14 Haz 2008

, ,

Hollanda 4-1 Fransa


Çok fena bir patlaktır bu Hollanda turnuva öncesi yorumlarında ama futbol böyle bir şey işte.. Önce İtalya'yı 3'lük yapıp arkasında Fransa'ya da 4 çekince piyasanın kralı oluyorsunuz.. İşin hücum boyutunda Hollanda'nın çoğu övgüyü hak ettiği bir gerçek.. Ama savunmalarında büyük sorunlar var.. Turnuva öncesinde 2006 Dünya Kupası'ndaki Hollanda'ya göre bunun tam tersi bir görüntü beklerdim ama Hollanda o eski imajını ve ekolünü yakalamış görünüyor şu anda.. Van Basten'e 2006'da yaptığım en büyük eleştiri geçmişi yıllara dayanan bir ekolü değiştirme çabası ve defansif futbolu ön plana almasıydı.. Bunun yanlışlığı da ortadaydı.. Euro 2008 elemelerinde de aynı futbol ve tarz devam edince böyle bir takımla karşılacağımızı tahmin etmemiştim.. Yine ön alandaki bildiğimiz Hollanda ortaya çıktı ama bu turnuvada..

İki maçtaki futbol ve 2 dev takıma atılan 7 gol anormal şeyler tabii ama 7 gol de yiyebilirdi bu 2 maçta Hollanda.. Savunmaya yüklenince hücumdan, hücuma yüklenince de savunmadan vermek futbolun doğasında olan bir şey.. Van Basten'in şu anda bu dengeyi iyi tutturduğunu söyleyemiyorum.. Ve yine çok iyi oynadıkları bir turnuvada tipik bir Hollanda olarak gruplardan hemen sonra elenmeleri çok şaşırtıcı olmayacak bence..

Engelaar'ın yerine 46. dakikada giren Robben sistem açısından yanlış bir değişiklikti bana kalırsa.. Ama gelen kolay kontralar bu yanlışın fazla ortaya çıkmamasına neden oldu.. Robben'in çok güzel asisti ve harika golü de aynı şekilde.. Ama skora yansımasına rağmen hala doğru olmadığını düşünüyorum o değişikliğin..

Hollanda-Romanya maçı çok ilginç bi hal aldı Romanya-İtalya maçının berabere bitmesiyle.. Hollanda şu anda liderliği garantiledi.. Romanya Hollanda'yı yendiği anda 2. olarak gruptan çıkıyor.. Bu akıllara direkt olarak Hollanda maçı satar mı sorularını getirir.. Ben pek sanmıyorum ama eğer gerçekleşirse de fazla şaşırmam açıkçası.. Etik midir değil midir bu hareketler bunlar muallakta olan şeyler ama maç öncesi yapılan açıklamalar hep büyük tarafı motive eder.. Romanya'nın istediğini alması baya zor olur sanıyorum o maçtan..

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

henry bitmiş, okeye dönüyor. bir futbolcu bu kadar mı çaptan düşer bu kadar kısa sürede, akıl erdirmek mümkün değil. gerii gel lan.

Beercholic dedi ki...

Hollanda 2 maçta da golleri erken bulmanın avantajını yaşadı ve Van Der Sar olmasa 2 maçta da rakipleri geri dönebilecek pozisyonları buldular. Yani defansı hala S.O.S. veriyor Hollanda'nın bana göre. Yatsınlar kalksınlar kalecileri Van Der Sar'a dua etsinler... Yine de buradan babama sesleniyorum; "İyi ki 2000 yılında bana Hollanda forması almışsın babacığım. Sempatizanı olduğum ülkenin Milli Takımı, her turnuvada göze hoş gelen bir futbol oynuyor ve çokta sempatikler!"

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.