27 Oca 2009

Haftanın oyuncusu: Andrew Bynum


Derece 4-0, istatistikler 23.5 sayı, 11.5 rebo, 2.25 blok.. Dün gece Tim Duncan'ı denize döküş.. Dev adımlarla geliyor Andrew oğlan..

Kareem Abdul Jabbar çok büyük bir şans oldu onun için, Lakers tarafından seçilmesi bu bağlamda kariyerini ve geleceğini değiştirmiştir bence.. Kareem'siz şu andaki halinden en az %30 civarında geride olurdu potansiyeli.. Bazı hareketleri o kadar andırıyor ki Kareem'i, bilmesek çalıştırıldığını sabahtan akşama Kareem izliyor derdim heralde.. Olmayan şeyi çok ama yaşına göre gelişimi inanılmaz.. Atletizm yerine güç yapmaya ve bulk olmaya kasarsa bence kişisel gelişimi için daha doğru bir yol olacak.. Lakers taraftarının, camiasının geleceğe dair tek umudu şu anda takım içinden.. Çevresinde takım yaratılabilecek bir çocuk olarak görüyorum ben Bynum'u.. Ayın oyuncusu ödüllerinin izlemesi yakındır bu ödülü..

16 YORUM:

ygtylmz dedi ki...

Bynumu hiç izlemeyen biri bile bu hafta o ortalamalardan hakketiğini rahatlıkla söyler . Duncan olayı ise inanılmaz .

alessandro del piero dedi ki...

dwight howard'tan 2 yaş küçük olduğunu düşünürsek, 2 sene sonra dwight azmanının şu anki halinden daha iyi olucağından emin olduğum bir insan kendisi. dediğin gibi daha da kalıplanırsa shaq kadar efsane olma ihtimali bile var. potansiyel olarak nba'de bulunan en değerli parça diyebilirim kendisi için. bu sene şampiyon olursak farkı yaratan en önemli eleman olucaktır bynum. o durumda da bi daha kimseler tutamaz kendisini, ikinci kareem olma yolunda ilerler..

erbo dedi ki...

potansiyeli çok büyük kesinlikle katılıyorum... ama hemen yeni shaq demiyelim...yani hatta kimseye demeyelim yeni shaq diye. ligin gelmiş geçmiş en dominant pivotuydu shaq (chamberlein ayrı bir konu eski zaman kurallar falan)...hatta bu da zaten başlı başına bir yazı konus

Mesut Ulukök dedi ki...

Çok fazla hızlı gitmiyor musunuz yahu.. :) Son hafta performansı harikaydı da sadece son hafta işte.. Bu adam 3 aydır çileden çıkartıyor Lakerları, biraz daha sabretmek lazım.. Potansiyeline vs. eyvallah da süperstar seviyesine geleceğini düşünmüyorum ben Bynum'un.. Yine de önemli bir oyuncu olacaktır tabii..

Parma Maniac dedi ki...

Hangi Lakerları çileden çıkartıyor? Netteki en büyük Lakers mecralarını takip ediyorum yıllardır, Bynum konusunda çileden çıkmış birine şahit olmadım.. Zaten geçen sene müthiş maçlar çıkarırken sakatlanmış ve uzun zaman oynayamamış bir oyuncunun dönüşü sonrasındaki ufak sıkıntılar da kimseyi çileden çıkarmaz..

Sheed dedi ki...

"çileden çıkarmak" değil tabi bu, ama bu sezon da beklediğimiz gibi geri dönmediğini kabul etmek zorundayız bence.. sakatlık etkenini işin içine katarak konuşuyorum bunu söylerken, yani tabi ki bıraktığımız yerde bulmayacaktık.. öte yandan da oden'a "biraz sabır, biraz sabır" derken, eş zamanlı olarak da "bynum lakers'ın elinde ne patladı be hacım" diyen bi güruh da var.. onları allah'a havale ediyorum.. ikisi arasında 3 aylık bi yaş farkı var yanılmıyorsam, bynum'ın günahı oden'ın kolejde ve revirde geçirdiği yılları NBA'de geçirmesi mi?

bynum için de son olarak şunu söylüyorum: "baby steps, baby steps".. dev adımlarla falan gelmesine gerek yok.. ne bu haftaki performansı şu gün geldiği noktayı gösteriyor, ne de son magic maçındaki performansı.. zihnen kuvvetlendiğinde bi istikrara oturtacaktır oyununu.. ha bu istikrar all-star kalibresinde mi olur, mevcut uzunları düşününce neden olmasın?

Olympian dedi ki...

hersey bir yana da charles gaines maccabi ye gitmis diye duydum, buna ne diyosun?

Adsız dedi ki...

potansiyeli var ama superstar olabilecek kadar değil. ne bir shaq ne bir kareem olabilir. ama gelecekte önemli bir parça olacağı kesin. şu aralar -performansından da dolayı- çok aşırı abartılıyor. duncan'dan 12 yaş küçük bu eleman bunu unutmayalım.

