21 Oca 2009

Jermaine Pennant


Championship Manager 3'ün hastaları için çok önemli adamlardan biridir Jermaine Pennant.. 3'ün ilk versiyonunun Robbie Keane'le beraber sanıyorum en yetenekli topçusu olan bu adam CM hayatımın en büyük ve ilk şaşkınlıklarını yaşatmıştı "dribbles past", "skips past"li cümlelerin arka arkaya 5-6 defa tekrarlanması suretiyle.. İngiliz araştırmacıların bu veledi öyle yapmalarının bir anlamı vardı mutlaka.. Arsenal, Notts County'den tam 10 sene önce, 15'ine yeni girmişken 2.5 milyon pound'u takır takır saydığında arkada koca bir leş, Manchester United yatıyordu.. İki devi zamanında birbirine kırdırmış, 13-14'ünde altyapılarda yaptığı anormal işlerle son yılların en büyük yeteneği geliyor dedirten bir çocuktu Pennant.. Ama çok büyük beklentilerin yarısını, hatta çeyreğini bile karşılayamayan genç topçular kervanına o da katıldı.. Vasatın üstünde bir açık oyuncusundan ileri gidemedi.. O Pennant sezonun geri kalanında sene başından beri açıklarda ve ortada büyük bir orta saha sıkıntısı çeken Portsmouth'a kiralık olarak transfer oldu.. Portsmouth'taki hocası Tony Adams, Pennant Arsenal'e transfer olduğunda kulüpteki son yıllarını yaşayan veteran bir oyuncuydu.. 10 sene önce takım arkadaşı ve abisiyken, şimdi hocası oldu Adams.. İyi ekleme Portsmouth için.. İyiden fazlasını da beklemiyorlardır heralde..

13 YORUM:

ynwa dedi ki...

pennant, crouchie'yi liverpool günlerinde olduğu gibi iyi besleyecektir orada. sezon sonunda zaten sözleşmesi bitiyor iblisin, liverpool hiçbirşey kazanamadan gitti herif.

Adsız dedi ki...

liverpool da ingiliz yok zaten. carragher gerard bir de keane. bu yabancı olayının cılkı çıktı artık. her ülkenin bir futbol karakteri ekolü tarzı vardır. intere bakarsın italyan yok real madride bakarsın yarısı ispanyol yarısı hollandalı. bu konuda birşey yazsana tardini. hayır bunlar sahada ne konuşuyo onu da merak ediyorum . yabancı olmalı tabi ama ağırlık yerlilerde olmalı.

Adsız dedi ki...

keane derken britanyalı onu şeyettim.

GK dedi ki...

Benitez pivot santrafordan yani Crouch'tan vazgeçince doğal olarak bu tarz kanat oyuncularına ihtiyaç gelmedi.Maç içinde 10-15 kez bindirme yapan ortaladığı toplarda isabeti yüksek oyunculara ihtiyaç kalmadı.Önce Riise,şimdi de Pennant.Şaşırmamak lazım.

Adsız dedi ki...

azcık daha sıksaydı ya dişini liverpool şampiyon olabilir bu sene. portsmutta tuncay şanlı gibi olur bu.

Adsız dedi ki...

ha şimdi şu var. pivot dediğinden ne beklersin rakip stoperle boğuşsun hava toplarını alsın en önemlisi ayağında top tutsun değil mi?. yahu crouch 2 metre boyunda teknik 0. bu herid topu tutmak değil. süremez bile. ver topu aç önünü boş arsada 20 metre gidemez. ulan iyice bok ettiler futbolu yok pivot santrafor. yok bilmemne basketbol mu oynuyoz. nedir ya. futbol basitttir abicim basit olduğu için popülerdir zaten. delirtmeyin adamı.

şu pivot santrafor lafı da aynı ön libero gibi birşey. gerekli gereksiz herkes kullanıyo. illa 2 metre mi olası lazım. kaç tane 2 metre lik futbolcu var. torres kısa mı. crouch un yaptığını her türlü yapar havadan yerden. bu durumda pivotluk kriteri nedir ? ben nerdeyim burası galaksinin neresi ?

GK dedi ki...

Crouch 30 metre top sürerek gol de atmıştır zamanında,bahsettiğin kadar da teknik yoksunu değildir,bileklerine hakimdir hem yerden hem havadan arkadaşlarına iyi de servis yapar.

