22 Haz 2008

, ,

Hollanda 1-3 Rusya


Maç öncesindeki konuşmalar biraz gösteriyordu aslında gidişatı.. Zira ne Hollanda o kadar iyi bir takımdı, ne de Rusya şu maç için gösterildiği kadar çömez duruyordu.. Rusya bu maçtan önce de gruplardaki oyunuyla İspanya maçındaki kötü oyunlarına rağmen en beğendiğim takımdı, bu maçtan sonra daha da büyüdüler gözümde.. Andrei Arshavin de turnuvanın en büyük yıldızıdır şu anda.. Sadece 210 dakikayla.. Yunanistan maçında da çok iyiydiler ama bir futbolcu takıma girişiyle bu kadar etki eder heralde.. Driplingi PES'te topun ayağına yapıştığı ultra teknik ve hızlı futbolcuların oyundaki driplingi gibi.. Bir de bunun yanına oyun zekası girince abartı bir profil sunuyor futbolseverlere.. 20 milyon euroluk bir transferi garantiledi şu dakika.. Hangi şanslı takım sahip olacak Arshavin'e önemli olan o şu anda bence.. 90 dakikanın sonunda Hollanda'nın attığı şut daha fazlaydı ve de ilginç bir şekilde çok daha fazla başarılı pas yapmışlardı.. Maçı izleyen birinin şaşıracağı şekilde fark vardı arada.. İstatistikleri gören oyunda bir Hollanda dominasyonu olduğunu zannedebilir.. Bence tam tersiydi.. Maçın başından sonuna kadar Rusya daha hakimdi oyuna..

Van Basten daha önce dediğim gibi vasatın çok altında bir hoca.. Milan'ı falan da rüyasında görür şu aşamada.. Önce bir futbol felsefesine sahip olması gerekiyor hoca olabilmesi için.. 2006 Dünya Kupası'ndan sonra 2 yıl içinde oyun stilinde bu denli değişim göstermesi bir hocanın hayra alamet değil.. 2006'da Hollanda'nın ekolüne ihanet etmişti.. Bu turnuvada daha çok Hollanda gibi oynadılar ama savunma performansı yine yetersiz.. Hücum da her takıma sökmüyor işte.. Gruplarda takılacaklarını düşünüyordum ben, Fransa ve İtalya maçlarında hücum performansları müthişti ama totalde fazla abartıldılar.. Fizik olarak da iyi durumda olmadıkları ortaya çıktı bu akşam.. Dünkü Türkiye performansından sonra bugün de Rusya'ya karşı fizik yönünden ezilmeleri hoş görünmedi.. Özellikle ikinci uzatma devresindeki mücadele gücü farkı her hattıyla belli oluyordu iki takım arasında.. Rusya'nın çok genç ve dinamik bir takım olması ve Van Basten'in 60 civarında bütün değişiklikleri harcaması da etkendir bunda muhtemelen ama maçın genelinde de bir fizik kalite farkı görünüyordu iki takım arasında..

Rusya bundan sonra sonuna kadar gidebilir.. Her pozisyonuyla gerçekten müthiş duruyorlar.. Başlarında da turnuvanın açık ara en iyi hocası var.. İspanya-İtalya'dan gelen takımı rahatlıkla eleyip finali de alabilecek potansiyelleri var.. Euro 2008'in en büyük yıldızı bizsek, en iyi top oynayan ve futbolu futbol yönünden sevdiren takımı da Rusya'dır.. Kulüp takımlarında bile bu koordinasyonu sağlamak zorken bu topu bir milli takımdan görmek Hiddink'e ve oyunculara gösterilmesi gereken saygıyı maksimuma ulaştırıyor kanımca..

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

hollanda ilk turda herkesi ezip geçerken hollanda iyi favori,
yenilince de ben demiştim abi zaten savunma aksıyordu demek moda galiba.

sözüm meclisten dışarı.

Bay Panter dedi ki...

hollanda favori diyenler sustu. bombası patlar diyenler ben demiştim dedi. bir anormallik yok.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.