15 Eyl 2008

Sıfır Risk


Fenerbahçe Ankara'da 3 puanı bırakmış, Galatasaray evinde kazanamamış.. Ligin ilk büyük maçı gelmiş.. Bu ortamda 1 puandan fazlasını düşünür mü hocalar? Düşünmez Türkiye'de.. Ertuğrul Sağlam'ı anlarım, maçtan önce 1 puanı versen maça çıkmak istemez.. Deplasman takımıdır, ligin en sağlam deplasmanına gelmiştir vs. (Tiyatro seyircisiyle o kavram da yok olacak gibi, neydi o tribünler anlamadım.. İnşallah ses düşük gelmiştir) Ama Ersun Yanal'a ne oluyor? Son zamanlarda büyük bir değişim içinde, Allah Allah nidalarıyla top oynamanın uzun vadede ve lig maratonunda sonuç getirmediğini tecrübe etti, kendi içine döndü, daha sağlamcı sistemler peşinde koşmaya başladı.. Ki son derece haklıdır, bu dönüşüm ve kendini yenileme bir hoca için büyük artıdır..

Yattara'nın oynamaması çok büyük şanssızlıktı Trabzonspor için.. Sadece takımın en yetenekli oyuncusu olduğu için değil, rakibin en zayıf bölgesinde (Tello-Aydın) oynadığı için.. Yattara'nın olmadığını duyunca Barış Memiş'i 11 başlatır ve orayı işlemeye çalışır diye düşünmüştüm Ersun Yanal için, ama Tayfun'u bekte oynatıp Serkan'ı ileriye çekmeyi uygun görmüş.. Değişimin bu kadarı da fazla canım.. İlk 45 dakika fena uyuttu, ikinci yarı Trabzon biraz yüklenmeye çalışınca daha zevklendi maç ama Sivas-Bursa maçında aldığım toplam zevkin yarısına ulaşamadım şu maçta.. Egemen-Song ve Sivok-Zapatocny iyi oyunlarıyla bu zevksizlikte büyük pay sahibiydiler, tebrik ederim.. Özellikle Song'u Trabzonspor'da gördükçe içim bir hoş oluyor.. Bir oyuncu bir takımın toplamına nasıl pozitif etki eder Trabzon maçlarını izleyip tecrübe etsin futbolseverler.. Ligin en sağlam Türk stoperlerinden Egemen'e de haksızlık yapmak istemem.. Şu Egemen varken Gökhan Zan Türkiye Milli Takımı'nda nasıl 11 çıkar onu da anlamam.. Ama Song büyük oyuncu.. 2 X 2 = 4..

Trabzonspor'un da bu sonuçtan çok mutsuz olduğunu sanmıyorum.. Büyük maçların açılışı yavan oldu, bu iki takımın maçını izleyen Galatasaray ve Fenerbahçeliler dün yaptıkları puan kayıplarına daha da kahroldular (sanırım), yeni lider de Sivasspor oldu.. Geçen seneden tanıdık bir ortam.. 1-2 laf da onlarla ilgili etmek lazım.. Geçen seneki Sivasspor'un özellikle Anadolu takımlarıyla oynadıkları maçlarda biraz kolay galibiyetler aldığını ve bu sene patlayacaklarını düşünen biri olarak Bursa maçında izlediğim kaya gibi takımı övmemek olmaz.. Sene başı için müthiş bir fizik güç ve koordinasyon vardı sahada.. 5-8 arasında da olabilirler sene sonunda ama gördüğüm kadarıyla Sivas bu sene de çok sağlam olmaya devam edecek.. Sonuçlar ne olursa olsun.. Mehmet Yıldız da izlediğim her maçında büyük oyuncu olduğuna daha çok inandırıyor beni.. Yanındaki Tum'la birlikte stoperlere çok sağlam dayak var bu sene, özellikle Sivas'ta.. Deplasmanlarda Yıldız'ın partneri genellikle Balili olur gibi ama içerideki maçlarda defansların hiç görmek istemeyeceği bir forvet ikilisi Yıldız ve Tum.. Allah kolaylık versin TSL'nin defans oyuncularına Sivas'ta.. Amin..

5 YORUM:

Bhut_Jolokia dedi ki...

kayseri,sivas ve trabzon un ilk 3 yarışı lige seyir zevki katar ama bu maçta onu göreedik maalesef

Adsız dedi ki...

mehmet yıldız türkiyenin rooneysidir!!!!11

torres dedi ki...

trabzon şampiyonluğa oynar . kesinlikle ...

Adsız dedi ki...

Sene başı için müthiş bir fizik güç doğru ama Intertoto için erken form tuttuklarını ve çabuk yorulmalarının da muhtemel olduğunu unutmamak lazım.Ben hala sene başındaki görüşüne katılıyorum, geçen seneki başarılarına yaklaşmaları çok ama çok zor.

Adsız dedi ki...

az sonra kuracağım cümleyi 2005 yılında da kurduğum için rahatlıkla burda da zikretmekten imtina etmiyorum: mehmet yıldız faal yerli forvetlerin en iyisi. bu, su götürmez.

değişik de bir sistemleri var. çift ön libero, tek değişken kanat bir de forvet arkası kullanıyorlar. başlarında kim ne derse desin son 2 yılın tartışmasız en iyisi bülent uygun var.

en az gökhan gönül kadar sağ bek olan bir abdurrahman var. ligin en genç ve de en kaliteli stoperlerinden murat sözgelmez var. daha bunun dönem millisi hayrettin'i, sedat'ı var. vurduğu iki toptan biri gol olan muhammed ali diye muazzam bir şutörleri var. var oğlu var.

ve bence de bu ligin beşiktaş ve fenerbahçe'den sonraki favorisi.

saygıdan fazlasını duymak lazım.

apaç

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.