9 Oca 2009

Yusuf Şimşek


Haber dün gece düştü piyasaya ama Trabzon'un çok daha önceden devrede olması nedeniyle tam olarak da kesinleşmemişti, her kafadan bir ses çıktı.. Uzun süre inanmadım Beşiktaş'ın Yusuf'u alacağına.. Önce şaka dedim.. Daha sonra 1 milyon liraya yakın para üstüne Aydın Karabulut ismini görünce emin oldum.. Bu olsa olsa bir Demirören transferi olabilirdi..

Aydın Karabulut'un 3-4 yıl sonra ne duruma geleceği konusunda hiçbir fikrim yok.. Fakat takımın elindeki en önemli 1-2 genç yetenekten biri olduğu kesin bir gerçekti.. 20 yaşını yeni bitirdi bu çocuk ve 33 yaşındaki Yusuf Şimşek'e karşı yüklü bir parayla birlikte elden çıktı.. Uzun süre kiralıktır dedim ama bütün haberler bonservisle verildiği yönünde.. İşin kötüsü sabah uyanıp bu transfer haberini okuyan Beşiktaşlılar Mehmet Özdilek'in "Aydın'ı kiralık istedik, vermedi Beşiktaş.." cümlelerini de okuyacak bir yandan..

Delgado bavulunu toplasın gitsin artık bu transfer üzerine.. Biz Arda'ya kızıyoruz şut özelliğin yok evladım, biraz çalış diye.. Beşiktaş 33 yaşına gelmesine rağmen Arda'dan daha kötü şut atma yeteneğine sahip olan Yusuf Şimşek'i kadroya katıyor.. Yaş 33, mücadele yok.. Al ver yapacak orta sahada, 2-3 tane de Sergen pası atacak tamam.. İzlemesi çok keyifli oyuncudur Yusuf ama Beşiktaş'ta değil! Yıldırım Demirören ve Mustafa Denizli'ye futbolda "vizyon" diye bir kavram olduğunu hatırlatmak isterim..

17 YORUM:

Her Yol Roma dedi ki...

75'li yusuf'u al, 88'li aydın'ı, tuna'yı ve para ver. tam bir "made by demirören" transferi.

ynwa dedi ki...

benim midem kaldırmıyor artık bu kadarını...

alessandro del piero dedi ki...

demiroren ne kadar kotu olsa da yine de toplamda besiktasa verdigi zarar bizim zombi ozhanin galatasaraya verdigi zarari gecemez her halukarda. 6 senelik fetret devrini resmen yeni yeni atlatabiliyo takim, 2002de o degil de akil kurallari geregince mehmet cansun baskan secilmis olsa su an hangi konumda olabilecegimizi hayal dahi edemiyorum.. ama besiktas mesela bi 4 sene once de su anki konumundan cok cok daha iyi degildi, ha belki taraftari gozunde onemli bir prestij kaybina ugradigi, etiksel degerlerini yitirdigi bir gercek ama ayni durumun daha fazlasi biz cimbomlular icin gecerliydi kestane baskan zamaninda..

Mario Jardel dedi ki...

@lifeisopeth

dediğin gibi össan abinin bi ribery falsosu bile yıldırım demirören'in beşiktaş'a verdiği toplam zararın kat ve kat fazlasıdır. Diğer saçmalıkları saymıyorum bile. Şu an dünyanın en iyi 10-15 oyuncusu arasında sayılacak bir oyuncuyu elimizde tutsak toplam borcun minimum 1/3'ünü öderdik herhalde

