24 Oca 2009

Emile Heskey


İngiltere transfer piyasası hareketlendi.. City'nin Bellamy ve De Jong transferleri geldi.. Kaka'ya sarkan kulübün Craig Bellamy gibi bir adama gitmesi ne kadar abuksa, De Jong'un transferi de Wayne Bridge gibi o kadar doğru ve yerindeydi.. Hull City United'da kadroya giremeyen Angolalı Manucho'yu kiraladı.. Eğer son 1 yıl içinde geriye gitmediyse Manucho, bu da Hull City ölçeğinde çok doğru bir hamle.. Ne durumda olduğunu görmek için sahaya çıkması gerekiyor tabii.. Spurs Wilson Palacios'u aldı ortaya, bunu da çok mantıklı ve doğru bir hareket olarak gördüm ben.. Zokora, Jenas, Modric ve Huddlestone'dan oluşan orta blok transfer gerektirmeyen bir yer olarak görünebilir ama ne Juande Ramos, ne de Harry Redknapp burdan işler bir ikili çıkarmayı başaramadı.. Luka Modric şu ana kadar büyük hayal kırıklığı gözümde.. Zokora-Palacios ikilisi, hatta bunların arasına atılacak bir üçüncü topçuyla çok daha sert ve işleyen bir yapı kurulabilir..

Palacios'u Spurs'e gönderen Wigan ve Steve Bruce üstüne Emile Heskey'yi de Aston Villa'ya yollayıp, Boro'dan Mido'yu kiraladı.. Heskey'nin kontratı bitiyor sezon sonu ama 3.5 milyon pound bu 6 ayı riske etmeye değer miydi? Palacios'tan 15 alınmış, Valencia gitse en az bir o kadar da o satıştan gelecekken Heskey'yi göndermek niye? Yerine İngiltere'ye geldiğinden beri beklentilerin yarısını bile verememiş, futbola bir alt posttaki CM efsaneleri arasına girmekten daha faydalı bir şey eklememiş Mido'yu almak nedir? Amr Zaki diye bir gerçek varsa şu anda Premier League'de, bu gerçeğin önemli başrol oyuncularından biriydi Emile Heskey.. Modası hiçbir zaman geçmeyen, soyu hızla tükenen target striker örneğinin yer yüzündeki son ve en tecrübeli örneklerinden biri.. Paradan başka bir neden olmalı ilk 6'yı zorlayan Wigan'da bu hamleyi yapmak için..

O Heskey'nin gittiği kulüp de ilginç.. Agbonlahor, Carew ve Ashley Young'la en uyumlu hücum hatlarından birini kurmuş Villa oraya 4. eklemeyi yaptı.. Gelen oyuncu, 3.5 milyon bedelle Heskey olunca buna eyvallah demeyecek hoca bulmak zor.. Carew'in rolü ne olacak Heskey oynamaya başlayınca onu takip etmek de keyifli olacak Villa cephesinde.. Maç eksikli liderin 3 puan arkasına kadar gelmiş bir takımın kadroya yapacağı her ekleme, oralarda tutunma ve daha yukarılara oynama için doğru hamledir.. Genel uyumun bozulmasıysa her transferde bulunan bir risk olarak Villa civarlarında gezer..

Steve Bruce'un yaptığı bu hamleleri doğrulayabilmesi için Mido'dan da bir mucize yaratması gerekli.. Benim Mido'ya inancım yok ama Steve abiye var.. Bekleyeceğiz o tarafları da..

Sivas'a bir tam kadro eksikle giden Galatasaray'ın yarın ne yapacağı da cumartesinin büyük merak konusu.. Galatasaray bu eksiklerle ve bu soğukta berabere kalırsa derbi kazanmış gibi sevinir, sevinmeli.. Özledik TSL'yi..

4 YORUM:

neretva dedi ki...

Carew müzmin sakat diyorlar ama ne derece doğru bilemiyorum. Bu sebeple Heskey demiş olabilirler. Hele tarihi bir sezon geçirirken 6 ayı riske etmeyelim mantığı devreye girmiş olabilir. Ben de başka bir mantıklı açıklamasını göremiyorum.

Her Yol Roma dedi ki...

hocam de jong'un transferi yerindeydi city için tamam, ama hamburg'a verilen bonservis için de bi kelam etseydin. zira de jong her takıma lazım tamam da 18 mio da de jong için çok değil mi?

Parma Maniac dedi ki...

Evet biraz fazla sayılabilir ama önemli oyuncu De Jong.. Bu fazlalık da tamamen Arap etkisi.. 4-5 milyon fazla için çok vermişler demeye gerek yok bence, paranın bu derece önemsiz olduğu bir ortamda.. Verdikleri fazla bonservisten daha çok De Jong'un sezon başında çok daha cüzi bir miktara alınma şansı vardı, asıl konu edilmesi gereken o.. Ama kimse akıl edemedi o zamanlar.. Adam da cilaladı paketini ve yükseldi değeri..

ynwa dedi ki...

sezon sonu takımdan ayrılması kesin olan birini - adı heskey bile olsa - 3.5 milyon pounda satmak yanlış değil bana göre. nihayetinde wigan sene başında küme düşme adayları arasındaydı ve şuanki konumları itibariyle bu tehlike yok denecek kadar az. avrupa biletini de kendince zor görmüş olacak ki böyle bir karar almış Steve hoca.

Villa'da ise carew uzun zamandır sakat. james milner tamamlıyordu o üçlüyü ki alternatifleri nerdeyse yok gibi birşeydi bu üçlünün. sanırım carew bir süre daha yok, bu açıdan bakıldıgında villa için de mantıklı bir hamle bana göre.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.