5 Oca 2009

Sermet Downing iş başında


Manchester City'den sonra ara transfer döneminde en çok şey beklenen kulüp Tottenham Hotspur.. Sir Alex, Hargreaves'in ıskartaya çıkmasına rağmen benim kadrom yeterli, transfer istemiyorum diyor.. Flamini'nin suni boşluğunun hala doldurulamadığı iddia edilen Arsenal'de bir de Cesc'in lastiği patlayınca Londra'dan çok şey bekliyor medya.. Arsene Wenger her zamanki tutumunu devam ettiriyor: "Büyük transfer bekleyenler hayal kurmasın.." Scolari'nin de demeçleri çok farklı değil.. Böyle olunca durum büyüklerde, iş orta karar kulüplere kalıyor tabii..

Spurs'un Stewart Downing ve Jermaine Defoe üzerindeki ilgisi bir süredir bilinen bir şey Ada'da.. Aaron Lennon'ın üzerine David Bentley alıp sol tarafa olmamış, olup olmayacağı da şu anda belli olmayan Giovani Dos Santos'u transfer edince sezon ortası sol kanat krizi yaşamaması imkansız bir kulübün.. Downing kim peki? Bu bölgenin bana göre en üstün İngiliz'i şu anda.. Stewart kardeşim de çok özel ilgim olan topçulardan biridir benim.. Boro'daki heder oluşunu da 1-2 yıldır esefle izliyorum.. En sonunda canına tak etmiş ve başkan Steve Gibson'ın kapısını çalıp ben gitmek istiyorum artık demiş.. Madem gitmek istiyorsun, 2008'in başında ne diye takımla 5 yıllık sözleşme imzalarsın bre kendini bilmez diyebilirsiniz bu duruma.. Tam bu anda devreye giren kişi baba Stewart oluyor (evet, aynı isimdeler) ve geçen sene imzalanan sözleşme sırasında oyuncuya takıma çok iyi takviyeler yapılacağına ve hedef büyütüleceğine dair büyük sözler verildiğini ama hepsini boşa çıktığını, ortada kalanın yine EPL'de kümede kalmak için savaşan bir kulüp olduğunu söylüyor peder Downing.. Oğlunun bu konuda büyük hayal kırıklığı yaşadığını da ekliyor.. Kendisinin geçen seneki imzadan sonra da çıkıp bir takım açıklamalar yaptığını hatırlıyorum ben, konuda bağımsız olarak belirtmek gerekirse..


Bu isteğe tepki ne olacak bilmiyorum.. Gareth Southgate Tuncay ve Downing konusunda oyuncuların kesinlikle satılmaması gerektiğine dair bir rapor vermişti kendi yönetimine.. Harry Redknapp da Downing ve Defoe'ya olan ilgilerini resmen açıklarken işin tamamen Boro yönetiminde bittiğini, ancak onlar isterse bu transferin gerçekleşeceğini, aksi halde çok da ısrarcı olmayacaklarını açıkladı.. Downing klasik bir şekilde ileri geri çalışıp mekanik oynayan robotlaşmış kanat oyuncusu profilinden çok farklı, açıktaki vizyonuna önemli miktarda yaratıcılığı katmış, topu iyi kesen, iyi vuran, duran topları çok etkili kullanan ekstra bir yetenek.. Ama onun da gelişimi 1-2 senedir duraklama noktasında ve bunun nedeni olarak direkt olarak Boro'nun durumunu görüyorum ben.. Bir oyuncunun vizyonu, hedefleri ve yeteneği bulunduğu takımın fazlasıyla üstündeyse uzun vadede bu birlikteliğin topçuya zarar verdiği düşüncesindeyim ben.. Bu açıdan da böyle oyuncuların daha büyük takımlara transferi bir gereklilik bence.. Bırakın da her oyuncu büyük kulüplere transfer olmasın düşüncesi de pek katıldığım bir konu değil.. Arda'nın, Gökhan Gönül'ün vizyonları bizim kulüpleri aşacak boyuta gelirse onları bu ligde tutabilir misiniz? Andrei Arshavin'in yaşadığı durum da budur şu anda.. İleriye dair büyüme hedefi olmayan takımlardaki büyük yetenekler önünde sonunda kopmaya mahkumdur kulüplerinden.. Spurs doğru seçim midir? Ben Arsenal'in sol kanadındaki boşluğu doldurabilecek yetenekte görüyorum Downing'i.. Spurs son yıllarda transferdeki başarılarıyla hatırlanan bir kulüp değil ama Harry Redknapp önemli bir şanstır.. O açıdan da Boro'dan sonra gayet olumlu bir basamak çıkışı olur Stewart Downing için bu transfer.. Boro ne olur? Açık ve net söylüyorum, Tuncay ve Afonso Alves anormal işler yapmazsa gidiş bir alt ligdir Boro için.. Zaten bunun farkında oldukları için de bu transferin gerçekleşme olasılığı zayıflıyor biraz..

Jermaine Defoe'da da garip bir durum var.. O da geçen senenin başında, Benjani City'ye gidince onun yerine Harry Redknapp'ın özel isteğiyle transfer edildi Portsmouth'a Spurs'ten.. Benjani'den gelen parayı harcayarak daha genç bir forvet alarak o bölgeyi upgrade ettiler.. Üzerinden bir yıl geçmeden tekrar Spurs'un Defoe'ya talip olması gariptir tabii ama bunu da Redknapp etkisiyle açıklamak lazım.. Net olarak tekliflerini ilettiler, bu transferin gerçekleşme olasılığını artıran şey de Portsmouth'un mali durumu.. Bu iki transfer çok farklı bir konuma getirebilir Spurs'u.. Downing'in alınması elzem, Pavlyuchenko'nun partneri olarak Bentley'nin forvette değerlendirilmesiyse benim kendi yazdığım reçetem Spurs'e.. Defoe'nun da yeni umut olarak çıkıp oyun karakterinin üzerine fazla bir şey ekleyememesi onun üzerine konuşulan rakamların overpaid terimiyle yaftalanması gerektiği dışında bir şey düşündürmüyor bana nedense..

3 YORUM:

Her Yol Roma dedi ki...

downing gerçekten özel bi oyuncu ve de cidden dediğin gibi m'boro'da harcanmakta. ama m'boro bırakmaz gibi sanki, bırakırsa da kendini championship'e bırakır, bizim oğlan da kimbilir tottenham, a.villa mı yapar yoksa dendiği gibi chelski mi görürüz..

jose dedi ki...

Bentleyi solda deneseler fenada etmezler hani..

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
it was a great Juande´s mistake during his Spurs´s period...Defoe is an excellent player and he will show us again.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.