13 Oca 2009

James Beattie


Bir süredir devam eden ve geçtiğimiz hafta bir sorun nedeniyle gerçekleşmeyen transfer bitmiş.. James Beattie sezonun geri kalanında ve önümüzdeki 2.5 yıl boyunca Stoke formasını giyecek.. 5-6 yıl önce İngilizler'in yeni target striker umudu olan bu adamın 31 yaşına gelmesi yavaş yavaş yaşlandığımızı düşündürmeye başlıyor bana..

Müthiş fiziği, hava toplarındaki etkisi ve temiz vuruşuyla önemli bir projeydi Beattie Premier League'de.. Southampton'da gösterdiği çıkıştan sonra Everton tarafından kapılan benim de çok sevdiğim bu aslan parçası bir türlü beklentileri karşılayamadı ve en sonunda Championship'e kadar düştü.. Yeteneğinden hala zerre kuşku duymadığım fakat oyuna olan tutkusu konusunda bir şey diyemediğim bu elemanın sürdüremediği çıkışında sakatlık listesinin çok kabarık olması da ayrı bir etken, eklemeden geçmek olmaz.. Stoke'ta seri ve güçlü yapısıyla fena iş yapmayan Ricardo Fuller'le beraber iyi bir çift olabilir James Beattie.. Tony Pulis de böyle düşünüyor olacak ki transfer gerçekleşir gerçekleşmez cilalamalara başlamış.. Fiyat 3.5 milyon pound olmasaydı atılan mükemmel bir olta diyebilirdim tutup tutmamasıyla ilgili.. Verilen para o kadar iyimser bakılmasını engelliyor tabii ama yine de bu arkadaşa olan özel sevgim ve Stoke'un içinde bulunduğu durum bu transferi gözümde olumlu yapıyor.. Stoke, Beattie'den önce West Ham'dan CM3'çülerin yakından tanıdığı Matthew Etherington'ı da transfer etti.. Yavaş yavaş hareketlenmeye başlayan EPL ara transfer piyasasının öne çıkan takımlarından biri olmayı başardı Stoke City..

Britannia Stadium'un bayanları da pek sevinecek bu transfere..

2 YORUM:

fatih dedi ki...

bu adam yusuf şimşek gibi bişe.tam tat vermeye başlıyo sonra yine elde bişe yok...

petit dedi ki...

Stoke için 2 nokta transfer olabilir. Etherington soldan akar, muz keser, Beattie de hafif yükselerek topu uzak köşeye bırakır.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.