16 Oca 2009

Prison Break 4. sezon


Bu macera-serüven türü içinde 1. sezonu açık ara izlediğim en iyi dizi sezonu olan (Lost'un 1'iyle beraber) PB'nin dibe vuruşunu açıklamak için kelimeler kifayetsiz.. Bu yüzdendir ki sadece senaryo ve hikayede görülen dip değil, rating'lerin de iki seksen yere uzanması sonrasında dizi bu garabet sezonundan sonra bitiyor.. Yine de ilk yarıdan sonra bütün saçmalıklara rağmen toparladı.. İlk sezonuna saygımdan 10 sezon verseler izlerdim ama tadına bırakamadılar, bari kesebilecekleri en kısa yerde kessinler..

Benim anlamadığım bir şey var 3. ve 4. sezonlarla ilgili, belki bir yardımı dokunan çıkar dedim burada.. 4'ü indirip izleyip siliyorum, 3 de şu anda elimde yok bakamıyorum geriye dönüp.. Kaçırdığım bir şeyler olmalı benim bu Whistler konusunda.. Bu company rezilleri Whistler'ı ve kuş kitabını niye istiyordu yahu? Scylla'ya ulaşmak değil miydi amaç? E zaten bunların elinde korunuyormuş Scylla, niye general cevval dişi ajanı sıkıştırıp artık Whistler'ı çıkarmalıyız, kuş kitabı noldu gibi zırvalıklarla kafa şişiriyordu.. 2-3 haftadır kafama takılıyor, bi aydınlatıverin ya.. Boşu boşuna mı izledik 3. sezonu biz, neydi Whistler'ı bu kadar önemli yapan? Yoksa ben iyice düşen motivasyonumla büyük bir şeyi mi görmezden geliyorum.. Aklıma onun Scylla'ya ulaşabiliyor olmasının şirketi tehdit etmesi geliyor ama adam en berbat yere düşmüş işte, çıkarıp daha büyük tehdit hale getirmenin de mantığını bulamadım..

Lost'un gelmesine az kaldı.. Onda da 3-4 ay verip 8 ay bekleterek bütün heyecanı ve motivasyonu öldürmeyi başarıyorlar ama kült tabi.. 24 çok sağlam dönmüş diyorlar, izledikten sonra yazacağım bir şeyler onunla ilgili de..

15 YORUM:

Egemen Ulubilir dedi ki...

hocam gerçekten orası biraz karışık; ama bence tüm sırlar generalde bitiyor. adam gerçekten de kimseye güvenmiyor, Gretchen'a sürekli diyor whistlerı sonadan çıkarmamız lazım fln diye ama bence general whistlerı hep company için bir tehdit olarak gördüğü için öldürtecekti. ama önce whistlerın elinde company ile ilgili ne var ne yok öğrenmek istedi. gretchen'ı da kandırdı general hep,ona değer verdiğini falan hissettirdi ama aslında general için önemli olan tek şey companynin gelecek planlarının güvenliği..bu nedenle herkese hoş görünüyor ama herkesi kolayca infaz edebiliyor. gretchen ve whistler da bunun hep farkındaydı zaten, companynin en ufak yamuğunda "we are gonna bring the company down!" moduna girebiliyolardı. esas amaçları para zaten, scyllayı önüne gelene satmaya çalıştılar..ama yinede güzel dizidir prison break her bölümü çok heyecanlıdır benim için.
t-bag kesin türk kanı taşıyor:)

brkcn1027 dedi ki...

Kuş kitabı(ve dolayısıyla Scylla'ya giden yol) Whistler'da olduğu için Şirket, Michael'dan Whistler'ı çıkarmasını istedi ki bu sayede kitabı alacaktı ve Scylla'ya ulaşılmasını engelleyecekti. Bunun için de Michael'ı kullandılar.

Diziyi izleyen biri olarak soruna verebileceğim en mantıklı cevap bu :)

Unknown dedi ki...

dibe vuruş konusunda heroes'un üstüne tanımam

Doga dedi ki...

dibe vuruş konusunda heroes'un üstüne tanımam. 3x4'ten sonrasına sabredemedim. flash tv dizilerine dönmüştü.

Parma Maniac dedi ki...

Farklı kişilerden üst üste aynı 2 Heroes yorumu enteresan olmuş ki sonuna kadar katılırım.. Çizgi romanlara olan ilgim dolayısıyla Heroes konusunda yazmaya başlasam duramam büyük ihtimalle, onun ilk sezonu bile büyük hayal kırıklığıdır.. Hiç olmaması gereken bir projeydi..

Bu arada Whistler'ın tehdit olduğu konusu zaman yönünden de saçma.. 3. sezonda son gün şu, şu zamana kadar çıkmalı, yoksa hiçbi önemi kalmaz, çıkaramadık şu zamana kadar bari helikopter saldırısı düzenleyelim gibi abukluklar da mevcut olduğu için hala mantıksız geliyor o yol bana..

brkcn1027 dedi ki...

