11 Haz 2008

,

İsveç 2-0 Yunanistan


Otto Rehhagel'i çok severim, çok özel adamlardan biridir bana göre Dünya futbolu adına.. Savunma futbolu hiçbir zaman hoşlanmadığım bir oyun stili olmasına rağmen Avrupa Şampiyonası'nda Yunanistan'a yaptırdıklarını da büyük bir hayranlıkla ve zevkle izlemiştim.. Bazı şeyleri gösterme adına süper bir performanstı o şampiyona, vasat ve vasat üstü oyuncularla savunmaya dayalı bir futbol kullanarak başarıya ulaşılması mümkün değildir tezinin anti tezi olmayı da başarmıştır Rehhagel.. Ki ben de o teze katılan insanlardan biriydim..

Ama her şeyin bir yeri var.. İyiydi, güzeldi, mükemmeldi o turnuva ama o futbolu daha da katılaştırarak artık bu takımın bir şeyler kazanması benim hoşuma gitmiyor.. Bir kere ödüllendirildi, devamı olmasın mümkünse.. Fransa-Romanya maçından bile daha sıkıcı bir futbol vardı bugün sahada.. Sürekli bilgisayara çevirdim maçın bazı anlarında kafamı.. Sıkıldım çünkü.. Açıkların resmen bek gibi oynadığı katı bir 5'li defans, Basinas başta olmak üzere savunmanın içine yığılan 2 tane defansif orta saha ve Karagounis'i de hücumcu sayarsak 3 tane hücumcuyla orta boşluğu tamamen rakiplere bırakıp bir şeyler üretmeye çalışan bir takım.. Şu takımın bir final daha görmesini istemem.. Grup incelemelerinde dediğim gibi zaten artık devirleri geçti ama yine de muazzam Rehhagel sisteminin artıklarıyla hala bu turnuvalar düzeyinde bir şeyler yapabilen bir takım Yunanistan..

İsveç klasik 4-4-2'ye yakın bir sistemle geriyi çok boşaltmadan Yunanistan orta sahasındaki boşluğu kullanarak ve yavaş yavaş yüklenerek sabırlı bir şekilde oynadı.. Zlatan'ın yine kendisine has gollerinden biriyle kilidi açtılar.. İsveç'in de 1 puanı garantiye almalıyım düşüncesinin bugünkü sıkıcı futbolda etkisi büyüktür ama Yunanistan'a karşı başka türlü oynamanın da iyi sonuçlar vermediğini geçmişten biliyoruz..

İsveç ve İspanya çok büyük avantaj sağladılar D Grubu'nda.. İspanya bu Yunanistan'ı pas manyağı yaparak rahat alt eder benim görüşüme göre.. Grubun bundan sonraki kilit maçıysa İsveç-Rusya olur diye düşünüyorum..

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

karagounis'e (d)amc diyebilir miyiz ?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.