18 Eyl 2008

,

Porto 3-1 Fenerbahçe


Futbolun şakası yok, yine görüyorduk Lisandro Lopez sayesinde.. Durum 2-0, kaleciyle karşı karşıya kalmış.. Çalımı bassa 3 olacak, tamamen formaliteye dönecek maç.. Ama o rahatlığın verdi anlamsız bir dürtü var.. Klas gol atayım, cila olsun.. Güiza kafayı koyabilse bu zihniyetin münasip bir yerinde patlayan kaçıncı maç olacaktı bu bilmiyorum..

90 dakika boyunca anlamsız bir futbol.. Pres yapmayı tamamen bırakmış bir Fenerbahçe.. Bu kadar anlamsız top oynayan, hemen hemen hiçbir yeri çalışmayan bir Porto'ya ancak çok kötü bir takım yenilebilirdi.. Fenerbahçe de o kadar kötü işte.. Hacettepe maçında Can Arat yüzünden anlamsız eleştiriler almış Yasin Çakmak'ın Porto'daki Can Arat olacağını kim tahmin edebilirdi? Ya da Uğur Boral'ın oynadığı süre boyunca takımın açık ara en iyi oyuncusu olacağı.. Colin Kazım oyuna girerken çıkanın Boral olmasına anlam verebilen bir Fenerbahçe taraftarı var mıdır peki? Ben sanmıyorum..

Burak Yılmaz düzenli olarak şans buluyor Aragones'ten.. İyi de dakika alıyor.. Ama şu ana kadar vasatın üzerine bir gram bir şey koyamamışsa kimseye kızmayacak.. Manisaspor oyuncusu olmaya devam edecek.. Deivid'in dönüşüyle Burak Yılmaz sayfası açılmamak üzere kapanacak zaten Fenerbahçe'de.. Güiza için de bir şeyler söylemem lazım, şu ana kadar Fenerbahçe'de izlediğim süre, buraya gelmeden önce izlediğim toplam sürenin 2-3 katına çıktı sanırım.. Edindiğim izlenim bu adamın şu anki üretiminin çok üstüne çıkamayacağı.. Bugün tek forvet olarak Uğur'dan sonraki en iyi oyuncuydu belki sahada ama 14 milyon verip yıllık 3.5-4 milyonu saydığın bir adamdan salt topsuz oyunu beklemeyeceksin.. Gol atamıyor ama çok yıpratıyor defansı müdür diyen Fenerbahçeliler devamlı Güiza'nın bir artısını ortaya koyma peşindeler.. Eğer rakibi yıpratmak istiyorsan 4-5 milyona halledip yıllık da 1 milyona oynatabileceğin kapı gibi Mehmet Yıldız'ın var kardeşim, hem kontenjandan da yemez.. O para o işleri yaparken geleni çaksın diye verilir bir adama.. Çakamayacaksa ama çok savaşıyor çocuk diye anlamsız savunmalar içine girmemek lazım.. Güiza'nın verdiği izlenim tamamen sakar bir oyuncu görüntüsü ama bunun yanıltıcı olduğunu, golleri bulmaya başlayacağını, hatta bazı kolay maçlarda 3-4 tane atarak iyi piyasa yapacağını da tahmin ediyorum.. Ama şu ana kadar izlediğim Güiza ne kalıbının, ne de parasının adamı.. Darılmaca, gücenmece yok.. Biz zengin kulübüz bize koymaz diyorsa Fenerbahçe taraftarı boynum kıldan ince.. Ama boşa verilen her milyon dolara içi yanıyorsa taraftarın o ateş ilerleyen haftalarda çok daha büyüyecek gibi.. Hazırlıklı olsunlar..

Porto da hakikaten kötü takım yahu.. Fenerbahçe şu kötü haliyle Kadıköy'de çok rahat yener bunları.. Bosingwa - Quaresma gidince takımın bir kanadı kırılmış zaten.. Öbür kanatta da matah adamlar yok.. Ama çok tempocu takım sakın çaktırma.. O kadar Güney Amerikalıyla tempo yapmak zaten zor da, bu kırık kanatlarla bu takım ilerleyen maçlarda ne koyacak ortaya onu merak ediyorum ben.. Kiev-Arsenal maçının berabere bitişi hem onlara, hem de Fenerbahçe'ye yaradı.. İlginç şeyler olur bu grupta ilerleyen haftalarda..

Editli ek: Oyuna giren Josico'nun 7 dakikada sakatlanması talihsizlik midir? Pek öyle gelmedi bana.. Girer girmez çektiği şutta attı sanırım bir yerleri, kenarda boşa zaman geçirmiş büyük ihtimal..

2 YORUM:

peralta dedi ki...

mehmet yıldız ayrı konu,haklı tarafların var abi tartışılır. ama asıl kaçırdığımız adam song'dur. kapı gibi song dururken, gittik yabancı kontenjanını josico ile doldurduk. edu'nun sakatlığının ne kadar süreceği belli dğeil, lugano da her 5 maçtan birinde cezalı olur.

aslanlar gibi üç stoperin olup, can'a, yasin'e yol verecekken, nelerle uğraşıyoruz.

Adsız dedi ki...

ne ettin hocam?porto ilk yarım saatteki futbolunu oynasa grupta liderliği alır.akıllıca frene bastılar.kötü takım filan değiller.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.