10 Haz 2008

,

Ölüm gibi


Hakikaten ölüm grubuymuş bu..

Fransa-Romanya maçının ilk yarısının yarım saatini izleyemedim, 30-45 arasında hiçbir şey kaçırmadığımı anladım.. Romanya'nın çelme taktığı takımlar direk dezavantaja düşecek bu grupta, favorim Fransa'nın sonu hayrolsun.. Raymond Domenech'i de Allah bildiği gibi yapsın.. Yıllardır bunu diyorum ama ağır aksak bir şekilde ilerletiyor takımı.. Şu kadronun oynadığı top bu olmamalı yahu..

Romanya defans açısından çok sağlam göründü ama Romanya iyi takım derken grup incelemelerinde kastettiğim bu değildi.. 4'lü defansın önüne konan Radoi, tek forvet Niculae'ye soldan destek veren Mutu'yla hücuma çıkmaya çalıştılar.. Domenech tarafından memur takımı haline sokulan Fransa'nın savunmaya kasışından dolayı fazla etkili olamadılar.. Sanırım ilk tur maçları içinde en berbat futbol bu müsabakadaydı.. Fransa klasik 4-4-2 kasmaya çalışmış.. Zidane sonrası Henry takımı olan takımın onun varlığını aramadığını iddia etmek komik olur.. Anelka etkisizdi ama Fransa'da fazlalık gibi görünen iki oyuncu vardı.. Biri Malouda, biri Benzema.. Ribery de gereksiz sıkıştı sağ kanada.. Tek kazancı şu oldu bu maçın benim adıma.. Çok övülen Toulalan gerçekten övgüleri haklı çıkaracak bir oyun oynadı.. Güzel olacak turnuvanın devamında onu izlemek..


Hollanda-İtalya maçı benim öngörümü tek kalemde çizen bir 90 dakikaydı.. Van Basten ve Hollanda için çok ağır konuştum, 3 golle cevap verdiler.. Cannavaro'nun yokluğu çok büyük etken elbette, özellikle İtalya defansı ve kalecisi böyle bireysel hatalar yaparken.. Canna olsa olur muydu o hatalar emin değilim.. Sakatlığını duymamdan sonra acaba demiştim ama açıkçası yokluğuna rağmen İtalya'nın Hollanda karşısında bu kadar madara olacağını tahmin etmezdim.. Önemli pozisyonları var maç dengedeyken ama bariz bir üstünlüğü vardı Hollanda'nın.. Robben'in yokluğu kazançtır Hollanda'nın takım oyunu için.. Babel için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama.. Babel, Robben yokken, Van Persie de sakatken Hollanda'nın kanatsız bu kadar etkili olabileceğini en fanatik turunculu bile tahmin etmezdi heralde.. Hollanda hem İtalya galibiyetiyle, hem de Romanya-Fransa maçının berabere bitişiyle inanılmaz rahatladı.. Romanya'yı yenip gruptan çıkmak ellerinde.. Tepmezler sanıyorum bundan sonra.. Sneijder'in gelişimini izlemek de gerçekten çok zevkli.. Van Der Vaart'la ortada inanılmaz işler yaptılar bugün.. 1.97'lik Engelaar da De Jong'la birlikte modern bir defansif orta sahanın yapması gereken her şeyi yaptı bugün.. Turnuvanın yıldızlarından olabilir bu seviyeyi korursa..

İtalya'ya yıllardır gönülden bağlı bir insan olarak Domenech benzeri bir şekilde Allah belanı vermesin Donadoni demekten kendimi alamadım maçı izlerken.. Bu kadar iyi kadrolar bu kadar kötü hocaların elinde olmamalı ya.. Nasıl federasyonlardır bunlar anlayamıyorum..

3 YORUM:

Bay Panter dedi ki...

maçın başından sonuna kadar benzema'yla uğraştı uğur meleke. "ronaldo gibi stili.. çok anımsatıyor. sahada izlemesi zevk veren tek adam". heralde FM'de favori adamlarından. bildiğin oktay derelioğlu gibi oynadı adam dün yoksa.o da 20 yaşında böyle oynardı koysan.

Cenky dedi ki...

Patron her yorumun altına imzamı atıyorum Toulalan hariç. Belii çok iyi bir kesici, kademelere iyi giren başarılı bir defansif orta saha. Ancak Deschamps'tan, Petit'den, Viera'dan sonra çok sırıttı bence oyunun ofansif yönünde. Oyun kurma melekeleri iyi değil bana göre, boş adamı kolay seçemiyor, pas şiddetlerini de iyi ayarlayamadığını hissettim. Ama doğrusu böyle Domenech'e böyle Fransa tıplkı dediğin gibi :D

Adsız dedi ki...

toulalanı ben de hiç beğenmedim

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.