11 Mar 2010

World Snooker Championship 2010


Dünya ilk 16'sının direkt katıldığı, kalan 16 kişinin de eleme turlarından geldiği Dünya Şampiyonası 2010'un ilk turu biraz önce açıklandı.. Graeme Dott, Barry Hawkins, Jamie Cope, Ken Doherty, Stephen Lee, Steve Davis ve Liang Wenbo gibi oyuncuların elemelerden geldiği büyük turnuvanın bu seneki en önemli sürprizi fotoğraftaki Zhang Anda.. Son yılların en eğlenceli elemeleri olduğu söyleniyor bu seneki turnuvanın.. Ki burada yer almak o kadar önemli ki alt taraflarda kan gövdeyi götürüyor.. Kısa tutup fikstürü verelim hemen..

John Higgins v Barry Hawkins

Mark King v Steve Davis

Neil Robertson v Fergal O'Brien

Marco Fu v Martin Gould

Ali Carter v Jamie Cope

Joe Perry v Michael Holt

Ding Junhui v Stuart Pettman

Shaun Murphy vGerard Greene

Stephen Maguire v Stephen Lee

Peter Ebdon v Graeme Dott

Mark Allen v Tom Ford

Ryan Day v Mark Davis

Mark Selby v Ken Doherty

Stephen Hendry v Zhang Anda

Mark Williams v Marcus Campbell

Ronnie O'Sullivan v Liang Wenbo

Açık ve net, ilk turun en önemli mücadelesi Ronnie - Lenbo maçı olacak.. Roket'in geleneksel fikstür uğursuzluklarının daha ilk turda açılması beklenen bir şeydi.. Fakat ilginç olan uzun zamandır ilk defa Ronnie'nin olduğu alt tablo değil de, üst tablonun daha çok top class oyuncu barındırması oldu.. Bu açıdan şanslı bizimki.. Üst tabloda ilk bakışta John Higgins, Neil Robertson, Ali Carter, Shaun Murphy, Marco Fu ve Ding Junhui göze çarparken alt tabloda Ronnie'nin yanında Mark Selby, Stephen Maguire ve Mark Allen var.. Bariz bir şekilde üst taraf daha sağlam duruyor.. Mark Williams ve Stephen Hendry isimleriyle dengeliyorlar burayı ama biraz yalan tabii bu.. Williams özellikle son turnuvalarda bir çıkış gösterse de bunu daimi tutabileceğini ben sanmıyorum..

Ronnie ilk turda Liang karşısında bir şanssızlık yaşamazsa çeyrek çok uzak değil.. Orada Selby'den sonra yarı finalde muhtemelen Murphy gelir karşısına.. 3 kritik maç duruyor önünde.. Üst tablonun eliti John Higgins ise ilk 2 turda rahat olacak.. Ama onun da çeyrek finalden sonra zorlu etapları başlıyor.. Son olarak en düşük ilk 8 bahis oranları da şöyle:

Ronnie O'Sullivan - 3/1
John Higgins - 5/1
Mark Selby - 7/1
Ding Junhui - 10/1
Shaun Murphy - 12/1
Neil Robertson - 12/1
Stephen Maguire - 14/1
Mark Williams - 20/1

Artık 17 Nisan'ı bekliyoruz..

1 YORUM:

lembo dedi ki...

turnuva öncesinde, mart sonu çin açık var tabii.. büyük ihtimalle dünya şampiyonası başladığında roketin babası hapisten çıkmış olacak.. babası tribünde olursa herhalde roketi kimse durduramaz.. roket olmazsa ali carter dışındaki herkes şampiyon olabilir. onu hiç sevmiyorum.. ken doherty'ye ayrı bir saygı, sevgim var.. Zor ama iyi bir turnuva geçirmesini dilerim..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.