29 Eyl 2008

Hafta sonundan


-Yine turuncu, yine Kewell.. Değişik bir uğura doğru gidiyor bu olay.. Galatasaray yine geçen haftanın tarifesiyle kazandı, yine 2. golü bulana kadar çok kötü oynadı.. Avantaj sağlanır sağlanmaz da teknik ve kalite sahaya yansıdı.. Hala yetersiz oynanan top ama 2-1'den 4-1 olana kadar geçen sürede yıllardır Galatasaray'da görmediğim bir akıcılık ve tempoyu gördüm.. Bazen kısa süreli performanslar umut ışığı olabilir gelecek için.. Lincoln'deki silkiniş dün zirve yaptı.. Baros ve Ayhan'dan sonra açık ara en çok mücadele eden ve koşan Galatasaray oyuncusu gibi geldi dün bana televizyondan, şu kim kaç metre koştu istatistiğini dün görebilseydik keşke.. Hasan Şaş'ın bir bekin nasıl savunma yapacağına dair zerre fikri yok.. Stoper kılıklı bekin hücuma 0 katkı yaptığı, açık/forvetin de bek olarak defansif anlamda hiçbir şey vermediği düzenin değişmesi lazım artık.. Bir orta yol yahu, çok mu zor?

-Trabzonspor'da Yattara'nın gidişi sonrasında iki yol vardı Yanal'ın önünde.. Ya Isaac'i sağ açık yapacaktı, ya da Barış Memiş'i yavaş yavaş ilk 11 oyuncusu olarak sağda ısındırmaya başlayacaktı.. İkincisinin uzun vadede çok daha mantıklı olacağını düşünüyorum ben ama Isaac çıktı sahaya Antalya maçında.. Barış'ın sağa geçip, Isaac'in de Umut Bulut yerine Gökhan Ünal'ı çiftlediği bir sistem çok daha verimli olur bana kalırsa.. Bir not taraftara, bu profille Trabzon'un bu işi sonuna kadar götürme şansı yok.. İlk olarak Beşiktaş maçındaki tiyatro seyircisiyle dikkatimi çekmişti Avni Aker, Antalya maçında da benzer sessizlik ve 2-1'den sonra anında gelen anlamsız tepkilerle alarm verdi Trabzon seyircisi.. Bir ara yanlış duymadıysam Song ıslıklandı.. Bu kadar şuursuzluk Türkiye için bile fazla..

-Sercan Yıldırım'a dikkat etmek lazım Bursa'da.. Bu hafta Galatasaray geliyor Bursa'ya.. Servet-Meira çok zorlanacak haftaya..

-Premier League'de Arsenal tipik mağlubiyetlerinden birini aldı.. Bu kadar genç takımın artılarını konuşuyoruz hep, bunlar da dezavantajları işte.. Böyle bir takım profilinin EPL gibi çok sert ve uzun bir ligde işi sonuna kadar götürmesi mümkün değil.. Geçen sene farklı öne geçtiklerinde bile mutlaka patlayacaklarını söylemiştim ki yaşanan patlama çok şiddetli olmuştu.. Bu sene de bir süre götürüp yine sonlara doğru dağılırlar.. Tottenham ligin son sırasına demir attı.. Çok acı bir durum Juande Ramos için.. Orta sahanın göbeği ve forvette sene başından beri yaşadıkları ikilemler bu bedelde büyük rol oynadı.. Daha geniş bir yazı gider Tottenham'a ama açıkçası şaşkınım.. Ramos ve Spurs doğru bir yapılanmaydı bence ama beklenenden kısa sürecek gibi duruyor.. Ki bu senenin sonuna kadar mutlaka süre verilmesi gerektiğini düşünüyorum Ramos'a.. Liverpool derbisinde Pool deplasmandan 2-0'lık galibiyetle döndü.. 6 maçta 14 puan iyi ama atılan 7 gole karşılık yenen 2 gol garip.. Benitez bu kafa yapısından vazgeçmediği sürece EPL'de havasını almaya, CL'de de sonuna kadar gitmeye devam edecek.. Pool taraftarı pek mutsuz değil gibi bu durumdan, o zaman söylenecek bir şey kalmıyor zaten geriye..

