14 Haz 2008

,

The Incredible Hulk


Film güzel.. Ne daha fazlası, ne daha azı.. Bazı beklentilerimi ve endişelerimi boşa çıkardı.. Ama toplamı yine bir Marvel Studios ürünü olarak tatmin edici..

Başlangıç güzeldi.. Yeniden orijini ve Bruce Banner'ın Hulk'a dönüşüne neden olan deneyleri vermemek daha 5 yıl önce aynılarını izlemiş seyirciler için mantıklı bir hareketti.. O bölümleri jenerikte akıcı bir şekilde vererek bence doğru bir iş yapmışlar.. Filmin Brezilya'da başlaması, Bruce Banner'ın daha ilk dakikadan itibaren bir kaçak olması (ki keşke daha uzun tutulsaydı bu sahneler, zira Hulk'ın çizgi roman olarak en çekici yönü çift kişiliğin dışında yaşadığı bu maceralı kaçak hayatıdır) güzel şeylerdi.. Hulk'ın yeşilini ve tipini fazla beğenmedim.. Çok daha canlı bir yeşile ve mora sahip olan ilk Hulk daha şekilliydi ama işin içine Hulk öfkesi girince perdede bu Hulk'ın çok daha iyi ve sert durduğunu kabul etmek gerek.. Bazı yerlerde ulan dönüşmesin görmeyelim dedim ki sanırım bu yansımanın başarılı olduğuna delalet ediyor..

Senaryo vasatın fazlasıyla altında, Louis Leterrier aksiyon sahneleri dışında pek bir iş yapamamış, hikaye çok klasik ama ilk filme göre daha sadıktı çizgi romana.. Aksiyon sahneleri ve efektler bence anormal başarılıydı.. Böylesine iki tane dev CGI karakteri kapıştırıp gerçekçilikten fazla ödün vermemek önemli bir başarı.. Burada neden pastel renklerin seçildiğine geliyoruz.. İlk filmdeki yeşile sahip bir Hulk ve belki de Abomination'ın kapışmaları çok göze batabilirdi.. Daha sarımsı bir filtrede daha pastel renkler bu açıdan fayda getirmiş film ekibine, o açıdan bu seçimi fazla yargılamamak gerek sanırım..


Edward Norton Bruce Banner'lıkta fark atıyor Eric Bana'ya.. Liv Tyler - Jennifer Connelly için yorum yapmak istemem, ikisini de beğendim.. Leterrier özellikle filmin son 20 dakikasındaki büyük aksiyonda sağlam iş çıkarmış.. Keşke hikaye oluşumuna ve senaryoya biraz daha fazla özen gösterilseymiş.. O zaman gerçekten Iron Man seviyesinde bir Marvel filmi daha diyebilirdim.. Yine de kötü değil, belli bir seviyenin üstünde film.. Ki Iron Man'den sonra ikinci Marvel Studios ürünü olan bu filmden sonra artık Marvelcıların kötü film yapmayacaklarına kanaat getirdim..

Iron Man'in bitiminden ve yazılardan sonra çıkan Nick Fury'den sonra bu filmin son sahnesindeki Tony Stark'la artık film tamamen göz kırpıyor Avengers'a.. Robert Downey Jr. sadece 1 dakikayla filmin en sağlam oyunculuklarından birini çıkarmış.. Saf yetenek böyle bir şey olsa gerek.. S.H.I.E.L.D. ve Avengers vurguları fena halde kan kaynatıyor.. Captain America ve Thor'un gelmesinden sonra çekilecek Avengers filmiyle ortalık şenlik alanına dönecek..

Son olarak şunu demek isterim filmle ilgili.. Ang Lee'nin The Hulk'ına gidip aradığını bulamayan insanlar bu filmden istediklerini alacaklar.. Ama bana birini seç deseniz banko Ang Lee'nin filmi derim.. 5 yıl arayla gelen yeniden çevrim bir orijin yüzünden filmin anormal promosyonu yapıldı.. Fragmanlar ve TV Spotlarla önemli bölümü gösterildi filmin.. Bunun da olumsuzluklarını yaşadım filmde ama kendi tercihimdi her şeyi izlemek.. İzleyecek olanlar için bu uyarıyı da yapayım buradan, ne kadar az şey bilinerek gidilirse o kadar iyi olur.. Yoksa o kadar çok spot ve fragman izledim ki daha filme girmeden bütün işleyişin nasıl olacağını biliyordum.. Yine de güzel deneyimdi, eline sağlık Marvel Studios'un..

1 YORUM:

Bay Panter dedi ki...

ironman bence de daha iyi bir filmdi. ve bu hulk'ı da beğendim. yalnız ironman'de de çok gereksiz sahneler vardı. filmin başındaki mağara sekansları özellikle. . "benim hiç ailem olmadı :(" diyip ölmeler. çok kötüydü be.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.