19 Oca 2009

Lukas Podolski Köln'de


Bir süredir dedikodusu dolaşıyordu piyasada, bugün netleşti ve Köln resmi olarak açıkladı.. Lukas Podolski gelecek seneden itibaren tekrar Köln forması giyecek..

Podolski de bizim Baros gibi milli takımdaki başarıları ve golleri, Bayern Munchen'deki hayal kırıklığıyla konuşulan bir elemandı.. Baros'a göre 4 yıl gibi ufak bir avantajı var tabii Lukas'ın.. Premier League'e, Manchester City ve Tottenham Hotspur üzerinden gidebileceği söyleniyordu, ki benim de beklediğim oydu kendisinden.. Premier League'e cuk oturacağını, sağlam fiziğini ve bu fiziği destekleyen yeteneği o taraflarda çok rahat göstereceğini düşünüyordum.. Özellikle Spurs'un aradığı ve en sonunda tekrar Defoe'yu alarak kapatmaya çalıştığı Roman Pavlyuchenko tamamlayıcılığı konusunda Lukas Podolski mükemmel bir seçim olabilirdi.. Olmadı.. İyi ki de olmadı bu transferle birlikte.. Köln'de geçirdiği mükemmel 2 sezon yıllar sonra ilk defa bir Bundesliga oyuncusu için heyecanlanmamı sağlamıştı.. Bu şekilde patlayan her Alman gibi o da Bayern yolunu tuttu sonra.. Şimdi futbol yönünden doğduğu topraklara geri dönüyor.. Underdog Köln'ü tekrar omuzlarına alıp taşımaya çalışacak 24 yaşında.. Şansı bol olsun, Köln formasıyla tekrar izlemek fazlasıyla memnun edecek beni.. Christoph Daum da sonunda yetenekli bir eleman görecek elinde.. Milivoje Novakovic'le birlikte çok çılgın bir ikili izleyebiliriz seneye Bundesliga'da.. 15-20 lig golü garantidir Podolski'nin..

Bu arada sezonu kapayan Ibisevic'in yerine fellik fellik topçu arayan Hoffenheim'ın adı Ivan Klasnic'le anılmaya başlandı.. Yaşadığı hastalıktan önceki Klasnic olsa, Ibisevic'ten daha yararlı olur derdim.. Ama Klasnic o Klasnic olsa zaten şu an oynadığı kulüp Nantes olmazdı.. Denenebilecek bir kumar bence.. Demba Ba azmanının yanına beni koysalar oynarım zaten..

5 YORUM:

mondo trasho dedi ki...

böyle kaliteli bir adamın köln gibi orta halli bir takımda olmasına anlam veremiyorum. tamam, gönül bağı falan da... olmaz be yahu! o kadar da değil, yazık diyorum sadece. yazık!

GK dedi ki...

Sürekli forma giyebileceği,kendini yeniden kanıtlayabileceği ayrıca göz önünde olup Alman milli takımında da aday kadroya seçilebileceği bir takıma gitmiş.Bence iyi olmuş.Zira Bayern ayarında bir klübe gitse idi yine klübe santraforu olarak kalabilirdi.

mondo trasho dedi ki...

haa unutmadan şunu da ekleyeyeim.
bu çocuk yüzlü adam sürekli mahsun görünür bana. yedek kalması da suratındaki ve beden dilindeki o mahsunluğu kat be kat artırır. asosyal, içine kapanık, pek fazla konuşmayan bir orta okul çocuğu gibi bu podolski.

bunun gibi bir de manuel neuer var, schalke kalecisi. onu da amerikan yapımı çocuk filmlerinde bir arkadaş grubunda yer alan sempatik, sürekli şeker yiyen, tereddüt delisi, şişko ve sevimli çocuklara benzetirim. üzülmesini istemem neuer'in. geçen yıl ki porto maçında çok istemiştim takımını çeyreğe çıkarmasını, başardı da al yanaklı.

Sheed dedi ki...

ben de ada'ya gider diye düşünüyordum.. bayern'e dönüşü olur mu, emin değilim.. belki alıcı bulamadı tottenham da defoe'yu tercih edince ama sorarım sana şeyhim, kaka peşinde koşacağına alsana şu adamı bellamy nedir..

aslında hoffenheim alsa tadından yenmezdi de, bayern de eşek değil ya rakibi güçlendirmez böyle bi hamleyle.. neyse, sevmem ben zaten podolski'yi.. yolda görsem 'overrated' diye bağırır, arkasından nanik yaparım.. umrumda değil..

Adsız dedi ki...

geç bunları azizim. lukas podolski mi kaldı.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.