-La Liga'da Real ve Barca son dakika golleriyle kazandılar.. Bu seneki en büyük favorim Valencia dolu dizgin gitmeye devam ediyor.. Emery bir mucize yaratabilir bu sene.. David Silva'nın 3 aylık yokluğu büyük dezavantaj ama bunu kompanse edecek alternatiflere sahipler.. Valencia çok geniş bir kadro olmasa da ilk 11 ve 2-3 yedek olarak son derece rafine bir takım.. Eğer 3-4 oyuncusu aynı anda sakatlanmazsa bu işi sonuna kadar götürecekler bence..

-Bundesliga'da Klinsmann'ın üzerindeki baskı artmaya başlıyor.. Werder yine 5 gollü bir galibiyet aldı.. İşin suyunu çıkarıyorlar yine.. Mesut Özil'in bu kadar öldürücü bir solu olduğundan kaç kişinin haberi vardı bilmiyorum ama anormal vuruyor çocuk.. Thomas Schaaf ve Dortmund'un başındaki Jurgen Klopp Almanların geleceği için umut vermeye devam ediyor.. Bundesliga'yı seviyorum..

8 YORUM:

ihk dedi ki...

"sercan yıldırım'a dikkat" demişsin. bugün de mancester united'ın sercan'la ilgilendiği haberi çıktı gazetelerde. tebrikler...

apaç dedi ki...

david silva'nın sakatlığı hayırlı bir sakatlık oldu. vicente'sinden mata'sına fena halde bir bolluk vardı o bölgede. silva sakatlanmasaydı ne takım bu kadar başarılı ne de mata bu kadar verimli olabilirdi.

tıpkı kewell-arda örneğindeki gibi. kewell'ın geç kalan, artık gelse de rahatlasak dediğimiz sakatlığı da-özünde üzücü bir durum tabii, geçiyorum orayı- pozitif bir etki gösterecektir galatasaray futbol takımında.

ben bir heves bin umut bekliyorum bu vakayi hayriyeyi. hoş bu haftadan çok ümitliydim; lakin olmadı. geç girdi ismail oyuna. önümüzdeki orhan şam'lara, tayfun cora'Lara, erkan sekman'lara bakıcaz artık.

arnawut dedi ki...

Yine güzel bi değerlendirme olmş ellerine sağlık.. Ben yazarken aklıma gelmeyen bi ton şeyi düşmüşsün yazında. Amatörlüğü aşamıyorum. Acaba notmu alıyosun yazıyı yazmadan önce? :/

Parma Maniac dedi ki...

Hayır almıyorum arnawut.. Sağolasın..

pi dedi ki...

ya apaç... senin arızan nedir dostum, teknik servislerde çalışan arkadaşlarım var, yardımcı olalım sana!

kewell hasetinden çatlayacaksın neredeyse, git uğur boral ile, ibrahim üzülmez ile idare et kardeşim! gözbebeğimiz o bizim, aslanlar gibi oynuyor, hala bıdır bıdır laf yetiştiriyorsun.

:)

gerçi itiraf etmeliyim, sorf bu defa ne saçmalayacak acaba diye özellikle yorumlarını da aramıyor değilim hani :)

Spicoli dedi ki...

Sercan yildirimla fergusonun ilgilendigi haberi ilk olarak 1 seneden daha önce cikmisti.degisik bir futbolcu. cok iyi kaciyor valla. umarim iyi bir yerlere gelir.

Bu arada mu mesut özillle ilgili bisey sorayim aklima gelmisken.bu cocuk alman milli takiminimi secti. yoksa hala ortada bir secim yok da biz öyle bakiyormuyuz?

Bu arada yazi cok akici olmus ellerine saglik, bir cirpida okudum, nasil bitti anlamadim.

Adsız dedi ki...

Valencia kadar güzel takım yok aslında. İsim isim baktığında süper futbolcular hepsi. Ama hiç transfer yapmadılar bu sene (yeni farkettim Del Horno'yu almışlar, onun dışında önemli bir transfer yok sanırım), geçen sene o kadroyla ne olduğu da malum.

Çok isterim şampiyon olsunlar. İtalya'da da Lazio olsun. Gol kralı da Zarate olsun. Bunun yanında Türkiye'yi de Beşiktaş götürürse herkes hakettiğini bulmuş olacak.

necronomicon dedi ki...

yıldıray ve nuri şahin e olanları gördükten sonra almancı topçuların kolay kolay bizim milli takımı seçeceğini sanmıyorum artık...
Beşiktaş tan da cacık olmaz bu arada!

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.