10 Eyl 2010

Shanghai Masters 2010 Çeyrek Final


Jamie Burnett 5-4 Mark Davis

Graeme Dott 2-5 Jamie Cope

Ali Carter - Matthew Stevens

Mark Selby - Mark King

Jamie Burnett ve Mark Davis'in mücadelesi çeyrek finalin en düşük profilli kapışması ama ortaya çıkan snooker beklediğimin çok ötesindeydi.. Burnett 12, Davis ise 9 yıldır çeyrek final oynayamıyordu ve iki oyuncu da kariyerinin ilk yarı finaline çıkmak için oynadılar sıralama turnuvalarında.. Davis maça muazzam girdi ve ilk 3 frame'i kazandı.. Elit performanstı 3 frame boyunca oynadığı, Burnett'in masaya gelmesine izin vermedi bile.. Seans arası öncesi Burnett için çok kritikti.. Onu alması oyunun birinci kırılma anı oldu..

Seans arasından sonraki 5. frame'i Mark Davis'in alması işi bitirmesi anlamına geliyordu benim için ama ilk 3 frame'deki klas oyun 6. frame'le beraber Jamie Burnett'ten gelmeye başladı.. Kariyerlerinin en tepe noktasına çıkma fırsatı vardı iki oyuncunun ve bunun hakkını veriyor olmaları oyun adına güzeldi.. 3 frame üst üste aldı Burnett ve maç decider'a kaldı.. Son frame'de iki oyuncu da yeterli şansları yakaladılar ama 5. frame sonrasında koltuğunda fazla oturan Mark Davis oyundan biraz soğumuş göründü ve Burnett decider'ı da alarak yarı finale kalan isim oldu..

Sabah seansında diğer maç Jamie Cope ve son dünya şampiyonası finalisti Graeme Dott arasında oynandı.. Bu maç diğerinden de önce bitti.. Dün Ding Junhui'yi masadan silen Jamie Cope benzer bir tarifeyi Dott'a da uyguladı.. Dott benim favorimdi ve Mark Selby'den sonra bu turnuvadaki ikinci adayımdı ama Cope izin vermemiş..

Öğlen seansında Selby büyük ihtimalle Mark King'i harcayacak.. Fazla uzaması bile sürpriz olur.. Ali Carter - Matthew Stevens maçıysa bence bu turun en önemli maçı.. Burnett - Davis'in heyecanını verir mi bilmiyorum ama profilleri ve yetenekleri itibarıyla güzel geçmeye aday.. Matthew Stevens yarı final için adayım.. İlk 2 turda vasatın altında görünen Carter'ın Dave Harold ve Stuart Bingham sonrasında iyi bir rakiple oynayınca oyununu yükseltmesi mümkün ama ilk 2 turda klas snooker oynayan Matthew kardeşi bir adım önde görüyorum..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.