13 Eyl 2010

Galatasaray - Gaziantepspor Preview


Lig TV'den gelen son kadro bilgisi şu şekilde: Ufuk; Insua, Servet, Neill, Ali Turan; Sarp, Ayhan, Misimovic; Kewell, Baros, Elano..

Muhtemelen ilk 4-4-1-1 denememizi ve Galatasaray'daki ilk sağ açık Elano'muzu bugün görüyoruz.. Şu an benim için Galatasaray'ın ideali olan bu 11 (kişiler bazında değil, yapı anlamında) milli maç arasından sonra çok önemli bir sınav verecek.. Misimovic'in supporter rolüne oturması sonrasında onun arkasını savunacak iki iç oyuncusunun performansında belirgin bir yükseliş olacağını düşünüyorum.. Sarp - Ayhan'da da, Cana - Barış'ta da, ya da diğer kombinasyonlarda da bu böyle.. Misimovic'le birlikte ilerideki 4'lü, merkezden biraz olsun ayrılacak ve onların toplu oyun yetilerinin önemi azalarak savunma güçleri öne çıkacak.. Ayhan elbette bu ortamda orta sahanın en önemli oyuncusu olur.. Ama daha önemlisi Kewell'ın sol açıktan Baros'u çiftleme görevinin tam tersini sağda Elano'nun gerçekleştirecek olması.. 4-3-3'ün merkezindeki Elano benim için sıradan bir oyuncudur ama Kewell'ın solda oynadığı bir Galatasaray'da sağ açıktan içeri girerek hem arkasındaki bekin önünü açacak olan (keşke Sabri oynasa), hem de orta sahanın baltalığını ve Misimovic'in orada yaratacağı savunma zaafiyetini belli bir miktarda azaltmasını beklediğim Elano eğer bu görevi yerine getirmeyi başarırsa Galatasaray bu sezonun en önemli kazanımlarından birini yaşayabilir..

Elano'nun buradaki varlığı Arda'nın dönüşü sonrasında yeni sorunları beraberinde getirir ama 1 aylık yokluğu idealle aşmak gerekiyor.. Ön tarafla bağları azalan orta saha oyuncularının tandem önünde daha stabil bir pozisyonla Servet ve Neill'ı da rahatlatabileceğini düşünerek takımda önemli bir zihniyet farkı bekliyorum bugün.. Misimovic ve Insua'nın uyumsuzluğu, Elano'nun ilk defa muhtemel sağ açık katkısı oyun bazında büyük bir parlaklık getirmeyebilir ama değişen yapı, sistem olarak çok daha iyi bir Galatasaray'ı bu akşam ortaya çıkaracaktır.. En azından benim beklentim bu yönde..

Bir de Ali Turan yerine (Sabri yoksa) Serkan Kurtuluş'a sağ bekte şans verseydi Rijkaard her şey tam olabilirdi.. Takımın Lorik Cana açılımı için ise Misimovic'li yeni düzeni biraz daha beklemek gerekecek..

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

Valla arda İyileşince benim ideal 11 im şu lşekilde olur Kewell' ı çok severim ama pino ilk 11 başlamalı o adam bir daha sakatlık sorunu yaşamazsa faydalı olacak bize
O yüzden Gs nin sakatlık derdi olmazsa ideal 11 i bence bu olmalıdır.
Ufuk-sabri-neil-Balta-insua-Sarp-Elano,Misimovic--Arda-Pino-Baros
Şeklinde olur.

Parma Maniac dedi ki...

Adsız, sola Arda'nın gelmesiyle Elano ıskartaya çıkabilir sağ tarafta benim de kastetmeye çalıştığım şey buydu.. Kewell'ın durumu ayrı bir şey fakat Misimovic ve Elano'nun birlikte oynadığı merkez bu ligde batmaya mahkumdur.. Geçen sene Arda arkası Elano'yla bunu gördük, Rijkaard'ın aynı hatayı en fazla 1 kez daha yapacağını düşünüyorum..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.