8 Eki 2010

Türkiye 11'i


Türkiye: Volkan; Gönül, Servet, Ömer, Sabri; Özer, Emre, Aurelio, Nuri, Hamit; Halil

"Servet - Ömer tandemi Klose'yi düşününce fazla sorunlu değil ama Müller ve Podolski'nin içeri dalışlarına verecekleri tepki maçın bizim adımıza kilit noktalarını oluşturabilir.. Bu açıdan bir stoper bek bu maç için şart ve Hiddink bunu nasıl kullanacak maçta göreceğiz.."

Birkaç saat önce yazılan aşağıdaki preview'da geçen bu cümleye Hiddink'in verdiği yanıt yukarıda.. Gökhan Gönül'ün sağ bek olarak yerinin garanti olduğu takımda stoper bek olarak kullanılabilecek tek oyuncu Hakan Balta'ydı ve o da son dönemde yaşadığı rezillikler sonra üstüne gelen Arjantinli junior ve takıma dönen Çağlar'la morali paramparça olmuş bir oyuncuydu.. Doğal olarak Hiddink bu riski almadı ve geçmişte 2-3 maçlık sol bek deneyimi olan Sabri'yi sol beke yerleştirdi.. Euro 2010 yarı finalinde sağdan yardırarak Philipp Lahm'ı maç içinde paspas eden Sabri'nin Almanya'ya karşı oynaması çok anormal değil ama bunun sol bekte, Müller'in karşısına çıkarak gerçekleşmesi ve Sabri'nin uzun zamandır maç oynamadan bu kritik pozisyona yerleşiyor olması ülke insanını huzursuz ediyor..

Orta saha ve forvetteki sürprizler ise daha anlaşılır.. Nuri ve Hamit'ten birinin kenardan merkeze yardımcı olarak orada üstünlük sağlama unsurunu Hiddink, Özer seçimiyle katmerlemek istemiş.. Kendi takımında forma giymeyen Özer'in bu maçta yine kenardan içe girerek orta sahayı kalabalıklaştıran ve top tutan oyuncu kontenjanından 11'e dahil edildiğini anlamak zor değil.. Arda Turan'ın yokluğunda top tutma konusu önemli handikaplardan biriydi ve Özer oyuncu yapısıyla bu sorunu hafifletebilecek oyunculardan biri.. Ama o da maç oynamadan Almanya karşısına çıkacak ve oynadığı dönemde vasatı geçemeyen haliyle takıma ne şekilde katkı yapacak bunu maçta göreceğiz..

3 merkez ve iki kenar oyuncusunun "orta saha" orijinli olduğu (Tamam Hamit devşirme) bir takım Halil seçimini de anlıyoruz.. Böyle bir beşli gerçek bir santrfor istiyor ve Almanya'da bu mevkiiden çoğunlukla uzaklaştırılmasına rağmen natureli bir uç oyuncusu olan Halil'in seçimi mantıklı.. Sırtı dönük oyunuyla Semih de bu beşliye entegre olması açısından iyi bir seçim olabilirdi ve muhtemelen Hiddink tercihini bu iki oyuncu arasından kullandı.. Halil'in sık sık geriye gelen ve orta saha özelliklerini de gösterebileceği bu takımda sürpriz forvet konuşarı kimden ve hangi bölgeden gelecek onu şu anda kestirmek kolay değil..

Hiddink, Schweinsteiger'in yokluğunda Almanya'nın zayıf olduğu bölgesinin farkında ve bizim takımın en güçlü bölgesine daha çok yüklenerek bu zaafiyetten yararlanmak istiyor.. İçeri giren oyuncularla iki hücum bekinin öne çıkışları da önemli olabilir ama ters ayaklı Sabri'den Müller karşısında biraz daha kontrollü bir oyun bekliyoruz.. Hiddink oyun kontrolü ve topla oynamada daha üstün bir takım istiyor.. Almanya'nın yaratıcı hızını kesebilecek olgulardan biri bu ve takımımız maçta bunu yapabilir.. Erken yenebilecek bir gol bütün planı çöpe atar ama ilk yarım saati atlattığımız takdirde oyundaki üstünlüğünü yavaş yavaş artıran bir Türkiye'yi bu akşam görebiliriz..

2 YORUM:

zizou dedi ki...

Sabri'nin koridor inşallah otobana dönmez. Ha bir de erken gol yemezsek en az 1 puan çıkartırız..

E dedi ki...

Şansal Büyüka maçtan sonra "20 yıl önceye gittim" demiş.

Çok doğru. Türkiye'de İLKEL futbol oynanıyor. Bu izlediğimize futbol demek bile hata. 3 büyükler ne oynuyor ki Milli Takım'da ne oynasın ? Köşe, bucak İLKEL futbol olmuş. Dan, dun. Vur, şişir ileri. Topun peşinden koş. Rakibin peşinden koş. Gölge pres yap. Top tep. Aman takım arkadaşına pas verme, bomboş pozisyonda bile, bir Alman kestir gözüne, pasını ona nişanla.

Trilyonlar kazanan Türk futbolcuların icraa ettiği futboldan tiksindim yemin ediyorum.
Yerin dibine batsın Fenerbahçe'de, Galatasaray'da, Milli Takım'da... Hepsi futbol katili, 20 sene öncenin topunu oynuyorlar bu ipek gibi zeminde, ileri teknoloji krampon, top, formaları eşliğinde.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.