13 Eyl 2008

,

Hacettepe 2-1 Fenerbahçe


Kişiliğiyle, harika demeçleriyle, felsefesiyle şu lige dair en güzel umutlardan biri olan Osman Özdemir'e yazılır bu akşamki galibiyet.. Dakika 90, Fenerbahçe köşe gönderinin oradan taç kullanan Hacettepe 6 kişiyle Fenerbahçe ceza sahasının çevresinde, 9 kişiyle Fenerbahçe yarı alanında.. Jarabinski gibi çapsız teknik direktörler izlesin bu akşamki maçı, büyük takıma karşı öne geçilince neler yapılır, neler yapılmaz birinci elden alsınlar dersi Osman hocadan.. Josico ve Maldonado yarı sahayı geçmekte zorlanırken ve Alex de Tozo'nun markajında erimiş gitmişken hücum anlamında hiçbir şey üretemeyeceği daha ilk yarıda belli olan Fenerbahçe'yi geriye yaslanıp zorla kaleye getirmemek ve dolayısıyla önde basarak açık oyuna devam etmek işte günümüz futbolunun gerekliliği.. Osman hoca bunu hatırlattı Türkiye'deki küçük kafalı adamlara.. Yeter ki ders alan olsun, önemli olan o tabii..

Geçen sene Oftaş ligin en büyük renklerinden biriydi.. Düşmesi beklenirken gösterdikleri mücadele ve gençliğin dinamizmine dayalı takımları tamamıyla hak ediyordu sene sonundaki noktasını.. Nolduysa bu sene başında Hacettepe bir anda Bank Asya 1. Ligin en önemli adayı oldu kimilerince.. Onlara da gitsin bu galibiyet.. İlk defa izledim bu sene Hacettepe'yi, bir maçla da ortaya bir şey çıkmaz evet ama bu kadar özelliksiz isimlere bu kadar bilinçli top oynatıp güzel bir sistem takımı görünümü vermiş bu ekibin bizimki gibi bir ligde çok kötü durumlara düşmeyeceğini öngörmek için çok da beklemek gerekmiyor sanki.. Yarın konuşulması gereken konular Osman Özdemir ve Hacettepespor'dur ama irdelenen Fenerbahçe'nin kötü oyunu ve başka şeyler olacak pek tabii..

10 YORUM:

Adsız dedi ki...

sen bu maçı izlemedin galiba.
maçın adamı can arattan hiç bahsetmemişsin.

muhder dedi ki...

maçı değiştiren can'ın kafa topuna baldırla çıkması oldu. pozisyon adına birşey üretmeyen hacettepe ilk yarıyı can'ın hatasıyla moralli bitirdi. ama tabi orada kovalamak, pozisyonu takip etmek de önemli. hacettepe'nin adının düşme potasında ilk olarak geçmesinin nedeni ismi oldu sanırım. insanlar alışmamış oldukları bu isme düşer dediler. ondan çok daha kötü takımlar varken bu ligde kalacaklarına inanıyorum. bu arada luis ne katmış bu takıma zico'dan fazla olarak? onu da ayrıca merak ediyorum.

aşkın dedi ki...

Nasıl olsa Aziz başkan seneye bırakıyormuş ama fikrinden cayar mı, caymazsa giderken yanında Josico - Maldonado - Emre'yi de götürür mü?

peralta dedi ki...

abi futbol yorumlarını bayılarak okuyorum... ama bu yazıyı sana hiç yakıştıramadım ne yalan söyliyeyim. şu hacettepe'nin gol mol atacağı yoktu. evet 2-1'den sonra iyiydiler kabulümdür ama iki tane %100 bireysel hatadan gol yedi Fenerbahçe. Onun haricinde zorlayamadılar bile. Resmen zorlayamdılar.

Parma Maniac dedi ki...

peralta zaten Hacettepe mükemmel top oynadı, Fenerbahçe'yi sürklase etti falan demedim.. İlk 15 dakika hayli ezildiler ama golden sonraki silkinişleri, özellikle de belirttiğim gibi öne geçtikten sonra son yarım saatteki felsefeleri gitti hoşuma.. 1-2 pozisyon verdiler son yarım saatte ama iki katını buldular ve çok rahat bir galibiyet aldılar bana göre.. Türkiye'deki çoğu takım şöyle bir avantajı yakaladıktan sonra kalesine çekilip ecel terleri dökerdi 30 dakika boyunca.. Yoksa Hacettepe'nin eti, budu belli.. Ha o ete ve buda rağmen ortaya konan futbol yine de çok iyi bence, en azından bu akşam öyleydi..

arnawut dedi ki...

"Yarın konuşulması gereken konular Osman Özdemir ve Hacettepespor'dur ama irdelenen Fenerbahçe'nin kötü oyunu ve başka şeyler olacak pek tabii.." diye söylemişsin dostum zaten, açıklamaya gerek yoktu bence =)))
mükemmel bi maç yorumu ellerine sağlık..

mondo trasho dedi ki...

can ve yasin!
hangi turkcell süper lig takımı tercih eder bu tandemi?
hiçbiri! bank asya, belki!
fenerbahçe'nin sadece 11 iyi oyuncusu var (hatta 10!). onlar da ideal 11'i oluşturuyor. gerisi sıradan.
sıradanların yenilgisi oldu bu maç. ve daha çok olacak buna benzer kazalar.

ziggytheking dedi ki...

güiza'nın fenerbahçe'ye toplam maliyeti 21m€;
hacettepe'nin takım olarak maliyeti 16.5m€;

basının maçı sadece can arat'ın hatalarına bağlamış olması ve bu tarafgirliğin can sıkmasının bedeli:

PAHA BİÇİLEMEZ

16.5>21

muhder dedi ki...

bu fiyat karşılaştırmaları da gayet baydı. santander barca'nın kaçta kaçıdır? ya da genova ile milan karşılaştırabilinir mi?

prometheus dedi ki...

harbiden bu fiyat karşılaştırmaları gerçekten gereksiz...
genova vs milan, numancia vs barca... bu takımları fiyatlarıyla karşılaştırmak mümkün mü? bu kadar mı kısır tartışıyoruz?

her neyse, maça gelirsek, hacettepe ilk 20 dk golü istedi resmen, gel bana gol at diye bağırdı ama golden sonra da uyandı, öyle aman aman top oynamasa da gerekenleri yapmak yetiyor çoğu zaman...
Fb'nin en büyük sorunu defansındaydı o da iki bomba sayesinde patlamış oldu ama asıl sorun beklerinin performansı, özellikle Carlos'un... Guiza ise son vuruşlarda biraz yavaş kalıyor gibi... artık adama İspanya'da nasıl bir savunma yaptılarsa, burada kaleyi göremiyor doğru dürüst... görünce de atamıyor...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.