24 Oca 2009

,

Sivasspor 2-0 Galatasaray


Birçok kişi hakemleri yakan aslında yardımcıları yorumunu yapıyordu.. Her geçen hafta daha çok inanmaya başlıyorum buna.. Sene başından beri hakem garipliklerinin yaşandığı maçların yarısından çoğunda yardımcılar ön plana çıkıyor.. Ümit Karan neden atıldı raporlardan ve açıklamalardan öğreniriz artık.. İkinci yarının tam başında bu maçtan cacık olmaz diyerek çayımı tazelemek için mutfağa yöneldiğim sırada gol geldi, aceleyle gelip izlerken ofsayt gibi gördüm ama hiçbir yerde benzer yorum göremedim.. Yanıldım sanıyorum..

Galatasaray'ın maça çıktığı defans dörtlüsü neredeyse Antalya'daki hazırlık maçlarında denenmeyecek bir kurgu ama mecburiyet böyle durumlarda bırakabiliyor insanı.. İlk yarı boyunca orta sahayı Arda-Topal-Ayhan-Barış'la iyi tuttu Galatasaray.. Sivas sağ kanadının tamamen su ve buzlarla kaplı olması hem Arda'nın performansını düşürüp ortaya yaklaşmasına neden oldu, hem de Volkan-Arda sol tarafıyla Galatasaray'ın en zayıf bölgesini Sivas'ın hiç kullanamamasını sağladı.. Arda'nın dönem dönem sağ tarafa geçmesini bekledim ama gelmedi böyle bir hamle.. Barış sağ açıkta sık sık içeri girip orta sahayı üçleme çabasına girip Sabri'nin önünü açınca orada iyi bir yapı kurulmuştu ama bu sahada bu kadar.. Tam ikinci yarı Arda'nın öbür çizgide etkili olabileceğini ve Galatasaray'ın Sivas'a şut denemesinde bile bulundurmadığı ilk yarıdan sonra oyuna ağırlığını koyabileceğini düşünürken 45 dakika boyunca ismini bir ya da iki kez duyduğum Karan atıldı, işler değişti..

Devrede gelen Tum-Yıldız ikilisine eklenen Balili değişikliği cesur bir karardı Galatasaray 10 kişi kalmasına rağmen ki böyle bir zeminde eksilerek yapabilecekleri iyice kısıtlanan Galatasaray karşısında çabuk da gösterdi etkisini.. İlk yarı boyunca Mehmmet Yıldız ve Herve Tum'a top şişirmekten başka hiçbir şey yapmayan Sivas bir anda oynamaya başladı.. Maç eşit oyuncu sayısıyla dengede gitse bile bu zeminde mantıklı açılımlar yapıp oyunu konuşmak çok zordu.. İkinci yarıda iyice zorlaştı bu.. Hakan Balta elinden geleni yaptı stoperde ama 36'lık Emre'yle olumlu bir birliktelik kurmak zor tabii bu saatten sonra..

Mehmet Yıldız'ı iyi ki almadı Galatasaray.. Sahada boğuşmaktan başka hiçbir şey yapmayan Yıldız bir maçta daha gol atmadan nasıl takıma faydalı olunur, böyle sahalarda nasıl oynanır onu gösterdi.. Ama tabii Galatasaray'a böyle sahalarda boğuşacak adam değil, çok klas oyuncular lazım.. Hatalı atıldığına inandığım Karan'ın bu durumunu tamamen devre dışı bırakarak ilk 45 dakikada oynadığı oyun müthiş mesela.. Baros'un arkasındaki ilk adam da Karan işte.. Yıldız boğuşmaktan başka hiçbir şey yapmıyor çoğuna göre.. Adam devrede 11 gol atıp 7 asist yapmış.. Lincoln ya da Alex yapınca büyük olay bu Türkiye'de, Yıldız forvet olarak yaptığında önemsiz.. Boğuşur sadece Mehmet.. Hem gelip de acı çekmesin zaten Galatasaray'a.. Onun bir boy büyüğü yıllarca Yıldız'ın şu anda aldığı eleştirileri aldı takımına en büyük başarıları kazandırırken.. Mehmet 27'sinden sonra kaldıramaz bunları.. Galatasaray'ın da forvet eksiği yok zaten, ama ben yine de şu duayı edeyim: Allah Baros'u sakatlıklardan korusun!

16 YORUM:

Adsız dedi ki...

m. yıldız küçük takımın büyük oyuncusudur. ne bekliyor millet anlamıyorum. tanju çolak mı ?. anadoludan her gelen öyle tanju tuncay falan olamıyo..

