17 Haz 2008

, ,

Fransa 0-2 İtalya


Çok komik adammış hakikaten bu Domenech.. 1 puanla evine döndü Fransa.. Özel tebrik lazım.. Grubun iki kaybedeni küçük çaplı finalde karşı karşıya geldiler 2006'daki büyük finalden sonra.. Kazanan yine İtalya oldu..

Domenech bu sefer Toulalan ve Makelele'yi ortada bırakıp forvette Benzema ve Henry, kanatlarda da Ribery ve Govou'yla fazlasıyla hücumcu çıkmış maça.. Ribery sakatlanmasa da oynamaları zordu da, peki Eric Abidal'ın tandeme geçmesine ne demeli? Stoper olarak oynadığı maç var mı Abidal'ın geçmişte? Ben hatırlamıyorum.. Abidal'li defansta dünyanın en ağır forvetlerinden Toni defansın arkasına kaçma rekoru kırıyordu neredeyse.. Yanlış görmediysem ilk sektirip Toni'yi Coupet'yle karşı karşıya bırakan Abidal'dı.. Bu arada o pozisyonda daha Toni vurmadan Allah belanı vermesin Toni dedim.. O kadar barizdi zira kaçıracağı vücut hareketlerinden.. 3 metre daha sürüp plaseyi bırakabilecekken niye asıldı önüne aldığı gibi anlamadım.. O pozisyondan sonra yine sarktı arkaya Toni, Abidal hem penaltıyı yaptı, hem de 10 kişi bıraktı takımı.. Maçın bittiği an da o andı zaten.. De Rossi, Pirlo ve Gattuso zaten ağır gelmişti Makelele ve Toulalan ikilisine.. Bir de 10 kişi kalınca Fransa iyice rahat bir maç oldu İtalya için.. Henry ve Benzema'nın kişisel gayretleriyle de anca bir yere kadar gidilebiliyor böyle organize defansların üstüne..

Hollanda-Romanya beklediğim gibi geçmiş.. İzlemedim ama çok gol kaçırdığını söylüyorlar Hollanda'nın.. O takım bile fazlaydı Romanya'ya.. İtalya'nın İspanya'yı hırpalamasını bekleyerek çok doğru yaptı bence Portakallar.. Peki İtalya yine böyle garip bir çıkıştan sonra finale kadar yürürler mi? Donadoni'yle o da zor görünüyor ama söz konusu İtalya olunca gerisi teferruattır diyebilirim rahatlıkla.. Her şeyi yapabilir bu adamlar..

De Rossi de ne güzel topçudur yahu..

3 YORUM:

Bay Panter dedi ki...

şu maçtan anladıklarım.
1- domenech abidal'ı stopere çekebilecek kadar kendi seçtiği turnuva kadrosuna güvenemeyen , baştan kaybetmiş bir TD.
2- Benzema iyi oyuncu olabilir. Fakat overrated. Ve 20 yaşında bu kadar sorumluluk verebilecek kinetğe sahip değil şuanda en azından
3- Henry , gerçekten uzun bir süre zeki ve futbol dilinden anlayabilen oyuncular ile yanyana oynamalı. Ancak o zaman eskisi gibi olur. ya da eskisine yakın. Çünkü futbola soğumuş,yabancılaşmış oldukça.

Adsız dedi ki...

lakers 4-2 gitti bu arada...ehehe

Adsız dedi ki...

mexes flamini trezeguet frey sagna kadroda olsaydı daha iyi yerlere gelebilirdi fransa..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.