18 Eyl 2008

,

Bellinzona 3-4 Galatasaray


Bu tip bir organizasyonda son yıllarda izlediğim en kötü takım bu Bellinzona.. Neresinden tutsanız elinizde kalan bir yapı ve 4-3'lük skor.. Lincoln geldiğinden beri belki de en iyi topunu oynadı ama rakip böyle amatör olunca ciddiye almak mümkün değil.. 5 asistle bitirmesi gerekiyordu maçı.. 1'de kaldı.. Baros nokta transfer o belli oldu.. Bu kadar güçlü, defansı sırtına alıp götüren adam her takıma lazım.. Tek de oynar, çift de, üçlü de.. Çok da hazır gelmiş Lyon'dan, onu görmek güzel.. Üçlü defans için yazılacak çok şey var, Galatasaray böyle oynayabilir mi o da ayrı bir yazının konusu olur.. Serkan Kurtuluş teknik ama fizik sorunu var, söylenenler doğruymuş.. Nonda'nın da Kewell'dan topa nasıl vurulur öğrenmesi lazım.. Özel dersle mi olur, antrenman sonralarında mı olur, bir şekilde halletsin Kewell bunu..

Şu takımdan 3 gol yemek, hem de 10 kişiyken gol yemek korkunç bir durum.. Galibiyetin önemi büyüktü UEFA'da alınan puanlardan dolayı.. Her galibiyete ihtiyacı var artık Galatasaray'ın bu mecrada.. Sami Yen'de 6-7 olmazsa darılırım.. Sonrası içinse Allah kerim..

32 YORUM:

Adsız dedi ki...

lincoln kewell gitsin bu takıma lüks diyenler nerde. hani nerde.

bu maçı kaybettik sayıyorum ben. kağıt üstünde kadro iyi ama oyun berbattı. kötü oynuyoruz sezon başından beri. servet ayrı alem. aynı fb günlerine döndü.

Adsız dedi ki...

serkan için alt yapıda 50 tane var bundan demiştim. geriye kalan çeşitli yaş kategorilerindeki 87 arkadaşa haksızlık ettiğimi gördüm. 137 olucak(tı/mış) o.

kewell hakkındaki düşüncelerim baki. ne hız, ne güç, ne çalım. sadece şut. o da havadan gelen topların gelişine. deyim olsa göz boyamak olurdu.

lincoln kıpırdanır gibiydi ama hala çok yetersiz. erol kapusuz'la takas desinler, hiç düşünmem bugün veririm. kewell ile bonservislerinin ellerine verildikleri gün, işte biz o gün karayı göreceğiz.

baros iyi. hep iyiydi zaten. bugün sadece açtı. gösterdiği günler çok daha güzel olucaktır. eminim.

volkan sol stoper hakan kadir balta'dan bile daha kötüydü. niyeyse ciddi bir düşüş var bu çocukta. alpaslan yapmak için fortis kupası beklenmez umarım.

bir de son olarak bu futbol, bu sistem, bu kenar yönetim ile işimiz çok zor demiyeceğim elbette ki. diyeceğim şu: bu meira 10 numara merkez santrfor olur. valla lan.

-apaç

peralta dedi ki...

abi bilmiyorum, tabiiki bu takımdan 3 gol yemek kötü ama bence o kadar da kötü bir takım değildi Bellinzona. İkinci golleri cidden muhteşemdi. Orta sahadaki Wahab, Türk eleman, bir de defanstaki, son kafa golünü atan LA Rocca hiç de fena adam değiller bence.

Adsız dedi ki...

bu maçın rövanşı ne zaman. haftaya mı 2 hafta sonra mı lütfen cevap yazın. tşk

Parma Maniac dedi ki...

İki hafta sonra isimsiz.. 2 Ekim'de rövanş..

Adsız dedi ki...

bjk elenir. 1-0 yetmez onlara kayseri zaten elendi. gs işi bitirdi. ama gruptan çıkamayız. 10 kişilik mahalle takımından 3 gol yemeyi sindiremiyorum.

demekki o kadar kötüyüz.

Adsız dedi ki...

utanıyorum.

Adsız dedi ki...

tardini sana bir soru. lütfen uzatmadan cevap ver. yani kısaca söyle. ya o ya o.

baros mu guiza mı ??

Parma Maniac dedi ki...

Abicim böyle sorulara benden cevap istemeyin.. Söylesem ne olacak hem? Anlamsız tartışmalar çıkar üzerinden, gerek yok.. Yazdıklarımdan ne çıkartıyorsan o diyeyim ben sana, en güzel cevap o olur :) Daha Baros'u da yeteri kadar izleyemedik Galatasaray formasıyla, o da ayrı konu ayrıca..