Bu transfere gelince radyoda haberin sonuna yetiştim. son anda beşiktaş, bursaspor laflarını falan duyunca ilk başta sercan'ı aldıklarını düşündüm ''vay be iyi transfer yapmış beşiktaş'' dedim ama blogtaki haberi görünce herşey netleşti. Şaşırmadım desem yalan olur. Aydın karabulut soru işareti gibi ama geçen sezon oynadığı maçlara bakarsak gelişme gösterecek gibi duruyordu, kumaş vardı. öyle ya da böyle ümit vaat eden bir futbolu görüyorduk, bizim mehmet güven ile yetenek açısından kesinlikle karşılaştırılamazdı. 33 yaşındaki bir futbolcuya gelecekteki getirisi eğer patlama yaparsa 3-4 milyon euro olacak bir futbolcu artı 1 milyon euro para baya bi abest kaçtı be

UzunPaslar dedi ki...

aydın karabulut, yetenekli bir genç futbolcu ama birden bu kadar kıymete binmesini anlamıyorum. belki ileride iyi bir sol açık olabilir ama olmayabilir de. aydın'dan asla ibrahim üzülmez'in yerini alacak bir sol bek olamaz çünkü defansı çok zayıf.

yusuf beşiktaş'a gerekli miydi bilmiyorum ama beşiktaş'ın sergen ve tümer'den sonra yerli bir 10 numara aradığı da bir gerçekti. bence yusuf'un transferi tam anlamıyla bir kumar. bir de unutmamak gerekir ki delgado'nun sakatlığı ne olacak hiçbirimiz daha bilmiyoruz.

apaç dedi ki...

sene sonundaki kuvvetli şampiyonluk ihtimali için yapılmıştır yusuf transferi.

ve sene sonunda şampiyon olunca sinan vardar dışında kimse bahsetmez vizyondan, aydın'dan, özkaynaktan.

son 14 yılda 1 şampiyonluk gören, giderek ts psikozuna giren bir takım için önemli, anahtar bir hamledir yusuf hamlesi.

ben, genel kadar katı bakmıyorum/bakamıyorum bu transfere.

Adsız dedi ki...

ben bursaspor yusuf artı 1 milyon verse dahi aydın ı bırakmazdım

ERKUT dedi ki...

Yusuf'un özellikle bu sezon G.Saray maçı dışında üst düzey bir oyun oynadığı maç yok.kapasite olarak Yusufu tartışmak olmaz lakin kapasitesinin ne kadarını ortaya koyacağı muamma.Yusuf sıfır bonservis ile kadroya alternatif olarak alınabilir lakin 1 milyon bonservis ve Aydın gibi potansiyel sahibi ( şans bulduğu maçlarda özellikle ofansif anlamda etkili oldu) aşama kaydetmesi kuvvetle muhtemel bir isimin verilmesi çok yanlış.Delgado'nun problemleri ve performansı sonrası Beşiktaş'ın kurtuluş reçetesi Yusuf ise zaten söz söylemeye gerek yok.

Adsız dedi ki...

ribery gs de olsa 25 milyon euro filan veren asla çıkmazdı bence. belki 2006 dünya kupasına da almazlardı. türkiye de ağzınla kuş tutsan yabancıların bakıç açısı değişmez diye düşünüyorum.
yusuf konusunda ise apaç a katılıyorum. ayrıca aydın maydın gibi gençlerin çok şişirildiğini düşünüyorum bi aydın da bizde var görüyoruz..

Adsız dedi ki...

beni çok ilgilendirmiyorda şunu diyeyim. yusuf mudur beşiktaşa şampiyonluk getirecek olan ?

"yusuf ta geldi. tamam bu sene olacağız şampiyon artık " diyen bjk li var mıdır.

Parma Maniac dedi ki...

lifeisopeth mesajını aldım..

