12 Haz 2008

, ,

İsviçre 1-2 Türkiye


Bu maçtan sonra her yer Arda varken nasıl kullanılmaz, en uçta oynayacak adam Semih'tir, bu Tümer'in bu milli takımda işi olmaz, bu Emre Aşık'la nereye kadar cümleleriyle dolacak.. Bunların çoğu da doğru, belki hepsi doğru..

En geriden başlamak gerek.. Yediğimiz gol tamamen bir Emre Aşık ürünü.. Önce ofsaytı bozdu, sonra Hakan Yakın'a gitmesi gerekirken ortada davar gibi bekledi.. Bu gol belki de turnuvaya mal olacaktı.. Terim'in Emre Güngör kenardayken yaptığı bu seçimler tamamen bir kompleks ürünüdür.. Ankaraspor'un 36'lık Emre'si oynarken genç, hızlı, çevik, transfer olduğu andan itibaren Galatasaray'da inanılmaz bir performans göstererek Song'u taraftara unutturan Emre Güngör'ü oynatmamak baştan yapılan yanlış seçimden sonra geri adım atmama isteğinin bir yansımasıdır.. Terim'in ruhsal yapısına da cuk oturan bir davranıştır..

Nihat'ın en uçta büyük hayal kırıklığı olacağını hissettiğimi daha önce söylemiştim.. Semih'in de girdiği her maçta yaptığı şeylerin farkındayım.. Ama Fenerbahçe'deki gibi, ilk 11 başladığında da bunu gösterebilecek mi emin değilim.. Jokerliğe fazla alıştı çünkü.. Bundan büyük güç alıyor Semih ve sonradan girdiği maçlarda daha motive oynuyor sanki.. Nihat'ın 4-3-3'teki tek forvet olarak olmayacağı çok belliydi ama EPL'de sene boyunca forvet oynayıp iyi performans gösteren Tuncay'la beraber olmaması için de bir neden yok.. Bugün iyi koştular, ilk golde de harika bir orta yaptı Nihat ama benim beklediğim, Türk halkının La Liga'daki performanstan sonra beklediği Nihat bu değil.. Yine de Çek maçında Semih'le birlikte oynaması en makul seçim olarak duruyor şu anda.. Özellikle de toplu oyundaki berbat Tuncay'ı 180 dakika izledikten sonra..

Tümer'le bu iş olmayacak.. Emre yoksa Aurelio'nun yanında Topal ya da Ayhan'dan birinin girmesi elzem.. Özellikle İsviçre'den çok daha fizikli ve mücadeleci oynculardan kurulu Çek Cumhuriyet'ine karşı.. Bunun dışındaki seçimler Terim'i bağlar, pek de iyi olmaz sonuç bana kalırsa..

İlk yarıda göle dönmüş sahadan çok etkilendik.. 40. dakikadan sonra duran yağmurun devre arasında sahadaya olumlu yansımasıyla ikinci yarı çok etkili oynadık.. Arda bu takımda Aurelio'dan sonra Servet'le birlikte tahtaya yazılacak ilk isimdir.. Çek maçında beraberlik penaltılara götürüyor hadiseyi.. Bu avantajı iyi kullanmak gerek..Daha kaliteliyiz oyuncu bazında ama takımca yaşayacağımız fizik dezavantajını en düşük seviyeye indirecek bir takımla çıkmak şart.. Bu yetenek avantajımızdan ödün vermek demek olacaksa varsın öyle olsun, Terim'in bu tek maç için yetenek-fizik dengesini iyi kurması gerek.. Bunun için de tandeme Servet-Emre Güngör, orta alana Topal-Aurelio ve forvete Semih şart derim..

4 YORUM:

Cenky dedi ki...

Arda kim ne derse desin bu sezon Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıyan oyuncuydu. Hazırlık maçlarının en formda ismiydi. Nasıl oldu da ilk maçta O'nu adeta aklından sildi Terim anlamadım. Emre Aşık da klasik kademe hatalarına devam etti, hatta bu bir gole mal oldu ama o sahadayken Gökhan Zan oynadığından daha rahatım nedense. Artık ne kadar bezdiysek Gökhan'dan. Ve Topal 2. yarı tam bir yama gibiydi, adını pek duymadık ama orada olduğunu hissettik. Fransa'nın Toulalan'ı andırıyor, ama çok daha iyisi olabilecek bir kumaşta olanını.

"Volkan - Sabri, Güngör, Servet, Hakan - Hamit, Topal, Aurelio, Arda - Nihat, Semih" onbiri hem fizik hem oyun şekli bakımından daha çok iş yapar gibi. Ama Sinyör Terim Hocamız her an yeni bir icat da yapabilir :D Ha bir de inşallah Emre iyileşmez.

maria lopez garcia dedi ki...

tespitlerin her zamanki gibi cuk..
ama bir şey dikkatimi çekti. saha balçıklaşmadan yani top çimlere takılmaya başlamadan epey zaman geçti. bir allahın kulu da ulan şut çekeyim ben demedi ki şut çekebilen oyuncular da mevcut kadroda. hadi oyuncular akıl edemiyor teknik kadrodan kimse mi söylemez.

Adsız dedi ki...

imzamı atarım.

garrinchar dedi ki...

böyle devam edin bence semih ne yapsa burnunu kıvıran insanlar var parma maniac portekiz maçında bize ilk golü kim attı pepe kim defans oyuncusu isvç maçında eren in golünde atağı başlatan kim senderos portekiz maçında stoperleri hayatının en rahat maçını çıkarma dı mı veya semih in sendoros un sırtına bindiğini görmedinizmi evt çok atletik olmayabilir ama bu onun bir golcü olduğunu engellemez veya fb i bu sene sırtında cl ligine taşıdığı böyle devam çok ii gdiosunuz medya ve siz tahtaya servet i yazmaya devam edin

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.