1 Haz 2008

,

Euro 2008 A Grubu


Önce kendi grubumuzla başlamak gerek tabii.. Kuralar ilk çekildiğinde Çek Cumhuriyeti'nin Portekiz'den daha şanslı olduğunu düşünüyordum.. 2. çıkan biz olacağız ya.. Ben bunu düşünürken ne Çekler'de başta Rosicky olmak üzere eksikler vardı, ne de Cristiano Ronaldo böyle çıldırmıştı.. O yüzden düşüncemi geri çektim.. Bizle beraber Portekiz gruptan çıkan ikinci takım olur diyorum.. Defans hattı, orta sahası ve çılgın kanatlarıyla çoğu büyük ülkenin sorun yaşama ihtimali olan bu turnuvada en tepelere de gidebilirler aslında ama diğer mevkiilere hiç uymayan forvet hattındaki zayıflık acaba dedirtiyor..

Çekler her zamanki Çekler.. Rosicky ve Nedved'in olmaması orta sahaları için çok büyük handikap ama isterse 10 eksikle çıksınlar sahaya, Karel Bruckner senden benden takım yapsa o takım her turnuvada çıkmaya oynar.. Baba kariyerinin son deminde yine yapacaktır bir sihirbazlık..

İsviçre şu grupta, bu 3 takım arasında patlama yapabilecek bir nitelik göstermiyor bana.. Ev sahibi avantajıyla bu 3 takımdan birini yakacaktır diye tahmin ediyorum ama o kadar, fazlasını çıkaramazlar..

Biz? Çıkarız..

5 YORUM:

Adsız dedi ki...

şöyle bi puan durumu olmasını bekliyorum ben

1-portekiz 7
2-isviçre 4
3-çek cum. 4
4-turkiye 1

isviçre-turkiye portekiz-çek maçları berabere,herkesin birer galibiyeti bizden.isviçre ilk maç gazıyla çekleri yener.

kehanet gibi oldu biraz ama kağıt üstünde bence gözüken bu.isviçre ev sahibi biletiyle her türlü çeyrek final görür.

Onur Erdem dedi ki...

Iki evsahibinin birden ilk turda elenmesine izin vermezler. Avusturya'nin yelkeni de kasirga dahi ciksa sismeyecegine gore Isvicre ceyrek final icin banko takimdir. Bir baska deyisle ceyrek finaller icin 7 takimlik kontenjan var.

Turkiye en fazla sansi yaver giderse Ceklerden puan alir ve grup sonuncusu olur.

Parma Maniac dedi ki...

Onur zaten bizim takımla ilgili negatif düşüncelerimi yazmıştım daha önce, soru işaretlerimiz fazla.. Ama yine daha önce yazdığım gibi paspasa döneceğimizi de sanmıyorum.. Bence zorlarız sonuna kadar..

İsviçre bence direk sonuncu.. Ev sahibi avantajıyla kurtarabileceklerini sanmıyorum.. Öyle bir geyik var hakikaten, bazen fena da biçiyorlar ev sahibiyle yapılan maçlarda rakipleri.. Ama bu sefer sanmıyorum..

Adsız dedi ki...

Türkiye ev sahibi takımları sever.:)
Bakınız 2000 Hollanda-Belçika vee 2002 Japonya-Güney Kore'de İkik evsahibini de yenen tek takım Türkiye idi..Türkiye bu zamana kadar turnuvaların evsahibi takımlarıyla oynadığı 3 maçta 3 galibiyet aldı.Attığı 6(Belçika 2,Japonya 1, G. Kore 3) gole karşın kalesinde 2 (G. Kore) gol gördü:)..Bence Portekize yeniliriz, isviçreyi yeneriz, Çek maçında da beraberlik yeter ya da isviçreyle berabere kalırsak, mecburen yumurta kapı misali Çekleri yener 2. çıkarız.

baha dedi ki...

ben sahsen puan alamayacagimizi dusunuyorum. atariz fakat attigimizin bir fazlasini da yeriz her mac. yanilirim umarim..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.