Adsız dedi ki...

ben ozhan konusunda size katilmiyorum arkadaslar, ozhanin galatasaraya verdigi zarar demirorenin besiktasi dusurdugu durumlar karsisinda bir hic bence, galatasaray en azindan sampiyonluk felan yasadi ozhan varken, demiroren turkiyenin 3. buyuk takimini aldi bir hic haline getirdi (besiktasli arkadaslar kusura bakmasinlar). apac demiski ts psikozuna felan dustu diye kim ne derse desin su an eskiden kalma sampiyonluklariyla ve de ligde bu seneki iddiali konumundan dolayi trabzon her halukarda ligin 3. buyugudur, sonrasi iste gider besiktas kayseri sivas diye. kimse kusura bakmasin, demiroren resmen bu takimi bitirdi, ben bir galatasarayli olarak uzuluyorum turkiyenin bir zamanlarki 3. buyugunu bu hallerde gordukce :( nedir arkadasim bu klubun hali yokmudur bir baskan adayi? hersey bu klubun demirorene 20-25 milyon dolar borcu var diyemi gerceklesiyor? yokmudur bunun kanuni bir yolu, bu adami klubun baskanligindan uzaklastirmak icin
?

Adsız dedi ki...

borç 25 milyon olsa iyi. bjk nin borcu 50 milyon dan fazla. sanırım 60 a yakın bir rakam. ve baba demirören bu aranın hibe edilmesine kesinlikle karşı.yıldırım da bu parayı bırakmaz.

ayrıca bir fenerbahçeli olarak beşiktaşın haline hiiiiiççççççççç üzülmüyorum. valla çok ta önemli değil. gs ile biz arada sivas falan yeteriz bu lige. zaten yıllardır top oynamayan beşiktaş olsa nolur olmasa nolur. beşiktaşın fenerbahçe yada real madrid liverpool juventus gibi büyük yabancı takımlarla oynadığı maçlar hariç hiçbir maçını izlemem. resmen sıkıntı kaynağı. biz de zamanında çok kaos yaşadık gs de yaşadı ama bu kadar omurgasızlık türk futbolunda görülmedi.

Adsız dedi ki...

Kendimi keserim o zaman!!!

jose dedi ki...

Demirören Özhan Canaydından çok daha kotu bır baskan bana göre.Adam resmen dalga geçiyor x milyon taraftarla.Babası Erdogan Demirörende bunun tıcaret hayatındakı becerıksızlıgını anlamış olacakki oglunu uzaklastırdı şirket işlerinden sanırım Beşiktaşa yonlendırerek.Olan taraftarlarına oluyor bu çınarın.

turhanatakan dedi ki...

özhan canaydın zamanında yaşadığımız sıkıntılara katılıyorum ama demirören benim 25 yılda hatırladığım en kötü yönetici (başkan bile demiyorum, futbol diye ayırmıyorum, tamam biraz abartıyorum).

bence sorunun kaynağını biraz da beşiktaşın 100. yıl şampiyonluğunda aramak lazım. beşiktaş o sezona yatırım yaparken ve genel olarak mükemmele yakın bir sezon geçirirken alıştığımız beşiktaşlı duruşu dışı söylemler taraftarından fazla eleştiri almadı. belki bunun nedeni sadece başarının gelmesi değildi ama önemli bir etkenin de bu olduğunu kabul etmek gerek.

sonrasında benim tespitim beşiktaş'ta yıllardır dile getirilen 3. büyük lafından doğan sıkıntının atlatıldığı düşünüldü ve galatasaray-fenerbahçe yapsa daha az yadırganacak yollara gidildi. zaten işin acı kısmı da bu: beşiktaş'ın lobisi diğer iki büyüğe göre oldukça zayıf ve aynı pislikler/saçmalıklar bizim tarafımızdan veya fenerbahçe tarafından yapılsa o kadar garip karşılanmıyor. daha doğrusu diğer iki büyük saçmalasa bile toparlanacak güce sahipken beşiktaş yönetimi saçmaladıkça kulübü batırıyor. benim gördüğüm tablo kısaca budur.

son olarak fahri tatanın transfer haberini cep telefonuna gelen bilgi mesajıyla öğrenmesi hadisesi bile fazlasıyla üzücüdür.

Her Yol Roma dedi ki...

ayrıca; yusuf, demirören döneminin 9.fenerlisi...

http://heryolroma.blogspot.com/2009/01/fenerin-eskileri.html

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.