Turiaf dedi ki...

Yok ya çileden çıkarttığı zamanlar olmuştur. Bundan 1-2 hafta önce özellikle ribaund konusunda baya eleştri almıştı. Clublakers ta fln özellikle.

zachpaulsen dedi ki...

kobe, gasol, bynum, odom, fisher gibi dengeli ilk 5'le vujacic, radmanovic gibi kenardan gelenlerle lakers bu sene her türlü şampiyon olacak.

kobe henüz 30 yaşında. en az 5-6 sezon daha oynar bu da demektir ki; lakers önümüzdeki 5-6 yıl içinde 3 tane daha şampiyonluk alacaktır.

goekhannes dedi ki...

Lakers love Bynum...
Herkes hastası; daha 22 yaşında velet! Ama 4 yıldır NBA'daymış.. Ünlü düşünür RTE'nin de dediği gibi "Durmak yok; yola devam" bynum:)

Adsız dedi ki...

lakersgroundda clublakersta bynumun eleştiri aldığı noktalar oldu tardini biliyordur. rib ve faul konusunda eleştirildi ama kobe bile eleştiriliyo zaten, binlerce insan yazıyo buralarda. toplu bir çileden çıkma ise kesinlikle olmadı tardininin dediği gibi olcak bi durum da yok ortada. hall of fame boyutuna taşıycak mı oyununu emin değilim ben de ama büyük basketbolcu olacağına eminim. yeter bize

Parma Maniac dedi ki...

ShaQ olur mu, Kareem seviyesine gelir mi, ileride adı Wilt'le anılır mı, bunlarla ilgilenmiyorum.. Benim Lakers tarafından konuya yaklaşımım bu çocuğun çevresinde takım kurulduğunda Lakers başa güreşmeye devam eder mi? Şu ana kadar aldığım cevap rahat rahat.. Önemli olan da o.. Bu çocuğun şu anda contender bir takımda, Kobe ve Gasol gibi oyuncularla beraber, ve hatta yedekten gelen Lamar Odom'un kendisi kadar süre aldığı bir ortamda mücadele ederek 13.7 - 8.1 - 1.8 yaptığını unutmamak lazım.. O yüzden bu rakamlar bile çok değerli şu anki Lakers'ta..

Olympian, Gaines Galatasaray'dayken uzun süre soğuk baktığım ama performansıyla kafaya vura vura kendini kabul ettiren bi topçuydu.. Spurs'te oynayamayacağı belliydi ama bizden gitmesi şu anki yabancıları gördüğünde üzüyor adamı.. Seviyesinde bir takıma gitmiş, ben de biraz önce Euroleague sayfasında gördüm haberi.. Hustle'ın kralını yapar Maccabi'de..

Mesut Ulukök dedi ki...

@Parma

Hadi çileden çıkarma abartılı bir deyim olmuş olabilir ama 30 dakika oyunda kalıp 6 sayı 3 ribauntla bitirdiği maçlardan sonra gerek LakersTR'de gerek ClubLakers'ta aldığı ağır eleştirileri sen daha iyi biliyorsundur.. Hatta bu son hafta performansından önce her maç sonrası Bynum'a olan tepkiler artmaya başlamıştı, ki haklı olarak..

Şu an Bynum'un etrafına bir takım kurarsan çok rahat başa güreşmeye devam eder diyemem.. Yine belli bir yerde olur takım ama dediğim gibi daha çok erken.. cemsheed de yazmış zaten istikrarla ilgili.. Eğer bir istikrarı yakalayabilirse -bu istikrar, şu an gösterdiği performansın biraz altında olabilir- eyvallah derim de "o istikrarı yakaladı Bynum, tamamdır" diyebilmek için de daha beklemek lazım bana göre..

Parma Maniac dedi ki...

Hayır canım, şu anda çevresinde takım kurulur demiyorum bu adamın, gelecekte çevresinde takım kurulabilecek bir oyuncu diyorum.. İstikrar yakaladı, artık oldu, her maçında 20-10 yapacak diyen de olmadı zaten ki postta belirttim olmayan şeyi çok diye.. Nereden çıkıyor anlamadım bunlar ama durum bu yani.. 4-5 yıl sonra da Bynum bu takımın başrolüne çıkar Kobe'nin yanında, Gasol'ün iyice yaşlanması ve Kobe'nin son 1-2 senesinde Kobe-ShaQ tadı da yakalanır oyuncuların rolü anlamında.. Sonrasını da o zaman düşünürüz..

Turiaf dedi ki...

Bynum'ı Al Jefferson ile yer değiştirsek rakamlarında yer değişeceği aşikar. Bu yüzden Yao Ming sakat olduğu için all star da yeni alınacak pivot bynum diil al jeff olur.Parma'nın dediği gibi her maç 20-10 gerçekçi değil yanında kobe,odom, ve gasol varken.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.