11 Haz 2008

,

İspanya 4-1 Rusya


İspanya her zamanki gibi iyi başladı turnuvaya.. Devamı ne kadar gelecek orası muamma fakat oynadıkları top hakikaten iyiydi bugün.. Aragones 4-4-2'ye benzer bir şekilde, defansın önündeki Senna'yla çıkarmış takımı sahaya.. Fabregas'ın yedek olması şaşırtıcı değildi desem yalan olur.. Aradılar mı peki? Bu Xavi ve Iniesta'yla evet demek zor fazlasıyla.. Iniesta'nın sağ çizgiye yakın oynatılması Frank Rijkaard'ın çıkardığı bir şeydi ama Aragones de benzer bir şekilde oynattı Iniesta'yı.. Ama adam o kadar yetenekli ki her şeyi kıvırıyor.. Xavi ve Iniesta'nın orta sahadaki bu hem basan hem de tekniğe dayalı oyunları Barcelona'nın zamanında çok sayıda hücumcuyla nasıl baskılı ve rakibi kaleye getirmeyen bir oyun oynadığının da kanıtıdır zaten.. Cesc'in Senna'nın yerine Xavi'nin kaymasıyla birlikte orta sahaya yerleşebilme durumu var ama Senna orta sahadaki fiziksel fazlalığı yaratan tek oyuncu İspanya'da, kesilmesi kolay değil.. Öbür türlü Cesc'in bu Iniesta ve Xavi'yle beraber oynaması için sistemin 4-3-3'e (ya da 4-5-1'e) dönmesi gerek ki forvetleri David Villa ve Fernando Torres olan bir takım için yapılamayacak bir şey bu..

Rusya'da Arshavin'in oynayamaması büyük bir handikaptı daha önce söylediğim gibi.. Hücuma çıkışlarda çok aradılar bugün onu.. İspanya'nın pasa dayalı futboluyla savunmada da kötü göründüler bugün ama İspanya etkisi böyle bir şey.. Rusya için daha kesin konuşmak için Yunanistan ve İsveç maçlarını beklemek gerek.. Hiddink'in kafasında bir şey vardır mutlaka, bugün de zaten ikinci yarı maçtan tamamen kopmuş, diğer maçları düşünür gibi bakışları vardı abinin..

David Villa hakikaten iyi topçu.. Hele El Nino'yla beraber düşününce nasıl bir şanstır bir milli takım için, aklı almıyor insanın..

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

skora rağmen rusya'yı çok beğendim ben. özellikle de merkez santrforlarını.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.