13 Eyl 2010

Parçalı Formanla Gel


Buradaki her forma muhabbetinin içinde geçen bir olgudur, takımın kendi evinde gerçek formasıyla sahaya çıkmasının gerekliliği.. Son 3-4 yılda kulüp, düzenli parçalısını yapma profesyonelliğine erişti ama sonraki aşama hala gelmiş değil.. Geçen seneki 16 iç saha maçının 7'sinde parçalı forma giyilmedi ve bu sene de değişen bir şey yok.. Bugünkü Gaziantepspor maçı gibi bahaneler çok anormal değil ve rakip takımların forma kısıtlılığı 1-2 maç başka formayı getirebiliyor ama müsabakaların yarısında mor, somon, arslan gibi formalar giyince işin içine pazarlama daha çok girmeye başlıyor.. Formalarda sınır burada devreye girer.. Yaptığın anormal renkli formalar her zaman için güzeldir ama iç sahada giymeye başladığın anda sakilleşir.. Biz yine tutturamıyoruz bu dengeyi..

Kulüp bugün ilk defa organize bir tepki aldı bu konuda ve direkt suçlular.. Metin Oktay üzerinden ajitasyon yapmak istemiyorum ama bir kulüp vefat etmiş bir futbolcusu üzerinden hala para kazanıyorsa, onun ölüm yıldönümünde onunla özdeşleşmiş formayı giymek zorundadır ve bunun özrü yoktur.. Bugünkü bahaneleri Antep'in sarı ve kırmızı taşıyan formalarla İstanbul'a geldiği yönünde.. Bunun doğruluğundan şüphem yok ama eksik var.. Galatasaray, böyle bir günde rakibiyle önceden iletişime girerek giyeceği formayı bildirip ona uygun formayı getirmelerini rica etmelidir.. Bunu yapmayan idarenin yapacağı doğru ama çok eksik açıklamaya itibar etmiyorum..

Forma konusunda son iki yönetimin yaptığı atılımları takdir ediyoruz ama bu eksiklikler dünyanın en güzel domates çorbasında çıkan sinek etkisi yaratıyor.. Bu seneki güzel formaları berbat ötesi fontlarla işportaya çeviren kulüp yönetiminin ikinci büyük forma eksisi olarak kayıtlara geçsin bu açıklamaları.. Bu organize tepkilerin sadece Metin Oktay'ın ölüm yıldönümünde değil, sıradan maçlarda da verilmesini bekliyoruz..

Söz yine taraftarda..

4 YORUM:

Unknown dedi ki...

Söyleyecek bir şey yok, futbol takımının nasıl yönetildiği ortada..

L dedi ki...

http://parcalinasahipcik.com/

Batuhan Sarıoğlu dedi ki...

Zaten 2 senedir parçalı formanın da içine ettiler. Pazarlama amacı ile renkler ters çevrildi bu sefer de. Ben 2 senedir hala kabullenemedim. Boston Celtics'in gelenekleri vardır herkesin bildiği gibi. Fontu altın ve siyah olan 2 alternatif forma dışında forması değişmedi takımın. Aynı şekilde Galatasaray'ın da gelenekleri var diye övünürüz hep. Ama yönetim, daha simge olan "klasik" parçalıya bile sahip çıkamıyor, pazarlama uğruna.

E dedi ki...

Font konusuna katılmıyorum. Bu sene çok zarif, samuray yazılarını anımsatan bir font var karşımızda. Bıktık artık kaba, saba, kalın, köşeli fontlardan...

Parçalı formayı adam gibi yapana kadar parçalı forma almıyorum.

Onun yerine store'larda Metin Oktay t-shirt'ü ve parçalı, polo yaka başka bir t-shirt daha var, onları aldım. Hem daha ucuz (29 ve 35 TL), hem ZERO reklam, hem forma gibi 2 tshirt'te de ARMA var. Günümüzde dokunabileceğimiz en sade parçalı bunlar. Daha ne ister bir Galatasaray'lı.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.