Adsız dedi ki...

dünya literatürüne girecek bir taktikle oynadık sanırım.5-1-1-3 gibi abuk subuk bişidi.rakip bizim mahalle takımından hallice olunca yırttık bu akşam.en azından ilerdeki oyuncuların form tutması gol atabilmeyi hatırlamak artısı oldu maçın.

serkan kurtuluş un çok çalışması lazım.oynaması için henüz çok ama çok erken.isabetli tek bir ortası yoktu.pas yüzdesi yüzde elliyi geçmez sanırım.kısacası devre arasına kadar çok büyük bir sağ bek sıkıntısı hala devam etmekte.fiziken hazır kim varsa paf takımda onun için bulunmaz fırsat.

ama herşeye rağmen umutluyum ben takımdan.tek derdim şu linderothu artık ayhanla orta sahada aynı anda izleyebilmek.o zaman hakikaten sağlam bir defans kurgusu kurabilecek bu takım.ama lincolnün kesinlikle bu takımda yeri.isterse bellinzonaya 5 gol atsın.hala zayıf hala etkisiz.

son olarak @apac seni yılın pesimisti seçiyorum :D

Adsız dedi ki...

isimsiz ben vereyim senin cevabını:

mehmet yıldız

Adsız dedi ki...

şaka bu şaka. 2 tane kesin yeriz demiştim maç öncesi 3 oldu. 11 e 11 devam etseydk ne olurdu acaba? 3-5-2 kalıcı değil (değildir heralde)
-attıklarımızın 2 si şans, yediğmiz gene duran top.
-Kewell'in derslerine Yaser'i de yaz.
-Kewell aferin 5.
-Hakem penaltıyı yedin görmedik sanma.
-Lincoln ilk yarının sonunda ofsayta itiraz ederken düştü .
-Aydın olum sakatlanma lan.
-Nonda ruhunu florya'da bırakmış.
-kontra atak nasıl bişey?
-biz bastırırken adamların gelip çakıp gitmesine bi çare bulun.
-son olarak mazlumu getirin bana

Adsız dedi ki...

arda turan vardı noldu ona ?

Adsız dedi ki...

daha ne hallere dusecez bakalim?

Alper dedi ki...

Herşeye rağmen özellikle baros nonda sonrada kivıl-arda ikilisi beni heyecanlandırıyor gelecek için..

Spicoli dedi ki...

@apac

kewell calim atamiyor demeyelim, cok büyük ayip olur.

Adsız dedi ki...

@scipoli

ben henüz kewell'ın doğru dürüst bir adam geçtiğini görmüş değilim. zaten tabiatı da müsait değil buna. ne güç, ne hız, ne kıvraklık. cem beceren'in ne kadar çalım yeteneği varsa kewell'ın da o kadar var.

saha içinde oynayacağı yegane yer sol ön ve orda da 1/10 arda turan gücünde. ee o zaman niye sebat edeyimki 4 hafta da bir uzaktan atacağı hasbelkader goller için ben bu adama.

||. frank de boer bu adam. gelin, artık itiraf edelim.

-apaç

Adsız dedi ki...

@apac

kewell'in ödemediği borcu mu var hocam sana? ben adamı izlerken mest oluyorum, ki bir çok fenerbahçeli, beşiktaşlı arkadaşım da iç geçiriyorlar aynı anda "keşke bizde olsa" diye.

sen tutmuş cem beceren'le kıyaslıyorsun.

güzel provokasyon. güzel ilgi çektin, istediğin oldu, gel, artık itiraf et.

Protanopia dedi ki...

Nonda kadar hantal forvet görmedim ben. Anca topa dümdüz dayamayı biliyor. Ayar mayar yok ayağında.

PAF takımdan sağ beki al. Artık her kimse. Kesin Serkan Kurtuluştan iyi oynar. Boşa sevinmesin GS de oynuyorum diye. Çok kalmayacağı kesin.

Kewell bir numara topçu. YAkışmıyor ona laf söylemek.

Adsız dedi ki...

de morgan; sabri, meira, emre güngör, kewell; aydın, topal, ayhan, arda; karan, baros

skibbe efendi şöyle bir 4-4-2 yapsa, n'lur acep?

