30 Oca 2009

NBA All-Star 2009


Oylamalarla belirlenen ilk 5'lerden sonra coach'ların seçimiyle yedekler de belli oldu..

BATI:

İlk 5: Chris Paul (New Orleans Hornets), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Amare Stoudemire (Phoenix Suns), Tim Duncan (San Antonio Spurs), Yao Ming (Houston Rockets)

Yedekler:
Chauncey Billups (Denver Nuggets), Pau Gasol (Los Angeles Lakers), Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks), ShaQuille O'Neal (Phoenix Suns), Tony Parker (San Antonio Spurs), Brandon Roy (Portland Trail Blazers), David West (New Orleans Hornets)

DOĞU:

İlk 5:
Allen Iverson (Detroit Pistons), Dwyane Wade (Miami Heat), LeBron James (Cleveland Cavaliers), Kevin Garnett (Boston Celtics), Dwight Howard (Orlando Magic)

Yedekler:
Chris Bosh (Toronto Raptors), Danny Granger (Indiana Pacers), Devin Harris (New Jersey Nets), Joe Johnson (Atlanta Hawks), Rashard Lewis (Orlando Magic), Jameer Nelson (Orlando Magic), Paul Pierce (Boston Celtics)

Seçimlerde büyük bir sürpriz yok.. İlk dikkat çeken 2 oyuncu seçileceği tahmin edilen Orlando'dan 3 oyuncunun seçilmesi.. Geçen sene Hidayet'in süper geçirdiği sezonda All-Star olamayıp bu sene takımın patlamasıyla 3 oyuncunun seçildiği ortamda o 3 oyuncu içine girememesi kaderin cilvesi.. %40'ı zor bulan şut yüzdesiyle maalesef hak etmedi bu sene ama bu seneki durumu, sapına kadar hak ettiği geçen seneyi düşününce daha çok üzüyor insanı.. Jameer'in girmesi çok tepki çekecek bazı yerlerde ama iyi oynuyor adam bu sene.. Doğuda yapılacak tek eleştiri Jameer üzerinden geçen senenin şampiyonu Boston Celtics'in Big Three'sini bu seneki All-Star'da ödüllendirmemek olur.. Jameer yerine Ray Allen girebilirdi kadroya.. Onun dışında sanmıyorum ki biri herhangi bir oyuncu için hak etmedi desin doğuda..

Batı'da Gasol'ün seçilmesi sevindirdi, ki hak etti o da.. Dirk'ün takımı kötü ama istatistikler All-Star.. Roy, ShaQ, Billups ve Parker isim ve performans bazında hak ediyorlar.. David West üzerinden Al Jefferson merkezli bir tartışma çıkabilir ama ona da helaldir bence.. Genel olarak seçimleri mantıklı buldum.. İlk 5'lerde Doğu çok ağır basıyor ama Iverson orada dengeler olayı.. Yedeklerde Batı daha üstün.. Yine boktan bir All-Star maçı olacak, yine izleyeceğiz, muhtemelen yine bir şey kazanmadan yataklara gömüleceğiz..

13 YORUM:

Doga dedi ki...

Al Jefferson'a yapılan haksızlık NBA tarihinde yaşanmamıştır heralde daha önce. Daha ne yapacaktı lan adam?

siriusjames dedi ki...

Al Jefferson için ben de baya üzüldüm ama diğer seçimler gayet makul gibi.

Rose kaç sene içinde allstar olur Tardini? Çaylak senesinde 16,8 ppg, 3,5 rpg, 6,6 apg yaptı şu an için. Jameer Nelson'dan istatistik olarak daha iyi ama şut yüzdelerine falan bakıldı herhalde, veya aldığı dakikalara. Gerçi Bulls %50'nin üstüne biraz zor çıkar, Rose da all star olamaz gibi :)

gica dedi ki...

ibrahim üzülmez'in " bu sene daha az puan kaybeden şampiyon olur" açıklamasına paralel olarak "bu sene allstarda daha çok şut sokan kazanır" diyorum ben. şov yapacak adam falan yok yine geçen iki sene gibi şut sallayacaklar olacak bitecek.2000'lerin başındaki allstarları özledim vallahi. birde emre abi bence jameer haketmiyordu. tamam adamın yüzdesi ve çıkışı gayet şık ama bu yine de all starlık bir sezon geçirdiği manasına gelmez ki. 16 sayı 5 asistle all star seçilecekse mo williams'ın da ona yakın istatistikleri var. heralde bu denyodan kimse böyle bi çıkış beklemediği için şaşkınlıktan verdiler.west yerine de all jeff olmalıydı diye düşünüyorum ben

alperensaylar dedi ki...

bu all-star seçimine bi çözüm getirilmeli mutlaka. gerek internet oylamaları olsun, gerek antrenörlerin seçimleri hep tutarsızlık dolu.

