24 Haz 2008

Rigobert Song Trabzonspor'da


İlk defa dün gazetelerde gördüm bu haberi, güldüm geçtim.. Bugün gerçek olmuş.. Song 2 yıllık imzayı basmış Trabzonspor'a.. Daha çok şaşırtacak bir şey olmazdı heralde beni.. Adnan Polat ve ekibinin şampiyonluk sonrası Hakan Sukur ve teknik direktör konusundaki icraatlarından sonra Song'un gidişi de fazla şaşırtmadı bizi.. Niye gitti Song? Fazla para istiyormuş.. Peki Trabzonspor'dan kaç bin dolar alacak ki Song? Trabzon'un verdiği parayı veremeyecek kulüp mü Galatasaray? 4 yıldır çatır çatır top oynayıp bu 4 senelik toplamda açık ara en büyük katkıyı vermiş topçuyu birkaç bin dolar uğruna göndermenin anlamı nedir? Emre Güngör müthiş çıktı eyvallah da 2 ay yok.. Servet sakat, ne zaman düzeleceği belli değil.. Bu durumda elinde müthiş bir stoper varken neye dayanarak gönderiyorsun, kaptırıyorsun Trabzonspor'a.. Onu bırak, Song gibi elemanı bırakıp Dario Simic'lerin, Jonathan Zebina'ların peşinde koşmak nasıl bir vizyonsuzluk örneğidir yahu.. Denenmiş mükemmeli varken elinde aranan bu macera nedir? Simic ya da Zebina kaç bin dolara oynayacaktır Galatasaray'da? Fena çuvallıyor yine yönetim..

Trabzonspor bir mükemmel transfer daha yaptı.. Ersun Yanal çok çok sağlam bir takım kuruyor.. 4-5 sene öncesinin Ersun'u olsa direk şampiyonluk adayı derdim bu Trabzon için ama onda da var bazı değişimler.. Yine de ilk 2'ye oynatacak gibi duruyor takımı.. Büyük renk olacaklar seneye..

7 YORUM:

brk dedi ki...

gene şampiyon olduk diye yönetimde bir rahatlama var aynı 2006 yazı gibi umarım bir an önce kendilerine gelirler bu kadro gene iş yapar derlerse baya bir sıkıntı çekiceğimzi aşikar.

Adsız dedi ki...

parada anlaştık ama 2 yıllık sözleşme istedi diyor bizim yönetim bi de.. gerçek yaşı belli değilmiş. yahu sana ne gerçek yaşından adamın tipinden belli fiziksel durumu. yazına da aynen katılıyorum. inşallah çok başarılı olur song yolu açık olsun.

Adsız dedi ki...

sanirim mesele song'un ne kadar para hakettigi, hakettigi paranin galatasaray tarafindan verilmemesi falan degil. song'un tavri mondragon'u hatirlatti polat'a galiba. örnegin derbiden önce "sakatim" deyip oynamamasi (sebebi paradir tamamen), sürekli ayni mondragon gibi "oraya giderim, burayla anla$irim" tehditleri savurmasi ve yine mondragon gibi neredeyse her sezon ba$i zam istemesi.. polat hic gelemez bu tarz $eylere.

ha, mondragon'u aramiyoruz diyemem, ama song'u öyle aman aman arayacagimizi da pek sanmiyorum.

böylesinin her 2 taraf icin de daha iyi oldugu kanisindayim, severek ayrildik en azindan. umarim ba$arili olur.

mondo trasho dedi ki...

bence fazlasıyla abartılı bir yazı. song maalesef 4 sene dolu dolu, tam performansla oynamadı. son iki sezondur türlü dertleri vardı. herkes biliyor zaten. ben song'u çok aramadım geçen sene.

duygusal tavırlar bazen bu tür durumlarda galebe çalıyor ve song nasıl elden çıkarılır deniyor. basbayağı elden çıkarılır. tomas gidince de böyle öfkeli ahlar vahlar dillendirilmişti. sonuç ortada. yönetimin resmi olarak transfer edeceği ismi bilmeden topla tüfekle böyle eleştiri yapmak akil olmayan bir tezcanlılık bana göre.

a.c. sedef dedi ki...

trabzon ya batacak ya çıkacak...batalarsa dönüşleri çok zor olur.

Adsız dedi ki...

song, oraya giderim buraya kaçarım gibi tehditler hiç bir zaman savurmamış, hatta ribery ile beni karıştırmayın demiş sözünde de durmuş bir futbolcudur.. zam falan da istememiştir.. ama evet bazıları derbi maçlara denk gelmek üzere paramı isterim demiş sesini yükseltmiştir.. haksız mıdır, hayır fevkalede haklıdır.. emeğinin karşılığını istemektedir. bunu isteyen adama "ama tüm takım lige kilitlenmişken böyle çıkış yapmamak gerekir" diyenler zaten elli senedir de "birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde" demektedirler.. biz adnan polat ın adnan sezgin in neresine gelelim, o da apayrı bi konu..

Adsız dedi ki...

@isimsiz

bir önceki yorumumda söylemek istedigim, sözle$mesinin yenilenmemesinin dogru bir tercih oldugu ya da kendisinin bunu hakedecek davrani$larda bulundugu degildi. aciklamaya cali$ayim.

kendisinin galatasaray'la yaptigi ilk sözle$me araliksiz 4 yillik degil ve bu 4 yillik sürec icerisinde senelik ücret konusunda 2 kez pürüz cikti. yanilmiyorsam 2'sinde de ücreti azaltmaya yönelik giri$imi vardi gs yönetiminin, canaydin dede politikalari. bu sene de sözle$meyi uzatma konusu gündeme gelince özellikle emre güngör gaziyla yine daha dü$ük bir ücret teklif ettiler. tehdit kelimesi biraz agir kacmi$ olabilir, fakat song'un da ara ara ba$ka takimlarla temaslari oldu (ha, bunlar mondragon'unkiler kadar aleni degildi belki). hatta fransa'ya dönecegi söyleniyordu bir aralar örnegin. bu tarz $eylerin polat'i killandirip genel olarak mondragon hadisesine benzer bir tavirla hareket etmesine yol actigini dü$ünüyorum. fakat bana kalirsa bunlar genelde song tabanli gibi gözükse de yönetimin baskin cikma cabalari sonucu olu$an gayet normal $eyler. kisacasi "sebep" olarak bahsettigim song'un bu davrani$lari degil, song'un bu davrani$larina polat'in baki$ acisi. "ben de öyle bakiyorum" demedim yani. ha, mondragon'un gönderilmesi konusunda yorumum farklidir, o ayri.

neresine gelecegimizden bahsettigin polat ve sezgin'e toplamda song'un 10'da 1'i kadar deger vermem. hele sezgin, hakaret gibi. galatasaray yöneticisi olsam emre ve servet'in sakatliklarindan sonra belki ben de 1,2 milyon euro verirdim song'a. lakin cok büyük bir kayip oldugunu dü$ünmüyorum ve kendisini cok fazla aramayacagimiza inaniyorum, bir önceki yorumumda belirttigim ki$isel dü$üncem de temelde budur.

ps: daha önce yanli$ anla$ilmamak icin bu kadar kastigimi hatirlamiyorum :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.