şampiyonluk giderse işte bu maç yüzünden kaybederiz.

alessandro del piero dedi ki...

bu maçın şampiyonluğun gitmesiyle (ki allah korusun) hiçbir alakası olamaz.. lincoln gibi bi beyni olmayan, emre güngör, servet gibi defansın has adamlarından yoksun bi takım ligin belki de en zor deplasmanında hele ki bu zor saha şartlarında elbette yenilebilir.. nasıl yeniliriz, çok ararız biz bu puanları tarzı yorumlar bilgisizlikten öteye gitmez.. takım eksiklerini giderip yeniden düzene oturduğunda eski formuna kavuşacaktır, her halukarda da şampiyonluğun açık ara favorisidir.. enseyi karatmanın alemi yok..

asıl düşünmemiz gereken nokta bordeaux maçlarıdır, çok yi hazırlanıp geçebiliriz turu umarım..

apaç dedi ki...

son paragrafına imzadan fazlasını atıyorum tardini.

memleketin en iyi forveti olduğunu göstermesi için illa saç uzatıp, mercurial talaria giymesi lazım bu adamın.

köhne mundialle, işden eve saçla olmuyor.

görüyoruz.

apaç dedi ki...

ikinci avrupa kupasıysa erek; hiç şovenist, eski fenerli, galatasaray kültürü de bla bla denilmeden söz kesilmesi gerekir bülent uygun'la.

ben bunu bilir, bunu söylerim.

Gökçe dedi ki...

Karan yerdeki su birinkitisine tekme atip yardimci hakemin ustune suyu sicratti... Yardinci hakem Arda ve Sabri'ye bak ustum basim ne hale geldi diye formasini gosterdi..

Mesut Ulukök dedi ki...

Sen herşeyi biliyorsun zaten apaç.. :)

GK dedi ki...

De Sanctis'in dengesiz oyunu dikkatimi çekti.Ayrıca Sivasspor bu durumda ise Mehmet Yıldız'ın Balili'nin katkısı kadar Petkovic'in de katkısı varmış,bi kez daha gördük bu gün.Ligin raconunu en iyi bilen 2-3 kalecisinden biri Petkovic.

Adsız dedi ki...

benim bildiğim ümit küfrettiği için kart gördü. bence maçın hakkı beraberlikti. bu arada geçen sene sivas neden şampiyon olamadı çünkü hem fb hem gs ye içerde dışarda yenildiği için. eğer o 4 maçın 2 sini kazansaydı şampiyon sivaspor du geçen yıl. bu sene akıllanmışlar. anadoludan şampiyon ya bu sene çıkar yada çıkmaz.

alessandro del piero dedi ki...

eyvallah apaç, bülent uygun gelsin bu takıma, senden başka destekleyeni olmaz zaten takımın.. güzel bi ikili olursunuz beraber..

sen taraftar, sağ kanatta sabri, forvette mehmet yıldız, teknik direktör bülent uygun.. rüya gibi bi takım, düşüncesi bile muhteşem..

jose dedi ki...

Abdurrahman Dereliyi Galatasarayda gormek ısterım.Bugun süratiyle bir kez daha beni etkiledi..

jose dedi ki...

@Alessandro

Kopardın gece gece:)

Adsız dedi ki...

senin futbol kulturunde bu iste apac :) guzel ama her tipten insanin yazmasi her dusunceden, biri diyorki mehmet yildizla bulent uygun felan avrupada sampiyonluk getirir diyor bla bla yapmayin diyor oburu abdurrahman gelmeli diyor :)

Adsız dedi ki...

abdurrahman'la mehmet yıldız iyi olurdu. bülent uygun ne kadar başarılı olsa da ben istemem.fazlasıyla antipatik. ha başarılı orası ayrı.

jose dedi ki...

@Adsız 06:25

Sen sağ bek devşirme sabriyi izlemeye devam et zaten o paklar bu takımı.

cankalender dedi ki...

Çok sevilen Ümit Karan, zamanında Hakan Şükür öncesinde Tanju vs zaten hep İngiliz altyapısından bize gelmiş oyuncular olduğu için Mehmet Yıldız'ın istenmemesi normal.

Bize gelmez öyle Anadolu takımından golcü falan. Hepsi küçük takım oglum onların, anca orada ötüyo boruları...

Mario Jardel dedi ki...

Ya o değilde şu sezer denen arkadaş benim dikkatimi çekiyor sivasta. Oynadığı oyunla falan değil ha sakın yanlış anlaşılmasın.. Galatasaray maçlarındaki provakatörlük görevini dört dörtlük yapmasıyla.. Geçen sene hatırlarsınız galatasaray'a attığı golden sonra müstescen olarak ''nasıl geçirdim'' gibilerinden bir hareket yapmıştı. O maçta da bir çok tartışmanın içine gereksiz şekilde girip ortalığı germişti.. Nitekim bu maçta da provakatörlük görevini çok güzel üstlendi.. Tamam emre aşık o pozisyonda sert girdi ama bu adamın başka bir kini var sanki galatasaray'a karşı.. Geçmişteki o maç ile bu maçı karşılaştıranlar rahatlıkla farkeder..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.