11 Eyl 2008

Bir Kompany


Bir Kompany'dir Belçika'nın Estonya maçından sonra her ağza sakız olan savunmasını Türkiye karşısında hatasız ouruma getiren.. Estonya maçında Bayern'in yedek kulübesinde çürümeye bırakılmış Van Buyten'in maç eksikliğinden kaynaklanan hatalarla 2 gol yendi ya, hemen destanlar yazılmaya başlandı tabii.. Ama 20 milyonluk Kompany'nin tandeme geçişiyle Belçika'nın savunması çok kötü canım, rahat çakarızcı arkadaşlar dumur olmuşlardır heralde.. Özet görüntülerden takımlar hakkında çıkarım yapanların kulağına küpe olsun.. O küpeler dizile dizile yer kalmadı gerçi kulaklarda, umrunda olan yok..

Tuncay'ın çıkmasıydı bence maçın kaderini değiştiren olay.. Nihayet Tuncay'ın gücünü doğru kullanabileceğimiz bir mevkii ve dolayısıyla sistem bulmayı başardık.. Gareth Southgate buldu bunu gerçi ama Terim de daha önce denemeler yapmıştı.. Takımın baştaki dizilişi Boro'nun bu sene başından beri oynadığı sistemle birebir aynı.. Tek forvetin (Alves/Semih) arkasında serbest gibi oynayan Tuncay, solda yetenekli ve yaratıcı bir açık (Arda/Downing) sağda da forvet özellikli bir başka açık.. (Colin Kazım/Aliadiere) Tuncay'ın eşsiz kondüsyonunu hücumda ve savunmada değerlendirmek için merkez bölge çok uygun gerçekten.. Bunun da faydalarını görecektik maçta eğer sakatlanmasa.. Yerine giren Halil'in toplu oyundaki baltalıkları ve anlamadığım bir şekilde Semih'in Tuncay'ın pozisyonuna doğru kaymaması zarar verdi takıma..

Yediğimiz gol tipik bir Türk takımı işiydi.. Bu golleri yiyerek pozisyon verilmeyen maçlardan alınan beraberlikleri ya da mağlubiyetleri çok görmüştük geçmişte, yine oldu.. Zannediyorum Sonck'un fiziksel yapısı nedeniyle onu tutma görevi Topal'a verilmişti, hata büyük tabii.. 1-2 güzel müdahalesine rağmen toplamda yine beğenmedim Topal'ı, sezon başından beri bir gariplik var bu adamda.. Everton haberleri yaramadı diyeceğim ama bir de rekor para saydıkları Fellaini'yi gördüm, bizimki için çok şükür dedim.. Fellaini'yi ilk defa izledim bugün.. Müthiş bir fizik orası kesin.. Bugün çok da kötüydü ama sorun o değil.. O ağırlıkla Premier League'de adamı top ederler top, dedim her kadraja girdiğinde.. Moyes'in oyun planındaki rolünü görmek lazım mutlaka ama bana Everton'ın cüzdanında koca bir delikten başka bir şey ifade etmez gibi geldi 3-4 sene sonra.. Bunu kötü oyunundan ya da tek 90 dakikasından tamamen bağımsız olarak yazıyorum..

Çorbadaki sinek olacak bu maç önümüzdeki aylar boyunca.. İçeride verilen bu puanları son maçlar yaklaştığında çok arıyoruz.. Umuyorum bir Norveç deplasmanına daha neden olmaz burada bırakılan 2 puan.. Vincent da hakikaten güzel çocuk yahu..

7 YORUM:

Adsız dedi ki...

Maçtan sonra Servet'in söylediğine göre Tuncay'ın adamıymış Sonck.O çıkınca boşta kalmış.Bu da ayrı bir olay.

Adsız dedi ki...

Duran toptan gol yemek türklüğün şanındandır, ben böyle bakıyorum artık.

Adsız dedi ki...

sonck u tutacak adam halildi orada.millet volkana suç buluyor ama kabahatin büyüğü halilde.resmen gelen topu seyrediyor,top inişe geçerken de adamı arıyor arkasında.topal da kendi adamını bırakıp soncka koşmaya başlıyor ama nafile tabi.

bir de topal sahanın en iyilerinden biriydi bence.işini iyi yaptı.arda ile birlikte vasatın üstüne çıkan tek oyuncuydu.halil ise tartışmasız biçimde en kötü oyuncuydu takımdaki.kötü oynamasının yanında orta sahadan bir eksilmemize, çakılı oynayan defansın arasına sürpriz oyuncu kaçırmamıza da engel oldu oyandığı pozisyon itibariyle.sanırım halil yerine ayhan ve ya topuz tercih edilseydi çok daha yaratıcı bir oyun ortaya çıkabilirdi.strese girmeden gruptan çıkmak bize göre değil.o yüzden endişeye gerek yok hele bi yumurta dayansın bi yerlere öyle...

petit dedi ki...

Boro örneğin cuk oturmuş.

Adsız dedi ki...

Fatih Terim'i derinlemesine - ve her açıdan- eleştirecek bir yazı yazılabilir. Görüşlerinize sunarım sayın blog sahibi, diğer blog sahipleri ve ziyaretçiler... Dün İspanyollara gözdağı mı verdi ne yaptı bilemiyorum ama Belçika teknik direktörünün yaptığı işaret kadar vardı, agresifliği üzerindeydi.

Ege Sezen.

Adsız dedi ki...

Semih te gününde değildi bunu kabul etmek lazım.gerçi hırvatistana yaptıgından sonra sahada gezinsede olur artık :)

Adsız dedi ki...

volkan fahiş hatalı.

gökhan gönül sakatlığından beridir sadece idare ediyor.

gökhan zan-servet ilginç bir şekilde iyi gidiyorlar.

çağlar hakan kadir'den daha az kötü.

colin'in efes kızlarından farkı yok. devre aralarında değerlendirilebilir.

emre, maçın adamı. 22 maç oynasın fenerbahçe şampiyon olur.

tuncay'sız milli takım hakikaten sağlam dişe benziyormuş.

halil sadece schalke'de oynasın.

ve son olarak;

bir günde kral olmadık
'' '' tahttan inmeyiz
imparator fatih terim
ölene kadar seninleyiz

apaç

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.