27 Oca 2009

İntikam Yok


Normalde kupa maçları buraya taşımayı tercih ettiğim müsabakalar değil.. Hem takımların kupaya gereken değeri vermemeleri, hem yapılan rotasyonlar, hem de çoğu takımın normal düzenlerinin dışına çıktığı bu maçlar konuşulmasa da fark etmeyecek durumlar oluşturuyor.. Bugün bozuyorum kuralı, zira özellikle hafta sonundaki lig maçından sonra en az onun kadar zor geçecek, atmosferi belki herhangi bir lig haftasından daha sağlam olacak bir maç olarak görüyordum bu geceki oyunu.. Ülkenin çoğunluğu böyle görüyordu zaten, eh fazla da yanılmadık..

Galatasaray'ın sahaya çıktığı düzen, takımı Lincoln-Ayhan değişikliğiyle sistemler hiyerarşisinin en tepesindeki "üst sistem" 4-3-3'e iyice yakınsayan bir yapıydı.. Ayhan'ın hangi bölgede olduğunun önemi yok, ortadaki iki için ortasına ya da önüne savaşan bir oyuncu daha geldiğinde o düzen günün modası 4-3-3'ün klasiğine yaklaşır, yaklaştı da.. Yoksa Lampard ve Gerrard da 90 dakika boyunca orta yuvarlak çevresinde oynamıyor bu oyunu..

Ortadaki 3 adamla ilk yarı ortaya çıkan yarı saha oyununda Bülent Uygun'un Yıldız - Tum ikilisiyle Sami Yen'e çıkmasının payı da çok büyük.. Sivasspor'un Mehmet Yıldız üzerine ona yakın kalitede Herve Tum'u transfer edip özellikle iç sahada kendilerinden güçsüz takımlara karşı bu ikiliyle sahaya çıkıp oyunlarını kabul ettirmeye çalışmaları takdir edilmesi gereken konulardan biri ama kendine güvenin fazlası da zarar.. Rakibin stoperinde Emre Aşık ve Meira varken Balili'nin orada düşünülmemesi 45 dakika kaybettirdi Sivas'a, Galatasaray'ın da inanılmaz bir baskı kurmasını sağladı.. Ayhan'ın iki için ortasına atılması suretiyle açıkların iyice Baros'a yaklaşarak forvet özelliği kazanmalarını bekledik, ama hücumdaki çoğalımı ve pozisyon zenginliğini direk etkileyen bu arıza devam etti Galatasaray'da.. İlk yarı bir ara %70'lere çıkan topa sahip olma (ki sanırım 70-75 arasından da az bitmemiştir devre) ile birlikte oluşan ağır baskıdan pozisyon zenginliği çıkaramıyor Galatasaray.. Sivasspor gibi sağlam takımlara karşı bunu başardığı zaman zaten önünde sistem ve taktik arızasıyla ilgili, hücum anlamında konuları kalmayacak.. Lincoln ve Kewell'ın yokluğu son noktaya kadar iyi gelen Galatasaray'ın buradan sonraki sıkıntıları üzerinde birinci dereceden etkili.. Ama onların takıma girişiyle ligin en sert takımlarından biri olan Sivas önünde bu şekilde bir baskı kurmak da zorlaşıyor.. Futbolda denge her konuda gösteriyor kendisini.. Bu tarz ikilemlerden çıkarabildiğiniz denge ölçüsünde cilalıyorsunuz futbolunuzu..

İkinci yarı Balili ve Onur Tuncer'in oyuna girmesi ve Sivasspor'un da sistemi Galatasaray'a yakın bir konuma getirmesi sonrasında Galatasaray üçlüsüne başka bir üçlüyle cevap verdiler.. 5. dakikada belli etti Balili maçın başında yapılan hatayı.. Ondan sonrası Sivasspor'un iki yıldır ortaya koymaya çalıştığı işler düzenin yarım saat boyunca Galatasaray üzerindeki etkisi.. İyi top oynadılar, golü attılar, geriye yaslandılar.. 92'de gelen gol sadece bir skor değişikliği.. Hafta sonundan sonra taraftarın Galatasaray'dan beklediği rahat galibiyetin gelmemesi bu beraberliği bir futbol mağlubiyetine çeviriyor benim gözümde.. Onun dışında deplasmandaki maça kadar Sivas konusunda bir eksiklik çekmeye devam edecek takım.. 0-0'lık beraberlikte Galatasaray'ı avantajlı görmeye devam edebilirdim ama 1-1'le ipleri tamamen rakibine verdi Galatasaray.. Kupaya devam etmenin hiçbir değeri yok şu andaki statü ortadayken ve bu Avrupa'nın çoğu ülkesinde böyle.. Fakat bu geceki maç sıradan bir kupa mücadelesinden fazlasıydı.. Sivasspor geceden sağlam çıktı..

