12 Oca 2009

,

Osasuna 2-3 Barcelona


United - Chelsea maçı yine son anda gümbürtüye gitti.. Bu sene EPL'de kaçan 3. büyük maç oldu bu, son dakika arızaları.. United ezip geçmiş Chelsea'yi, eksik maçları eksiksiz tamamlarsa puan farkını çakmış olacak Chelsea'ye..

Eve gelince maçı kaçırmanın acısıyla hangi maça saldıracağımı şaşırdım.. Barca, Milan - Roma maçı aynı saatlere denk gelip, bir de normal insanların seyredebileceği saatte bir NBA maçı eklenince şaşı oldum..

Serie A derbisi hiç kusura bakmasın, bu seneki Barca kendini izlettiriyor her şekilde.. Herkesin söylediği şey, artık bıkkınlık da getirdi ama bu Messi hakikaten farklı ya.. Attığı gol ancak PES'te atılabilecek cinsten.. 5 Osasunalı'nın arasından, kaleciyi öyle dumur edecek bir vuruş yapabilmek sadece 2-3 kişinin becerebileceği bir şey şu alemde, biri de bu adam işte..

Savunmada PiQue, orta sahada BusQuets ve Keita'yla rotasyon işine girmiş Pep.. İlk yarı bölüm bölüm bilindik Barca'ydı, son dakikada Eto'o çaktı, 2. yarı rahat geçecek bir maç daha dedik.. Keita ve BusQuets'li üçlü ikinci yarı sırıtmaya başladı.. Guardiola Henry'yi sol tarafta Frank Rijkaard disiplininde değil, daha serbest, sahayı daha çok dolaşan, zaman zaman forvetin arkasına ve üçlü orta sahanın arasına giren bir yapıda kullandı genelde.. Henry'nin nefret ettiği sol çizgide geçen seneye göre daha iyi olmasının nedeniydi bu serbestlik.. Bugün ilk yarıda Rijkaard'ın sol forveti gibiydi Henry.. Osasuna ikinci yarıya berbat başlayan Barca karşısında önce beraberliği yakaladı.. Bir pozisyonda BusQuets'e yapılan faulde avantaj uyguladı hakem.. Messi top ayağındayken arkadaşının yerde yattığını gördü, durakladı, topu dışarı atmak istedi.. Tam bu sırada topu ayağından kapan Osasunalı topçular kontraya çıktılar ve Barca kalesinde büyük tehlike yaşandı.. Futbolcular birbirine girdi, sarı kartlar çıktı.. Stat alevlendi.. 5 dakika sonra Osasuna 2. golü buldu o coşkuyla.. O sırada Pep Henry'yi çıkarıp Iniesta'yı oyuna sokmanın planlarını yapıyordu.. Mağlubiyet sonrası değişiklik yapıldı, Iniesta hem orta saha mücadelesini yükseltmek, hem de soldan da tipik Barca oyunuyla gelebilmek amacıyla sol çizgiye çekildi.. Ki açık olarak da mükemmel oynayabilmesi gözümde Xavi'den daha değerli yapıyor bu elemanı.. Orta sahada vasat oynayan Keita'nın yerine Bojan girerek forvet sayısı artırıldı.. Barca oluk oluk gelmeye başladı.. Dani Alves'le sağdan, Iniesta'yla soldan düzenli yardırdılar.. Kısa sürede gelen 2 gol, kaçan daha fazlası.. Deplasmanda, yenilgi halinde ve moraller bozukken son 15 dakikada çok ağır bir dominasyon.. Sadece o 15 dakikayı hiçbir Roma - Milan maçına değişmem, öylesine muazzam bir futbol..

Ara ara baktığım Serie A derbisinde Pato'nun attığı ikinci golü de yakaladım büyük şansla.. Messi'nin golünden daha güzeldi belki de, ne yapın edin izleyin o golü.. Dripling sırasındaki topa dokunuşlar, adamı ekarte ediş, neredeyse sıfırdan bitirirken yapılan inanılmaz ötesi vuruş.. Sırf o gol için üzüldüm 2'yi yediklerinde.. David Beckham'ın da iş ahlakına ve uyum özelliğine hasta olduğumu bir kez daha belirtmeden geçmeyeyim, izlediğim yarım saat içinde gördüğüm şey bu İtalya derbisinde..

1 YORUM:

ynwa dedi ki...

david beckham konusunda aynen katılıyorum. bir insanın adı çıkacağına canı cıksın derler ya aynen öyle.

ileride Ka-Pa-Ro, tandemde maldini - favalli, enfes.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.