardan biri olacak..

2 YORUM:

peralta dedi ki...

boston bu isteği ve hırsına rağmen yine de kaybedebilirdi. misal ikinci maç.. son 6 dakikada 31-9luk seri ve 104-102 ye gelen maç. 4. maçın hırsla inançla ilgisi yok bence. kendi ellerimizle verdik.

ilk yarının hücumdaki yıldızı odom'u ve savunmadaki yıldızı ariza'yı boş yere yanında oturttu o maçta phil jackson. hadi onun hatalarını geçtim, kobe ellerinin arasından giden bir maça, üstelik staples'ta nasıl seyirci kaldı bunu da anlayamıyorum.

her neyse, artık önümüze bakıcaz. bu tecrübe ile seneye vujacic, farmar, ariza gibi oyuncuların daha verimli olacağı kesin.

Bay Panter dedi ki...

lakers fanlarının çoğu duruma subjektif bakıyor doğal olarak. Ama 39 sayılık farkın tek açıklaması; Boston'ın mental yönden çok daha kuvvetli bir takım olduğu . He kadro olarak da daha güçlü bir kadro . Ama bu tartışılabilir belki. İlki tartışılmaz.Lakers felan vermedi seriyi. Boston söke söke aldı. Lütfen.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.