12 YORUM:

Adsız dedi ki...

rezalet oyun. işin sırrı lincoln muş galiba.... sivasa elenirsek çok fena rezil oluruz. kural hatası diyenler gs yi küçük düşürüyor böyle yöneticilik olmaz.. 2 maçta da birşey yapmadık..

baliliye yapılanı da gördünüz değil mi ? gol attığı için miydi acaba yoksa başka şey mi ? aslında benim galatasarayı bu saatten sonra desteklememem gerek ya neyse....

Adsız dedi ki...

mehmet yıldız hakkındaki görüşlerim de daha da pekişti. iyi ki almadık . dilerim almayız.. kalsın sivasta. anadoludan alınacak tek adam abdurrahman ve topuzdur. sağ bek derken burnumuzun ucundaki abdurrahmanı göremiyoruz..hani arda nerde? çizgide birdirbir oynuyor. kewell bakalım kaç maç oynayacak 2. devre bu takımın çok büyük eksikleri var 2 sivas maçı gösterdi

apaç dedi ki...

aykut< petkovic

sabri>= abdurrahman

bilica> meira

diallo> emre aşık

murat sözgelmez(tüm stoperliğine rağmen)> h.k.b

ayhan> sezer badur

topal> ibrahim dağaşan

musa> aydın yılmaz

mehmet yıldız> baros

barış> tum

sivas'ın kadro kalitesi ile galatasaray'ın iç saha avantajı birbirlerini götürdü ve ortaya gayet ussal bir skor çıktı.

gayet normal intikamın alınamaması.

siriusjames dedi ki...

Sabri>= abdurrahman demek. Komiksin apaç.

Oyuncu kalitelerine bakarak mı değerlendiriyorsun futbolu? Üç sene önce Tromso'ya yenildiğimiz maçtaki kadroları karşılaştır tek tek, yok yok geriye gitme Metalist'in bu sene yendiği takımlarla kadrosunu karşılaştır tek tek. O da olmadı Galacticos döneminde Real Madrid'in neden şampiyon olamadığını araştır.

Lincoln ve Kewell olmayınca büyük bir pozisyon bulma sıkıntısı ortaya çıkıyor, Lincoln daha da önemli aslında. O olmadan çok da rahat maçlar çıkarabileceğimizi sanmıyorum. Barış çok kötüydü bugün ayrıca.

saLsa dedi ki...

Balili'ye yapılan kötü tezahüratları hiç ama hiç yakıştırmadım G.Saray taraftarına. Naçizane fikrimdir. Hiç hoş durmadı.

jose dedi ki...

@apaç

abdurrahman>sabri

dun yaptıgı ortaların yarısı korner dıregıne,cektıgı sutların tamamıda yenı açık alt tribüne gitti.Bu sabri futbolcuysa bende astronotum arkadaş bu kadar ozetleyeyım.

Adsız dedi ki...

Galatasaray futbol takiminin geriden gelerek cevirebilecegi bir mac asla olamaz bu hoca ile birlikte. Bu kadar pisirik, bu kadar aciz bir adam gelmemistir Galatasaray'in basina daha evvelinde. Bu adami hala savunan neyini savunur bilemem ama dakika 82'de takim 0-1 yenikken yaptigi Baris Ozbek - Mehmet Guven degisikligi kesinlikle onun capinin ne kadar oldugunu belgeliyor. Kendi sahamizda 0-1 yenigiz 3 dmc 4 defans ile oynuyoruz yaziklar olsun.

