3 Oca 2009

Galatasaray C.C. 78-62 Fenerbahçe Ülker


İzlemeye başladığımda ikinci periyodun ortaları oynanıyordu.. Genelini izleyemediğim maçın ayrıntılı yorumunu yazmak pek huyum değil.. Ama izlediğim bölümden sonra gördüklerim Koray Mincinozlu'nun kısa vadede takıma mental bir etki yaptığını gösteriyor.. Her spor dalında, her hoca değişikliğinde yaşanan şeylerdir zaten bunlar.. Garipsememek gerek o yüzden..

Mincinozlu'nun teknik danışman olarak gelmesi ve Murat Özyer'in ayrılmasından sonra aynı şeyleri söylemiştim.. Galatasaray'daki önceki dönemlerinde nasıl bir hoca olduğunu tam olarak kestiremediğim Mincinozlu'nun basketbol tavrı çok net.. Savunma ve mücadele.. Bunun da Özyer'in mantalitesiyle örtüşeceği, bu açıdan da bu değişimin pek sancılı olmaması beklediğim bir olaydı..

Mincinozlu'nun basketbol kimliğiyle ilgili yorum yapanların söylediği tek bir şey var.. Mental konulardaki güçlü yapısı ve altyapılardaki başarısı.. Altyapılarda efsane bu adam, bunda da en büyük kaynağı motivasyon.. Bayan basketbolunda ve altyapılarda başarılı olmanın temelidir zaten motivasyon.. Teknik ve taktiğin önüne geçer bu kulvarlarda motive etme gücü.. Özellikle duygularıyla hareket eden bayanların başarısında verilen taktikten çok yapılan doğru konuşmaların daha önemli yer tuttuğu da bilinen gerçeklerden biridir..


Galatasaray Cafe Crown anormal bir savunma yaptı bugün.. 2.5 periyotta gördüğüm, hiçbir anda savunmayı bırakmayan konsantre yapı Koray Mincinozlu'nun taktik dehasıyla açıklanabilecek bir şey değil.. Kaldı ki savunma da zaten teknik ve taktikten çok, bir istek ve azim işidir.. Basketbol okullarında veletlere basketbol öğreten hocaların ilk söylediği şey, savunma %5 teknik, %5 fizik, %90 istek işidir olur.. Farklı hocalardan benzer cümlelerle duyduğum bir şeydir bu, içinde mübalağa olsa da, ki oldukça doğrudur da.. Özyer'in zaten en güçlü olduğu konuda Mincinozlu'nun gelir gelmez taktik anlamda bu savunmaya bir şey katması beklenen bir şey değil, ama mentör yapısının bu akşamki azim ve bitmeyen mücadelede ön plana çıktığı da gayet belli oluyor..

Galatasaray Yönetim Kurulu kesin kararını hangi yönde vermiştir bilmiyorum.. Koray Mincinozlu sezonun geri kalanında da Galatasaray'ın başında kalabilir.. 2 hafta sonra eski koltuğuna geçip başkası da gelebilir takımın başına.. Ama bu akşamki mücadele karar verecek kişilerin aklına çok rahat girmiştir, çok etkileyici bir ilk maç çıkardı Mincinozlu.. Çok eleştirmeme rağmen Murat Özyer'in bu konudaki katkılarını fazla arka plana atmadan kendisinin hakkını net olarak vermek gerekiyor bu maçta..

Edit: Yiğit Şardan maçtan sonra sezon sonuna kadar Mincinozlu takımın başında kalacak demiş..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

geçen hafta boy ortalaması 1.42 olan beşiktaş'a karşı tek uzunla oynayıp ona da hiç top indirtmeyen murat özyer'den sonra takımın bugün sürekli içerden oynaması bile coach değişikliğinin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. koray hoca gurovic'i de hücumda etkili olarak kullanmaya başlarsa bu savunmayla çok iş yapar bu takım.

os dedi ki...

birisi şu çetin yılmaz'ı sustursun... hüseyin'in istatistikleri kendisine gereken cevabı veriyor...

çok biliyor her şeyi.. çok konuşuyor her konuda..

boş teneke tangırdar.

Kapali Ust dedi ki...

Koray Mincinozlu bu kadar kısa sürede sadece iki şey yapabilirdi, 1. Takımı motive etmek, 2. Oyuncu rotasyonunu efektif bir şekilde sağlamak. Motivasyon için dün akşam ekstra bir şey yapmasına gerek yoktu, tribünlerini dolduran taraftar muhteşem bir atmosfer yarattı ki, o salonda kimi koysan motive olup ölümüne mücadele ederdi. Rotasyon konusuna gelince, takım kadrosunu oldukça efektif kullandığını söyleyebilirim, galibiyetin sırrının dirençli savunma olduğu bir maçta takımın çok şey beklenen ama dün akşamki savunma performansı açısından en light oyuncusu Guroviç'ide uzun süre kenarda oturtması oldukça yerinde bir karardı. Dün akşam Galatasaray'ın Atkins yerine daha etkili bir guard'ı olsaydı çok daha önce kopabilirdi bu maç. Play-Off'ta yüksekleri hedefliyorsak bir numarayı gözden geçirmemiz gerekiyor.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.