7 Eyl 2010

Shanghai Masters 2010


Ronnie O'Sullivan - Jamie Burnett

Ryan Day 3-5 Andrew Higginson

Marco Fu 4-5 Mark Davis

Stephen Maguire 5-3 Judd Trump

Graeme Dott
5-4 Ken Doherty

Jamie Cope - Steve Davis

Ding Junhui - Jin Long

Allister Carter
- Dave Harold

Mark Allen 2-5 Stuart Bingham

Liang Wenbo 3-5 Matthew Stevens

Shaun Murphy - Stephen Lee

Mark Selby
- Mei Xiven

Stephen Hendry - Martin Gould

Mark King
- Joe Delaney

Neil Robertson - Peter Ebdon

Dünyanın ilk 16'sı, elemelerden gelen 8 oyuncu ve 8 maçlık wild card turundan sonra ilk tur bugün başladı.. İki sürprizle devam eden turnuva şu an için keyifsiz.. John Higgins'in Temmuz'da belli olması gereken davası 1-2 gün içinde belli olurken Ronnie'nin satışı sonrasında oyunun en önemli iki oyuncusu olmadan ilk sıralama turnuvasıyla sezon açılıyor..

Wild card'la gelen 8 oyuncudan 2 Çinli ilk tura kaldı.. Mei Xiven ve Jin Long iki İngiliz'i mağlup ettiler.. Pakistan'ın yükselen değeri Mohammad Sajjad, Ken Doherty önünde 4-2'yi bulduğu maçı decider'la verdi..

Bugün ilk turda sabah seansında Stephen Maguire, Judd Trump'ı yendi.. Yan masasında Matthew Stevens, Çinli Liang Wenbo'yu kendi evinde çitiledi.. Mark Williams, Ricky Walden önünde 3-1 geriye düştüğü maçı 5-3'le alırken son Dünya Şampiyonası finalisti Graeme Dott, Ken Doherty'yi decider'da geçmiş..

Andrew Higginson'un Ryan Day'i, Mark Davis'in Marco Fu'yu elemesi bence büyük sürpriz değil.. Stuart Bingham'ın 142'yi çaktığı maçta Mark Allen'i geçmesi ise muazzam.. 5 Çinli'den ikisi gitti, yarın Ding Junhui, Jin Long'u harcayınca üçüncü kayıp gelecek.. Akşam seansında da Mark Selby, Mei Xiven'i halledecek ve daha ilk turda tek Çinli kalacak.. Ronnie'nin gelmeyişiyle gazı kaçan ve maçlarda oldukça yavan tepkiler veren seyirciler Çinli oyuncuların elenmesinden sonra turnuvayı iyice boşlayabilirler..

Yarın işler keyiflenecek.. Son Dünya Şampiyonu Neil Robertson yarın masaya gelecek.. Martin Gould - Stephen Hendry ve Jamie Cope - Steve Davis maçı heyecan vadediyor..

Maçlar Eurosport International ve Eurosport 2'den naklen yayınlanıyor.. Ben de her gün saat 09.30'da, sabah seansında Eurosport 2'de maçları anlatıyorum.. Üstat Emre Yazıcıol'un yokluğunda o keyfi vermek tabii mümkün değil ama boşluğun çok küçük bir kısmını doldurabiliyorsak ne mutlu.. Uzun zamandır ilk defa Türkiye'de bir snooker yayını onsuz başladı.. Yayınlara her sabah bekleriz.. Yarından itibaren birinci kanalda da Gürsoy Ercan'la birlikte öğlen seanslarına beraber gireceğiz.. Askerdeki Emre Yazıcıol'a bir selamı da buradan gönderelim..

Yarının programı:

09.30 Ali Carter - Dave Harold (E2)

14.45 Shaun Murphy - Stephen Lee (E)

1 YORUM:

Semih. ~ dedi ki...

Bu turnuva Stephen Hendry destekliyorum yaşıda geçmesinden artık ne biliyim alsın gelsin ya zaferlerini özledim ama roket herzaman roket.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.