Murat dedi ki...

batıda ilk beş ve yedeklerde 3 numara var mı? lebron'u kim tutacak? kobe? batının ilk beşi zaten uzundu. 2 ve 3 numaralarda kobe roy dışında kimse yok nasıl seçiyor koçlar böyle anlamıyorum.

ynwa dedi ki...

orlando'dan 3 oyuncu çok zorlama olmuş. nelson'un rakamları öyle aman aman dedirtecek cinsten olsa gene eywallah. 16 sayı 5 ast nihayetinde. eğer takım başarısını bu kadar ödüllendirmek istiyorlarsa boston'dan alırdın ray allen'ı çok daha mantıklı olurdu. nelson tamam gelişimi saygı duyulacak cinsten ama all-star yani burası da bir durup bakmak lazım. yukarıda gica'nın dediği gibi şaşkınlık yarattı heralde nelson'un bu ani çıkışı, onun şokuyla verdiler oyları sanırım. onun dışında doğu'da diğer seçimler yerli yerinde.

diğer tarafa gelince, takım başarısı elbette önemli olmalı seçimlerde ama al-jeff gibi bir adamı dışarıda bırakacak kadar da değil. çok üzüldüm onun adına yazık oldu, west'in yerine o olmalıydı.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
I think that the decision is correct, more or less they will be the best.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

L dedi ki...

"Jameer'in girmesi çok tepki çekecek bazı yerlerde ama iyi oynuyor adam bu sene.. "

abi sen yapma bari ya. bu adamı kaale almak bile saçma. tam abdurrahman çelebi.
bu orlando balonu fena patlayacak ama, dur bakalım ne zaman.

al-jeff konusuda herkes haklı ama, abi takıma bakılıyor işte. yani o açıdan bakıldığında alınmaması hiç garip değil. evet, babalar gibi oynuyor ama, durum bu.

bir de siriusjames'in sorusuna kendimce yanıt vereyim:böyle devam ederse, seneye olur. çoğu kişi bu halini bile jameer denen adama tercih eder ya, çaylak maylak alınmadı tabii bu sene.

Parma Maniac dedi ki...

Neden kaale almayacağız Hilmi? Adam %50+'yla şut, %45+'yla üç sayı atarak 17 sayı, 5.5 asist ortalaması tutturmuş.. Geçen sene çok hak eden Hedo'nun yüzdesi 45'ti, bu adam 1.82'lik boyuyla şutlarının yarısını baskete çeviriyor.. Daha önce paspastı evet de bu All-Star olmaması için bir neden değil.. Yarın Kris Humphries çıkıp süper bir sezon geçirse onu da alırlar All-Star'a.. İyi oynuyor bu sene Jameer.. Lewis-Hedo-Dwight üçlüsüne iyi oynayarak yardım ettiği için zaten bir anda lig birinciliği için oynar hale geldiler.. Ray ve Mo da düşünülebilirdi yerine, bunda sorun yok.. Ama Jameer'in All-Star olması da büyük haksızlık falan değil..

L dedi ki...

peki bu adamın "ne kadar yeterli" bir oyun kurucu olduğunu sorsam, ne olur cevabın?
veya şöyle sorayım:nelson, oyun kurucu mudur?

benim karşı olduğum nokta, nelson'ın doğru düzgün bir pg olmadığı ve orlando'nun da başarısıyla birlikte çok overrated hale geldiğidir. aynı howard gibi.

Parma Maniac dedi ki...

All-Star'lık oyuncuların pozisyonlarına göre ne kadar saf bir şekilde orayı doldurduklarına göre belirlenmiyor ki.. Saf PG değil, saf pivot değil, saf 2 numara değil, bunlara göre seçilse haklı olabilirdin.. Ortada bir gerçek var.. Orlando Lakers, Boston ve Cleveland ayarında top oynuyor bu sene ve geçtiğimiz seneye göre en büyük aşamayı kaydedip farkı yaratan oyuncu Jameer.. Dwight'ı da overrated olarak görüyor olabilirsin ama Kobe'yi geçti bu adam oylamada, rakibi olmadığı için tabii.. Ama Dwight da geçen seneki ve bu seneki Orlando'nun en temel yapı taşı.. Eksikleri yok mu? Var ama artılarında NBA'in en iyisi..

L dedi ki...

ben soruyu genel sordum, yani eleman hakkında ne düşünüyorsun vs gibisinden.

evet, orlando bu 3 takım ayarında bu sezon, ama sence de bir düzensizlik, bir sağlam olmama durumu hissedilmiyor mu vaziyetlerinde?

Parma Maniac dedi ki...

Genel olarak ilk çıktığında umutlu olduğum bi adamdı, sonraları bitirdi karizmayı.. Ama böyle oynayacaksa her takımda büyük güç olur, orası da ayrı..

Diğer takımlardan daha kötüler kadro olarak.. Play-off'larda o üç takıma göre de dezavantajları daha çok olacak.. Ama normal sezon ayrı tabii..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.