3 Oca 2009

Neden?


Fotoğraf Bursaspor resmi sitesinden, Ertuğrul Sağlam'ın dün imzayı atmasından hemen önce (ya da sonra) oluşan karelerden biri.. Samet Aybaba ve Güvenç Kurtar'ın Beşiktaşlı olmaları nedeniyle Bursaspor taraftarından çok tepki aldıklarını ve gidişlerinde bunun da etkili olduğunu birçok yerden duyduk, okuduk.. Peki o taraftar Ertuğrul Sağlam'ı nasıl bu kadar bağrına basıyor? Sağlam'ın Beşiktaş'ta iyi işler yaptığını, Denizli'den daha iyi olduğunu ben de yazdım burada.. Ama toplamda Ertuğrul Sağlam, Beşiktaşlı düşmanı Bursaspor taraftarını bu derece galeyana getirecek neler yapmıştır ki teknik direktörlük kariyerinde? Nedir bu görüntülerin oluşmasını sağlayan?

Bence bu durumu açıklamak için büyük, ultra, hiper yorumcu Hakan Ünsal'ın, Ertuğrul Sağlam konusu her açıldığında öne atılıp yaptığı cilalamalara bakmak lazım..

10 YORUM:

Adsız dedi ki...

Aklıma gelenler:

1) Kendisi Beşiktaş'a transferle gelmişti ve gitmişti. Yani bir Samet Aybaba gibi çok uzun bir Beşiktaş kariyeri yok, "Ben Beşiktaşlıyım" dediğini de duymadım.

2) Yeni sayılabilecek bir teknik adam sonuçta. Üstelik Beşiktaş'tan haksız yere gönderildi denilebilir. O giderken yenilgisizdi takım. Halbuki Aybaba ve Kurtar gibi adamlar zaten başarısızlar son dönemlerde. Habire kulüp değiştiriyorlar ki bu da onların taraftar gözünde değerlerini düşürüyor.

3) Bunun dışında direk yönetimin çağırdığı/bağladığı taraftarlar olabilir bunlar. Bursa'da böyle bir durum da var. Dışarıdan bakan biri olarak gördüğüm bu. Bir yönetici diyelim Güvenç Kurtar'ı beğenmiyor hem bu düşüncesini dile getiriyor hem de taraftar "Kurtar istifa" diye bağırıyor falan filan... Belki de bir şekilde anlaşma sağlandı bu yöneticiler arasında.

Protanopia dedi ki...

-Kayserispor gibi asansör takıma her sezon üst sıralara oynayan bir istikrar getirmiştir.

-Yine Kayserispor ile Avrupa'da da iyi mücadele etmiş ve kapasitesine göre iyi sonuçlar almıştır.

-Saçma sapan yönetilen Beşiktaş'la ligi liderin altı puan gerisinde bitirmiştir. Yani Del Bosque, Çalımbay ve Tigana'dan daha başarılı olmuştur.

-Belki futbolla ilgisi olmayan ama kim ne derse desin insanları sevindirecek olan karakterin düzgünlüğü meselesidir.

apaç dedi ki...

yeşil bursa, yeşil ertuğrul.

budur yukarıdaki karenin tek sebebi.

jose dedi ki...

@apaç

güzel tespit dostum.

aşkın dedi ki...

''Saçma sapan yönetilen Beşiktaş'la Tigana'dan daha başarılı olmuştur''
Hmmm.

Adsız dedi ki...

apac cok pis solemissinde dogru olmus be abi.

cankalender dedi ki...

Benzer bir yorum yapacaktım da apaç çok güzel dillendirmiş, +1 demekle geçeyim.

YK dedi ki...

Denizli'den daha iyi olduğuna kesinlikle katılmıyorum. Ertugrul transferden zerre kadar anlamayan bir hocadır. Oyun sistemi olmayan bir hoca aynı zamanda..
Beşiktaş'ta izlediğim Ertugrul budur. Maça etkisi hiç yok, maç içinde yaptıgı degisikliklerle macı kazandırdıgı tek mac yok. Koca bir yıl cıplak gözle izledim Besiktas'ı, bir kez olsun helal hocaya iyi maç kazandırdı demedim.
Takımı çok defansif oynatıyordu ve bu macı rahat alır Besiktas diyemiyordum.
Ertugrul benim gozumde sıradan hocadır, küçük takımların buyuk hocasıdır, Beşiktaş Ertugrul için buyuk takımdır; korkak futbol, son 10 dakika saldıran takım, Beşiktaş taraftarını mutlu etmez...
Bursa'da Yusuf giderse basarılı olamaz. Yusuf'un etkisi Ertugrul'dan cok daha fazladır Bursaspor için...

hadesperado dedi ki...

yeşil "küçük" hakan'ı da ekleyelim bari... küçük ama mide bulandırıyor ekranlarda...

Adsız dedi ki...

Sorulması gerekn şu belki de; Neden mesela bülent uygun uefa tarafından avrupanın en gelecek vaadeden teknik direktörleri arasında gösterilmiyor da kayserispor gibi maddi yönden güçlü bir takımı 2 sene başaltına oynattıktan sonra ertuğrul bu listeye girebiliyor?

Beşiktaş ta ilk senesinde yaptığı yabancı transferler bile gönderilmesi için yeterliydi bence.ama değil gönderilmek, gönderilecek diye söylentisi bile çıkmadı medyada.

Cevap, elinin nerelere kadar uzandığı hiç bir zaman belli olmayan fethullah cemaatinin gücü bence.

hakan ünsal da hayatımda gördüğüm en antipatik yorumcu bu arada.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.