Pivot santrafor olma kriteri de mutlak hava topu üstünlüğüdür ki,bu tabire denk gelen 4-5 futbolcu vardır(Zigic,Koller,Hoarau..) bunlardan biri de Crouch'tur.

Ayrıca bahsi geçen pivot santraforlar Soma Linyitspor'un santraforları değil biri İngiliz milli takımının,biri Yugoslav milli takımının biri de Çek milli takımının santraforudur.

Bu tarz yetenekli kanat oyuncularını değerlendirmek için pivot santrafor bulundurmak farzdır.Aksi takdirde Liverpool gibi çok yetenekli 2 kanat oyuncusunu değil İspanyol sübyanları seyredersiniz.

Adsız dedi ki...

etoo da o sınıfa girer nistelroyda luca toni de. girmez mi ?

Adsız dedi ki...

ayrıca semihte pivot santrafor olabilir. iyi top saklayıp servis te yapıyo

GK dedi ki...

@Federico Borrell García

Toni girebilir aslında fizik itibari ile, ama hem İtalya milli takımının hemde Bayern'in oyun yapısından dolayı Toni pivot santrafor rolünde değil,Nistelrooy'da öyle.Pivot santrafor oynatan bir antrenör tüm hücum varyasyonlarını topu sadece o santraforla buluşturmak üzerine kurar.Bayern'de ve Madrid'de böyle bi durum yok.

Semih Şentürk 1,83 boyuyla pivot santrafor sınıfına giremez.

Adsız dedi ki...

valenciada joaquin vicente gibi kanat adamları var ama villa 1.75 boyunda. illa çok uzun olmak gerekmez hem uzunların tekniği zayıftır. o işi yapsın boyu önemli değil. pennant torresi besleyemez mi yani illa crouch mu lazım

Adsız dedi ki...

@gk

bence çok yanlışsın. neden olayı sadece boya indiriyorsunki. yukardaki eleman biraz haklı. semih o işleri gayet iyi yapıyor. hem sen euro 2008 i izlemedin galiba. italya 4 maçta da toni ye top indirmekten başla birşey yapmadı. hollanda 4-2-3-1 oynadı. nistelroy o işi yaptı geriden gelen kuyt snejder vdv robben gibi adamlara top tuttu. özellikleri yaptıktan sonra boyu napacaksın. mesela zigic mi villa mı. biri 2 metre biri 170. yada koller mi baros mu. ben baros derim villa derim. ayrıca semihi de bu sınıfa sokabilirim. düşün şimdi semih tek santrafor arkada alex kenarlarda uğur deivid. kalıba uyuyo yani. ne demek 1.83 se girmez. o zaman lig tv den rica edelim. her maçtan önce takım kadrolarının yanında boyları da yazsın. basket maçı gibi.

GK dedi ki...

Koller-Baros derken Koller 90 maçta 50 gol atmış milli takımda,Baros 32 gol atmış.Rakam olarak kıyaslama yapmak aslında doğru değil ama kanat oyuncuları tarafından iyi beslenen pivot santraforlar tabir caiz ise leblebi gibi gol atar.Baros gibi Villa gibi kısa boylu golcülerden de fazla atarlar.Jardel'i hatırlayın..Hakan Şükür'ü hatırlayın.

Semih'i pivot santrafor sınıfına sokmamamın nedenini izah ettim.Fenerbahçe oyun sistemini sadece Semih üzerine kurmuyor.Yada kanat aksiyonlarını,duran toplarını sadece Semih ile buluşturma amacı ile kullanmıyor.Ama bashettiğim futbolcuların oynadığı takımlarda tüm varyasyonların sonu o pivot santraforlara çıkıyor.Ayrıca pivot santraforların daha çok hava topları ile buluşması istenir,bu yönde organize olunur,fakat Semih için bu geçerli değil.

Toni için söylediklerimi tekrarlıyorum,evet Toni fizik olarak pivot santrafor tanımına uygundur.Ama oynadığı takımlar oyunu onun üstüne kurarak oynamıyor.İtalya'da Toni varken sağında solunda Di Natale vardı Del Piero vardı..

Neyse konunun çok dışına çıktık.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.