21 Eyl 2008

Lincoln geri döndü


Biraz rahatsızım, uzatmayacağım fazla.. Bir Kewell ve turuncu forma klasiği daha.. Lincoln'ün Bellinzona'dan sonra arka arkaya ikinci maçta resitali, Baros'un ikinci 90 dakikasında ikinci dublesi, Volkan Yaman'ın Taner Gülleri karşısında çok zor durumlara düşen Galatasaray tandeminin kıçını "bir bek gibi" müthiş kademelerle toparlayışı, ve hücuma katkısı.. İlk yarıda 16. dakikada sağdan inen Kocaelispor oyuncusunun önüne atılacak topla 2'ye gidecek maçı Galatasaray'ın döndürüşüyle ikinci yarıdaki güzel futbol..

Engin İpekoğlu, şu kadroyla sahaya çıkan Galatasaray'a karşı içerde top oynarken takımının %30 top oynama yüzdesiyle kalması nedeniyle ne kadar kahrolsa azdır.. Kewell bu formayla yine boş geçmedi.. Bu kadar ağır bir zeminde son 15 dakikadaki Lincoln ve diğer oyuncuların presini görmek ileriye doğru umutlandırmalı mı Galatasaray taraftarını bilmiyorum ama takımın resmi maçlarla fiziki hazırlığına devam ettiği gerçeği kesinlikle yadsınamaz, bu gece gördük bunu..

Özel notum olarak apaç buraya yumruk havaya demekten de alıkoyamıyorum kendimi.. Bir de havalar çok soğudu, dışarı üstünüz ince çıkmayın, annenizin sözünü dinleyin..

15 YORUM:

Adsız dedi ki...

apaç futboldan anlıyorsa ben de hava kuvvetleri komutanıyım. alın size kewell lincoln. alın size iş yapacak adam.
bu arada bu takımın solbeki volkandır. hakan balta değil.

Adsız dedi ki...

kewell konusunda yanılmadım. bu adam futbolcu değil. alpaslan iyiydi. lincoln kewell bu takıma gereksiz.

apaç

siriusjames dedi ki...

önünde saygıyla eğiliyorum apaç. umarım bir gün hepimize bir futbolcunun sahip olması gereken özellikleri de söylersin.

apaç dedi ki...

kewell konusunda görüşlerim gene baki. bugün 13 gol 13 asist ile oynayıp, thirteentrick te yapsaydı, değişmeyecekti bu. okan yılmaz'ların, zafer biryol'ların gol kralı olduğu, cem yanık'ların, serkan özdemir'lerin defa kere sezona damga vurdukları bir ligten söz ediyoruz sonuçta.

kocaelispor'un galip geleceğini düşünüyordum maç öncesinde. hatta bahis büroları arasında kocaeli'ye en yüksek oranı iddaa verdiği için gidip bir de kupon yaptım, nostalji olmuş oldu. kaybettik ama olsun. bu iki takım bir daha maç yapsın, bir daha kocaeli'ye oynarım.

volkan'ı ben de beğendim bugün tardini gibi. zaten bu çocuğun kötü olmasının sebebi de hakan kadir balta idi. ne yapsam da oynasam sorunsalları arasında, hakan kadir baltacılık oynamayı seçmişti kendisine iki maçtır. bugün antalya sonrasının taze volkan'ından esintiler sundu yer yer.

lincoln'ün resital sunduğuna inanmıyorum. musa büyük'ten hallice idi. neden bu kadar mübalağa ediliyor, neden bu kadar buyur paşam muamelesi yapılıyor anlamıyorum. salıp, bırakılması lazım halbusu.

ayrıca servet'teki istikrarlı düşüşten de söz etmek lazım. zaten meira ile ikisi başından beri uyumsuz bir çift idi. o iki uzundan birinin yerine, emre güngör'ün monte edilmesi gerek. tercihim servet-emre. aynı dili konuşsunlar, çık çık desinler birbirlerine orda. meira zaten merkez santrfor benim sistemimde.

not: apaç adı altında yapılan dolan yorumlardan dolayı, hesap edindim. artık yeni yüzümle karşınızdayım.

Adsız dedi ki...

öncelikle APAÇ SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN
defansıda toparlayabilirsek bişeyler olacak hayırlısıyla, çok canımı sıkıyor kolay gol yemek. Nonda dersleri asıyor.

mondo trasho dedi ki...

lincoln ne yapacak da beğendirecek kendini merak ediyorum. kötü olunca yerden yere vuranlar bu kez hakkını vermeliler. ayıptır! geçen sene yerlilerle yürüyordu gemi, bu yıl yabancılarla yürüyor. enteresan.

apaç dedi ki...

bir de nerde kaldı artık allah aşkına sol ayaklı bir oyuncunun sol önde oynadığı. sol bekler bile ters ayaklılardan seçilir oldu artık.

kalmadı artık çizgiye in, orta yap, süratle görev bölgene dön zihniyeti. arda çok daha creatif solda kewell'dan kabul edin bunu. yabancı hayranlığı diyecem; ama o da değil. daha başka sizdeki kewell sevgisi.

hani bülent bölükbaşı ya da özer hurmacı olsa anlarım ama kewell lan bu. arada bir topların gelişine vurup, arada bir de kalçasını kullanarak top saklamaktan başka bir meziyeti olmayan bir adamdan bahsediyoruz nihayetinde.

nasıl bu kadar baş tacı edilir, nasıl yeni hagi yaftasına mazhar görülür akıl sır erdirmek güç.

babel varken riera riera ı love you riera demekten farksız bu. yapmayın.