İlla tekrar izlettireceksin bize :)

Liverbird dedi ki...

Aynı soruyu ben de baya bir süre sordum kendime, sonra zap yaparken CNBC-e de tekrarını görünce anladım.

Kartlardan biri generalin elinde değildi, birileri çalmış nasıl çalmışsa. O adamlarla da Whistler anlaşmış kartı onlardan alacaktı bütün her şeyi ayarlamıştı, o yüzden Whistler'ı istiyordu general.

4. sezonun ilk bölümlerini hatırla, Whistler partiye gidip adamın birinden kartı alıp sonradan öldürüyordu adamı. Kartı da kopyalayıp generale veriyordu. O ölen adam işte artık nasıl başarmışsa almış kartı generalin elinden.

Trofolo dedi ki...

Arsive girip bakmam lazim, sezon 3'de Michael'in Company icin bir denek oldugu yonunde, bir labarotuvar koridorunda General'in bir beyani var. Bir bolum sonuna denk gelmisti. Eger o bolumdeki bu cikarimi, diziyi daha sonra interaktif degisiklikleri bozma esnasinda kurgusunu degistirmedilerse, anne ve babanin da company e calismasinin ortaya cikisi ile aslinda kardeslerin Company icin birer denek oldugu, eninde sonunda Company icin calistirilacagindan -ki ona geldi- bu surecin yani gecmis sezonlardaki olan bitenin hepsi Company'nin kurgusu. Aslinda Company'e karsi mucadele etmiyor, icinde olduklari hersey bizzat Company'nin oyunu.

alt + 168 dedi ki...

24 çok sağlam döndü...

"ctu rules" diye pankart açacam balkona yakında...

GÜRAY İŞDAŞ dedi ki...

24 ün yani sezonun ilk 4 bölümünü dün akşam izledim.gerçekten müthiş...akıllara zarar olmuş.sanırım şimdiye kadarki en iyi sezonu olacak....hemen başlayın seyretmeye...

aşkın dedi ki...

Asıl rezilliğe kimse değinmiyor.
3 koca sezon izledim şu Lost'un, bir Allahın kulu çıkıp adadakilere ''siz ne ayaksınız, bizden ne istiyorsunuz, burada bulunma amacınız nedir'' diye sormadı.Deli olucam.Tamam anladık dizi karakterleri salak olmalıdır ki dizi uzasın ama bu kadar da olmaz.
Prison Break ilk 2 sezon bir efsanedir, Lost most bile o konuma ulaşamaz.

Fuzzy Logic dedi ki...

Ben de ücüncü sezon Whistler da Whistler diye izledikten sonra ha bir de 3. sezonun sonunda Whistlerin Mahone ile barda bulusma sahnesini izledikten sonra "way anasini demek whistler önemli bir herifmis" dedim ama gel gör ki Whistler efendi 4. sezonun ilk bölümünde kuslar cennetini boylayinca "haydaaa" dedigimi hatirliyorum.

Bence PB ilk iki sezon icin kurgulanmis bir diziydi ama gel gör ki ilgi olunca uzatalim dediler ama uzattikca tadi kacmaya basladi. Bu arada M. Scofield'in ailesi de ne aileymis ama bos yok valla, ailenin herbir bireyi amerikayi sallayacak cinsden. Korkuyorum hersey en sonunda dönüp dolasacak Lincoln Jr. basinin altindan cikmis olacak

Olympian dedi ki...

@fuzzy logic

prison break 11 bolum olarak kurgulanmis bir diziydi. yanlis hatirlamiyorsam 24'un bi donem ara vermesinden dolayi olusturulan bir projeydi. zaten birinci sezonun 11. bolumunde (veya 12) dizi bitmek uzereyken baya bi yalandan bi sbep uydurup devam ettiler. ilk sezonu harika olan bi dizi. ikinci sezonu da seyrettik. bizim hanim seyrediyor diye 3 u de seyrettim ama 4 te dayanamadim, biraktim. bu esik lost ta ilk sezonun 15. bolumunde olusmustu bende. o zamanlar "bisey olmayacak bence sonunda, hicbir sey aciklanamayacaak" demistim, hala da iddia ediyorum lost tan bisey olmaz :)

Adsız dedi ki...

Türk konsolosunun eşi General'in kızı Lisa Tabak'ın burnunun dibine kadar gittiler olis gecesinde kartı kopyalamaya, kadın onları tanımadı

yani senaryo yazarken artık geçmişteki olaylarla çelişir mi, mantık hatası mı olur hiç düşünmüyorlar

bence de 2. sezonun sonunda bitmeliydi, fakat para kazandıran bir şey pek sonlandırılmaz, boku çıkana kadar devam ettirilir

Alper Öcal dedi ki...

@trofolo

O halde dizi David Fincher'in meshur The Game filminden arak oluyor. Eger dedigin gibiyse hayalkirikligina ugrayacagim. Umarim yaniliyorsundur...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.