1 Haz 2008

,

Euro 2008 B Grubu


Almanya çoğu kişiye göre turnuvanın en büyük favorisi.. Gary Lineker "Futbol 11'er kişiden 90 dakika oynanan ve sonunda Almanların kazandığı bir oyundur." lafını etmiştir evet, güzel saptamadır da.. Ama özellikle 90 sonrası dönemde hiçbir Alman Milli Takımı'nı bir turnuvanın favorisi yapmam ben.. Fizik kalite yönünden tartışmasız bir şekilde turnuvanın en iyi takımı konumundalar.. Ama yetenek? Çok daha iyileri var kendilerinden.. Yarı finale kadar yolları açık gibi görünüyor eğer Hırvatlar bir sürpriz yapmazsa, sonrası için bir şey demek zor ama ben final görebileceklerini sanmıyorum açıkçası..

Hırvatlar Eduardo'nun sakatlığıyla bir anda o flaş dönemden tekrar underdog'luğa geçtiler ki bu bi avantaj kendileri için.. Hırvatistan'ın top döneminin iki maçını izledim indirip, gördüğüm kadarıyla Eduardo o takımın çok çok önemli bir yapı taşı değil.. Çok daha farklı özellikleri olan bir takım Hırvatistan.. Eduardo süper topçu tabii, olmaması da eksiklik yaratır ama o yoksa aslan gibi Ivan Klasnic var yahu.. Bir de şu Igor Budan davarını almasaydı kadroya Bilic daha mutlu olacaktım..

Polonya son 4-5 yıldaki gelişimini beğendiğim bir takım.. Kendi ekollerini oluşturma yolundalar, başarılı da oluyorlar.. Hırvatları geçebileceklerini sanmıyorum ama.. Avusturya için bir şey söylemeye gerek yok.. 1 puan alırlarsa başarılı sayarım..

3 YORUM:

Borges dedi ki...

1- Almanya finale de kalabilir, ilk turu gecemeyedebilir. Polonya maci Hollanda/ingiltere maclarindan sonra en önemli derbisidir diyebiliriz. Her daim zorlu gececektir, Hirvatistanin gücü de ortada. Kolay yenecektir dedigim bir tek avusturya var, o dahi bir derbidir.

2- Klasnic formda birakti ama asil Olic var. Hamburg'da bu sezon cok iyiydi, bu bakimdan turnuvanin surprizlerinden olacaktir bu adam. Gercekten cok iyi bir performans cizdi. Petric ile Olic ileri ikiliyi olusturacaktir yüksek ihtimal Ikisi de cok iyi. Tehlikeli.

Velhasil: Petric,Olic,Rakitic,Modric,Kranjar.. süper Kadro..

Adsız dedi ki...

hırvat-polonya maçı kilit maç.gerisi hikaye,formalite.kazanan almanya ile birlikte yol alır..

Adsız dedi ki...

Almanya-Hırvatistan rekabetinde 3. perde:)İlkini Euro 96'da 2-1 ile Almanya kazanmıştı. İkincisini Fransa 98'de 3-0 ile Hırvatistan kazanmıştı. Euro 2008'de grubun 2. maçlarında karşılaşacaklar. Muhtemelen beraberlikle biter ya da son maçının Avusturya ile olmasından dolayı rahat olacak olan Almanlar rehavet yüzünden kaybedebilir ama Alman ve rehavet kelimesinin aynı cümlede kullanılması bile hata:) Bence Almanya-Hırvatistan gruptan 1 ve 2 olarak çıkar. Almaya çeyrek finalde bizi eler ve Bir Portekiz-Almanya yarı finali olabilir:) Tabii NŞA'da (Normal Şartlar Altında) Hiçbiri tutmayadabilir:)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.