Adsız dedi ki...

lincoln musa dan hallice kewell işe yaramaz. meira santrafor .

apaç görüşlere saygılyımdır ama bence sen dikkat çekmek yada popüler olmak adına bunları yazıyorsun. hadi eyvallah dedim herşeye meira santrafor olsun. kewell 13 gol atsa bile adam değil gözümde ne demek.??

bırak bu işleri devlet su işleri.

Adsız dedi ki...

ayrıca bu takımın tandemi emre g.-meira olmalı. servete gittikçe gıcık kapıyorum. her futbolcunun 1 sezon süper olduğu vardır. servet te bu hakkını kullandı. sadece yürekle yada iri kıyım fizikle olmuyor olmuyor. yeteneksiz ve fundamentali zayıf birisi servet.

jose dedi ki...

Apac futboldan zerre cakmıyorsun.

Daha once soylemıslermıydı bunu?

Adsız dedi ki...

Su apac'in yorumlarina neden izin veriyorsun abi, sinir sistemimizi oynatmak icin mi ? Hayir zaten anlayabilecek potansiyeli olsa, coktan anlardi ama o bile zor.

Orhun

Ortega dedi ki...

Maçı izlemeden sallamak istemem ama Lincoln'ü bir de derbilerde ve zorlu Evropa maçlarında izlemek lazım. Almanya günleri hatırlatan performası ortaya koyabilecek mi? Alex'in ilk geldiği yıllarda golleri ve asistlerine rağmen yerden yere vurulduğunu gördü bu gözler. Şimdi aynı kişiler onu överken bulutlardan aşağıya indirmiyorlar. Alex çok iyi oyuncu. bunu artık kabullendik. Lincoln de iyi oyuncu. Zamana ihtiyacı vardı. Ligi tanıması gerekiyordu. Geçen sene o evreyi atlattı.Bu sene Lincoln'ün yılı olabilir diyordum. Yavaş yavaş üstüne koymaya başladı. Zorluk derecesi yüksek maçlarda izlemek lazım bir de. Bellona Fc (!) ve Kocaelispor maçları -kanımca- ölçü olmaz, olamaz ya da olmamalı.

Beklemek lazım, sabretmek lazım..

Adsız dedi ki...

Apaç, kangurular, koalalar kovalasın seni. Ne istiyorsun Avustralyalı'mızdan? Adam gol atıyor, bir dolu asist yapıyor, yarattığı pozisyonların haddi hesabı yok ki ortaya gelip oyun bile kuruyor, sen hâlâ aynı telden çalıyorsun.

Aynı şekilde Lincoln için de öyle, aslan gibi top oynadı adam, koştu, mücadele etti üstüne. Topun ayağına gelmesini beklemedi yani. Alex iki pas atınca kral oluyor da, bizim Linc neler yaptı, neymiş gereksizmiş.

Sensin gereksiz diyesim geliyor de, demiyorum, güldürüyorsun çünkü :)

selaminko dedi ki...

kewell bu takımın uzun zamandır ihtiyac duydugu lider ve yaratıcı oyuncu. cok kosmuyor diyorsunuz ama kaptırdıgı her topun pesine kosuyor. elinden geleni yapıyor. bir iki senedir dogru durust top oynamamıs bir adama da bu kosma konusunda biraz sabırlı olmak lazım.
lincoln'e gelince Hagi'yi görmüs bu gözler lincoln'den hep daha fazlasını ister. attıgı paslar harikaydı.nihayet sut atma cesaretinde de bulundu. ben bukres macından sonra kovun gitsin demistim. hala sozumun arkasındayım. o kadar paraya hala istedigimizi vermis degil. bole olacaksa gitsin.
volkan yaman konusunda da soyle dusunuyorum. ben orada artık ne volkan yamanı ne de hakan baltayı isterim alparslan erdem orada banko oynamalı.
servet-meira ikilisine gelince. cok aksıyorlar.song bence bu meira'dan daha iyiydi. Song kalmalıydı.Servet'e de kafa vurusları haric ileri gitmeyi yasaklamamız lazım.
forvette bu baros'un yanında umit karan'ın cok daha fazla is yapacagını dusunuyorum.

maria lopez garcia dedi ki...

lincoln'den pısırıklığı yüzünden hazzetmiyorum da kewell'a da laf eden taş olsun be :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.