Orhun

mondo trasho dedi ki...

balili'ye maç başlamadan da küfür edildi. ama sonra tribün ağaları küfür edenleri uyardı. ama golü atınca tekrar başladılar ve maalesef ağalardan susun sesi çıkmadı. sadece bnazı galatasaraylı taraftarlar uyardı kapalı üst'te ama uyaranlara da küfür ettiler maalesef. böyle insanlardan tiksiniyorum. taraftarlık bu mudur, yazık!

Adsız dedi ki...

Ben sunu anlamiyorum..Dakika 82.. 1-0 yeniliyorsun.. Bu macin rovansi 3 gun once buzda kafani gozunu yardigin sahada yapilacak, yani sansin orada burada oynadigindan az olacak.. 8 dakika kalmis ve kendi sahanda yeniliyorsun.. Baris'i cikartip, Mehmet Guven'i alarak kalan 8 dakika da Sivas'i nasil alt etmeyi dusunuyorsun?.. Taktigin, dusuncen nedir?.. Baris'i cikarip, Mehmet'i alarak Sivas'a hangi yonden ustunluk saglayacaksin?.. Bana sunu izah edin allah askina..

En buyuk Skibbe savunucusu olarak Tardini'den bir yanit bekliyorum.

Parma Maniac dedi ki...

Adsız, yukarıda da yazılmış aynı şey.. Ben böyle bir düşünceye karşı ne diyebilirim ki? Sizin bunu yazmadan önce yedek kulübesinde kimler var, kimler yok ona bakmanız gerek bana kalırsa.. O zaman böyle sorular geleceğini sanmıyorum ben..

Dün yedek kulübesindeki tek forvet Yaser oyuna girdi zaten ikinci yarı.. Geriye kalan 6 adam içinde Barış-Mehmet Güven neye yarar diyorsun.. Diğer oyuncular kim peki? Kaleci Orkun, stoper Emre Güngör, sağ bek Serkan, sol bek Volkan, sol bek/açık Alpaslan.. Ne yapacaktı Skibbe? İlla bir stoper çıkarıp Alpaslan'ı falan mı alması gerekiyordu? Böyle mi çevrilecek maç? Ya da Mehmet Güven'i defanstan çıkan bir oyuncunun yerine mi alması gerekiyordu? Yedek kulübesinin tamamı defans zaten, orta saha çıkarıp orta saha soktu diye adam eleştiriyorsunuz.. Her maç defans çıkarıp forvet sokarak değiştirilmez, kaldı ki dün öyle bir şansı da yoktu Skibbe'nin mevcut yedeklerle..

Adsız dedi ki...

barça'da messi, eto'o ve puyol, manu'da ronaldo, berbatov ve rio, pool'da gerrard, torres ve carra'nın bir şekilde eksik olduğunu düşünüp maçlarını hüseyin göçek eyyamcılığındaki hakemlerle ve erdinç sezertam karaktersizliğindeki yan hakemlerle oynadıklarını varsayalım. muhtemelen dünyanın en kötü 3 hocası pep, alex ve benitez olurdu. geriden maç çevirmeleri mümkün olmazdı o takımların bu 3 hocayla. yedekten kadroda olmayan bojan, tevez ve babel'i sokmaları beklenirdi.

bu işin tam kadroyla 34. haftası var bi de. mayıs gelsin tekrar konuşulur bu konu zaten.

ps: sevgili balili 2 maçtır şeref tribününe saatini göstediğine göre heralde 2006'da samiyen'den 20.45 diye bağırıldığında sadece denizli'den duyulmamış, sivas'a kadar gitmiş o sesler. ya da geçen seneden unutamadığı 5 tane anısı var.

apaç dedi ki...

meira hariç herkes kötüydü dün. ama gene ön plana bu sezonun en formda ismi sabri-ki ölüsü geceyi bir asistle tamamlar- çıkartılmış.

elimizde hiçbir şekilde oyunu okuyamayan, bulunduğu ligdeki takımlardan/oyunculardan bihaber skibbe ile çakma süreyya ayhan aydın gibi çok önemli opsiyonlar vardı halbuki..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.