Adsız dedi ki...

kewell number one, hagi'den sonra gelen en iyi solak; ah olmaz olmaz, onsuz olmaz onsuz olmaz diyenlere bu sorum:


kemal okyay ( uğur boral'ları, fatih ceylan'ları, ilhan ummak'ları hiç katmıyorum) mı yoksa harry kewell mı?


not: bu soruya ı love you harry kewell diyenlerin tamamına yakını semih mi kezman mı? sorusuna kezman yanıtını verdi. hala da verenler var.

apaç

Parma Maniac dedi ki...

arkadaşlar, apaç'a sansür uygulamıyorum izninizle, zira çok eğlenceli bi yere gitmeye başladı olay.. apaç olmazsa olmaz burada.. :)

Kewell'ı sol bek yapıp Karan'lı forvetle 4-4-2 olmaz mı diyen isimsiz arkadaşa da direk yalan olur cevabını vereyim ben.. :)

Adsız dedi ki...

kemal okyay kim ya?

Adsız dedi ki...

apaça recep çetin mi hagi mi desek müjdat daha bıyıklı der, bırakın takılsın.

Adsız dedi ki...

apaç haklı. gerçeği yeni görüyorum. kewell mı gazanfer özcan mı deseler... (ki geçtim mahsun kırmızıgül'ü, alişan'ı, nihat doğan'ı...)

cevabımı biliyorsunuz.

Adsız dedi ki...

@kemal okyay

kemal okyay türkiye'nin boudewijn zenden'inidir. bu yarı ünlem yarı soru cümlene kırıldım.

@isimsiz

apaç'ın ''a'' sını ayırsaydın keşke. bu yarı dil bilgisi kurallarını hiçe sayan yarı alaycı cümlene kırıldım(2).

apaç

Adsız dedi ki...

ya aceto balsamicoda da bir ispanyol eleman var. bu apaçı ona benzetiyorum ben. yalnız ordaki eleman bayağı bilgili her skoru aynen biliyor. en son ispanya ve türkiye maçlarını skorlarını aynen bildi arada espriler de yapıyor.

ama bu apaç sadece muhalefet.

arnawut dedi ki...

a-paç naptın ya :D KEwell Türkiye'nin gördüğü en iyi topçulardan. Adamın rahatlığı yeter sahada. Lincoln 2pas yapacam diye altına zçarken Kewell sakin sakin oynamıyo mu mest oluyorum dün akşamda dahil. Tekniğinden söz etmeye gerenk yok.
Bu arada Gazanfer özcan- Kewell karşılaştırmasına çok güldüm, süperdi :D MAniac yine güzel bi maç yorumu, ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

kewell'da hız-çalım var mı? teknik var mı? savunma yapıyor mu? yazıktır, günahtır. 2 şut vurdu diye adamı hagi yaptınız başımıza.

iddia ediyorum bu kewell'ın üzülmez'den hiç bir farkı yok kalite olarak. üzülmez en azından çabalıyor, koşuyor.. kewell da hiçbir şey yok. göreceksiniz önümüzdeki haftalarda ben haklı çıkacağım.

ayrıca meira'yı da şişiriyorsunuz sürekli. yaptığı hataları da mı görmüyorsunuz? geçen sene songla, emre güngörle başarı olan servet'in, bu seneki başarısızlığının tek sebebi meira'dır. çözümü de emre güngör'ü oraya monte etmektir.

hacettepe maçında 2 gol yediren can, bellona maçında 3 gol yediren meira'dan çok mu daha kötü?

apaç

Adsız dedi ki...

apaç gel itiraf edelim: galatasaray'ı kıskanıyorsun :)

Adsız dedi ki...

hadi arkadaslar apac`a saldirmayi birakinda, biraz saglikli bakmaya baslayin. Kewell karsisina adam gibi bi sag kanat aldiginda ne yapacagi onemli.. adama birakirlar mi, tarla misali sol kanati oyle. Mazallah kirarlar o bacagi, zira iyi bos alan topcusu oldugu belli de daha efektif olmasi gerek. Dua edinde gruplarda bi italyan takimi cikmasin karsiniza :)
GS`in bu zamana kadar korkak oynayan Kayseri haricinde hangi takimla oynadi ki Kewell`i bu kadar yucelttiniz.
Ayrica mac bana Almanya 11.amator kume takimiyla GS maci havasi verdi. hatta Lincoln`un bal golunden sonra gurbetciler sahaya dalacak diye bekledim :)

Serge

Ortega dedi ki...

Neden illa birilerini karşılaştırma derdindeyiz, anlamadım..

Baros mu, Güiza mı?
Bu soruya Baros ya da Güiza dersek, ne olacak :D

Yahu o değil de, geçenlerde bir yerde Semih Şentük için mehmetçik Basri olur mu yorumları yapılıyordu. N'oluyoruz yahu? dedim.. kapattım sayfayı :D

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.